Kakvo to meso jedemo

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Elita
Poruka
24.792
Mislim da je nemoguće znati kakvo to meso jedemo? Meso kupljeno u mesnicama, velikim supermarketima, često ne opravdava onako kako izgleda.. naime, skoro negdje sam u jednom velikom i vrlo prometnom supermarketu kupio kilogram svinjskog vrata.. iako više volim piletinu ili jagnjetinu, mora se naravno jesti i ono što drugi hoće.
Lijepo isječeni komadi vrata, još ljepše ispečeni u rerni na mladom krompiru, mast domaća, sve "miriše" na dobar i ukusan ručak.
Kako sam vrlo osjetljiv na hranu, posle par zalogaja, to fino pečeno meso, jeste sve samo ne meso. Niti okusa a što je još čudnije ne miriše uopšte na fino ispečeno meso.. na moju primjedbu da meso "nema mirisa", kažu "ne miriši, nego jedi".. ne i ne, ako izgleda kao meso, mora i da miriše a to je nešto što rekli, sasvim normalno. Šta je pečeno meso bez prijatnog mirisa koji nam otvara apetit? NIšta, barem za mene.. niti tako mogu jesti.
Nije to tako uvijek ali dešava se .. kakvo to mi meso onda jedemo? Kako može biti meso bez mirisa.. a ni ukus takvog mesa nije dobar niti poželljan.
Ako je "svježe" isječeno meso na licu mjesta takvo, kakvo li je tek ono koje ide u smjese raznih kobasica, salama, viršli?? Mogu samo misliti i nagadjati koje je kategorije to meso..
Kako meso može biti bez mirisa a i bez ukusa ako se javno prodaje, ako prolazi razne kontrole, inspekcije i provjere?

Poslednja izmena:
Циљ је профит и ту се користе средства да се свиња што пре утови од хормона преко антибиорика до концентрата сумњивог садржаја. Како после да мирише и буде укусно.

Nemojte da jedete meso. Nekad malo piletine i po neka riba i to je dovoljno.

(Ah znam šta znači ovo napisati u životinjožderskom društvu :mrgreen: )
Ti zderi sta hoces,ostavi nas na miru,ili bar nauci osnove kulture...

@ tema,ni piletina nije cesto ukusna,najvise zavisi od hrane.Ako se hrani koncentratima,svinja umesto normalnih 100ima 200kg,ali je meso ili prepuno vode (smanji se dok se pece ili przi),ili je ukusa kamionske gume...

Kakvo jedes, kupis domace sa sela i onda vidis sta jedes iz prodavnica.
........................................................................................................................
Jeo sam neko meso pre nekoliko godina ,vraca se iz usta ne mozes da ga progutas a opet deluje taze.
Kad mi je poznanik nasao u papirima dokumentaciju , ispostavilo se da lezi u stranim hladnjacama 5 godina.

Nemojte da jedete meso. Nekad malo piletine i po neka riba i to je dovoljno.

(Ah znam šta znači ovo napisati u životinjožderskom društvu :mrgreen: )
Немој да дајеш савет, ако ти га нико не тражи.

Поменуо си пилетину, па она је најгора, кости црне, месо без укуса - просто ти се гади да једеш.

Некако ми највише лежи свињско, али никако не купујем у великим трговинама, већ у мањим месарама које сам од раније проверио. Оне месаре које не могу да купе аргентинско смрзнуто месо из доба мамута, већ од домаћих товитења.

Nego šta ću. :mrgreen: Ali ne branim ja nikome da jede meso ili šta god već hoće. A i da hoću, ne mogu da branim.
Samo bih da znam čime sam ugrozio osnove kulture u svom komentaru? Čisto pitam znatiželje radi jer nisam siguran da sam razumeo taj deo. :)
"nemojte da jedete meso" je imperativ ili zapovedni način obraćanja i prilično se kosi sa normom komunikacije između ravnopravnih učesnika u diskusiji naročito ako se ne poznaju lično bilo u rl ili ovde na forumski način ili nisu subjekti u nekom lancu komande.
Na to su mislili :lol: Pojačano sa iskustvima agresivnog nastupa pojedinih pristalica određene vrste jelovnika.
Ne na lični izbor jelovnika, naravno da ne možete da utičete na isti kao ni obratno.

Pojačano sa iskustvima agresivnog nastupa pojedinih pristalica određene vrste jelovnika.
:lol:
Da, moguće da je to bilo u pitanju. Možda je trebalo da napišem „Nemojte onda da jedete meso” ili „Možete da ne jedete meso”, mada bi onda zvučalo kao da pametujem. :D
Da sam pristalica te grupe koja propagira agresivno nametanje jelovnika verovatno bih napisao „Ne jedite meso(!)".

Meso je puno vode zato što je zamrzavano. Ko zna koliko puta. Matijević najveći uvoznik tog jeftinog mesa. Sveže meso ne pušta vodu i prilikom pečenja nema penušanja.
Veliki marketi imaju baš takvo loše meso.

kada bih bio neki vlasnik mesare,gledao bih jelte,da kupim meso po sto jeftinijoj ceni,po mogucnosti zlj kvaliteta,a da ga prodam dobro. sve dok ide prodaja,i dok ne pocnu ljudi da povracaju,dobro je. znajuci da je narod siromasan i da nema novaca da ode i kupi sveze meso od seljaka,stanovnici grada ce biti ograniceni i morace da kupe kod mene.

Privatne mesare po pijacama jos uvek prodaju dobro meso,
a da li je sveze pa to se vidi po boji i mirisu a ako je meso vodeno znaci da je bilo zamrznuto
i meni se jednom desilo da sam kupila piletinu u supermarketu, nije bila zamrzavana ali je imala neki miris,
koji sma osetila kada sam dosla kuci ..ocigledno im frizideri nisu dobro radili jer sam sutra dan bila ponovo
u tom supermarketu i htela da im kazem ali videh frizidere prazne, povadjene ventilatore , sto zanci da su se popravljali
Od tada uvek odvijem meso iz papira u koji ga zamotaju i pomirisem

Back