Kakvi su ljudi koji pomazu neprijateljima svog naroda?

Svako može da pomogne svojoj državi.
Ako ne može uz pomoć upravljačke pameti, može radom.
Važno je iskoreniti muljačinu, korupciju, neodgovrnost, lenjost, neobrazovanost i sve ono negativno što je na ovim prostorima dugo negovano pod parolom: u životu je najbolje umeti da se snađeš!

Ta krilatica nam je uništila omladinu, a biće da su je čuli od nas starijih.
За почетак правилним васпитањем деце.

E sad vec idete duboko.
Oportunizam se neguje, tj sistematski se namerno neguje...kod starijih a i kod mladih.
Kod starijih znam da je namerno u Srbiji ne znam u svetu, a kod mladih znam da je i u svetu, preko igrica, itd itd...

Oportunizam je mocna stvar, bukvalno mozes da kontrolises raspolozenje svakog pojedinca...bukvalno.
Roditelji su posebna prica...
Oni ne samo da nisu moralni kompas, ustvari jesu ali moral kao drustveni dogovor, taj moral, ne Moral, u smislu vanvremenski Moral...svevremenski...
Nego su jos i destruktori bilo kakvih vrednosti koje cak nekad i uspeju da nauce mlade, odmah popisaju sve to..
Uspeh im je bitan i to daje vrlo jasan signal kad tad detetu da roditelje ustvari zabole uvo za sve ostale vrednosti, bukvalno ako kazu budi posten, ALI pre toga budi uspesan kao Mica, Gocin mali....
Ne varaj ljude, ali gledaj da budes u gradskom odboru vladajuce stranke...
Itd itd..

Tako da niti su uzor, niti su pozitivno dejstvo , a niti su prakticno dejstvo..
Ko da bude uzor, uvek se nadje, na tv ovde onde...i onda je raspad jedno prirodno stanje..
Tacnije ne raspad, nego egoizam, a interesantno je da to ne mora uvek da bude i totalni raspad..mora moralni , to sigurno ali ne mora uvek i organizacioni raspad..
Onda ustvari ne mora ni moralni , samo sto je moral gladijatorski ili neki drugi lopovski npr....

A opet postoji potreba da se laze, tako nalaze progres, da se deci pricaju lepse price nego sto jesu...a opet da im se da signal da budu prilagodjeni maksimalno inace unistavas svoju decu iluzijama..

Ja sam prakticno puno puta gurao opstu stvar i svaki put su me pametniji pitali , da li si normalan, moramo da te isecemo , mora da te izolujemo mora da te kaznimo...a kad kazem jel moze za mene , onda pruzaju ruke i moze sve..prijateljstvo sve sta hoces...ali samo za tebe, a cim je za opste , onda odmah blokade i zestoko kaznjavanje.

Tako da sam video i ono sto zovete duboka vlast i ono sto zovete lokalni seoski domacini koji su ustvari prasci i nista drugo i vecito ce to i biti..
Sve je to domet IQ ili svesti ili kulture ili obicaja ......ovih predela..
Za razliku od drugih probao sam , gurao sam, pio kazne, video milion trikova...i zato sam sad coskast kad mi prodaju mzab ljudi koji misle bolje o sebi nego sto jesu u praksi , tj znam tacno sta bi uradili da su u prilici i cim budu u prilici..

Jeste nelogicno , ali je mnogo puta vidjeno u praksi , i sad da nabrajam sve te apsurde, niti bi ko priznao niti bi ko prepoznao , samo neko ko je debelo namazan iskustvom bi znao o cemu se tu radi, ali njih i nije briga...mislite da je briga nekog ko je dobio funkciju i vidi kako mu dolaze razni da ih kategorizuje..ne..uzme jednostavni sablon i kom opanci kom obojci.

Jos uvek nudim ljudima drugaciji izbor, to je moje jedino oruzje, svako ima izbor...
Naravno jasno mi je da izbor nije za danasnje ljude, oni ne vole izbor, oni vole obecanja...izbor je glavobolja...
Bukvalno gledam naopakost, tj kako ja ispadam lazov bez provere, a lazov ispada castan i posten , takodje bez provere..
I sve ide kud mora sa takvim nacinom razmisljanja...

Ja ovo ne bih nikom preporucio.......iskreno. Uz svu dvosmislenost reci pravilno , opet ne bih preporucio...
Ono sto ja vidim kao resenje je donacija od 10e svake nedelje ili svaki mesec od svakog pojedinca....
Da sami odlucuju kome ce da doniraju ali da obavezno doniraju svaki pojedinac tu svotu novca...

Počev od roditeljskog vaspitanja, preko okruženja, medija, pa tek na kraju preko škole jer je uticaj škole najmanje efikasan kod nas.
Čitavo društvo učestvuje u oblikovanju mladih naraštaja.

Podaci iz 2012. prikazuju da je najveća izdvajanja za obrazovanje imao Island (8,3%), a najmanja Turska (3,4%). U Srbiji je u 2012. iz republičkog budžeta
izdvajalo 4,74% vrednosti BDP-a za obrazovanje.

U Sjedinjenim Američkim Državama, ta izdvajanja su frapantno niska, zaboravila sam u kom procentu niska. Dakle, ko ima novca, školovaće se, ko nema biće servis za bogate. Obrazovanost stanovištva utiče na stepen prisutnosti demokratskih vrednosti u samoj populaciji, utiče na intelektualnu širinu jedne nacije, pa stoga problem neobrazovanosti u nekim bogatim državama za vladu nije problem, već je povoljnost. Manje se bune, žderu brzu hranu ispred svojih ekrana, duhovno se uzdižu u tržnim centrima i tako zemaljski dani teku.

Ja odbijam da budem deo skolskog sistema kod nas...ranje sam prihvatao , sad odbijam...cisto nebitan detalj iz ugla drustva, ali je bitan nekome....
Jednostavno necu da budem saucesnik onoga sto se radi danas....
To je istovremeno i prikaz zasto nece uspeti proces zvan vaspitavajte svoje dete...
Па васпитавање и јесте учење детета да мисли својом главом, верује својим очима... А не да се повинује систему и наметнутим вредностима и ”истинама”.

Па васпитавање и јесте учење детета да мисли својом главом, верује својим очима... А не да се повинује систему и наметнутим вредностима и ”истинама”.
Da ali ga time osudjujes na hod svesnih.....
Nikad ne moze biti integrisano kao dete koje je na istom nivou nesvesti kao i okruzenje...
Svest je prokletstvo, sasvim sigurno oduzima deo srece i deo pripadnosti....

Po meni , pare su manje bitne od deteta, tj bolje resenje je dotirati izvestan iznos svake nedelje..
Dete je veliki ulog za igranje sa sistemom....

A pitanje je koliko ce vaspitavanje biti stvarno uspesno.
Cak i kad se primenjuje najbolje i najvece pedagosko znanje, mora se primeniti i na sebi, a tu pucaju svi matori.
Najcesce pucaju kad prelazi dete iz deteta u zrelog coveka...ove obicne metode pedagogije...jer se odjednom od deteta trazi da se otarasi blage idealizacije, blagog optimizma i da se predje na tvrdi realizam...

Ne znam kako uopste ljudi zamisljaju vaspitanje u nevaspitanom sistemu i sistemu naopakih vrednosti...

Suvise je skup taj ulog...
A da ne pricam da je nemoguc u smislu znanja roditelja da ga ostvare..to je tek posebna prica...

Verujem da većina nema svest o tome šta je dobro za njihov narod.
Takav mozak ima nazalost 2 miliona ljudi u Srbiji koji su glasaci sns, botovi (kao ti naprimer) imaju nesto veci ,mozda velicine oraha, ipak treba da se zna da se pise po internetima.
Da li sam ga nacrtao u opisu i sam se javi.....?

Ja odbijam da budem deo skolskog sistema kod nas...ranje sam prihvatao , sad odbijam...cisto nebitan detalj iz ugla drustva, ali je bitan nekome....
Jednostavno necu da budem saucesnik onoga sto se radi danas....
To je istovremeno i prikaz zasto nece uspeti proces zvan vaspitavajte svoje dete...
Ti dok obradjujes twiter informacije izgubis svoju svest, pa je ponovo trazis....

Back