Какви су данашњи мушкарци и жене за брачни живот?

prvo mi bold nije jasan... trebalo bi par definicija.
druga stvar, ja to u sebi nemam, to što bi doprinelo stabilnosti, samim tim je iluzorno tražiti je od drugoga, ili ga kriviti za nedostatak iste.
radi se, pretpostavjam, o nedostatku volje.
možda bi se mogli napraviti neki kompromisi, ai to bi bilo još gore.
nekim ljudima je dovoljno da partner bude dobar otac, supružnik... meni treba odnos u fulu i na manje ne pristajem makar se doživotno budila sama ili drkala ostatak života.

Svidja mi se ova tvoja poslednja recenica. Imam rodjaka preko koji ima 63 g. i korektnu kintu. Celog zivota je opisivao kako treba da izgleda njegova devojka/zena plus da igra balet, svira klavir i da pravi torte. Sta mislis, da li se ozenio do sada?

o svim uzrastima
dok mi je dete bilo malo, ja sam se njime bavila dok on radi, a on kad dodje, vrlo cesto i zajedno i to sa radoscu
verovala ili ne

nocu smo spavali i mi i beba, tako da to vreme koje racunas u vreme koje mama provodi sa bebom nije mi bas jasno

ja jesam provodila nesto vise vremena sa detetom, ali je njegovo dovoljno dugo i dovoljno kvalitetno vreme ucinilo da kad ih danas posle 22 godine pogledam puno mi je srce
ne moras da mi verujes uopste

Zaboravljaš da je tvoje dete bilo beba pre 20-tak godina. Nečije dete je sada beba, u drugom vremenu i moguće drugoj sredini. Ne znam da li imaš prilike da vidiš radna mesta gde se radi po 10-12 sati, i vikendom, gde si uvek dostupan, gde ne postoji klasično radno vreme od 8 sati i gde nisi potpuno slobodan kada stigneš kući. A da ne pričam o tome da su mnogi poslovi povezani sa putovanjima, čestim odsustvom...Reći za svakog oca koji se ne bavi bebom toliko koliko se tvoj muž bavio sa vašim, da je nezanteresovan i ne nalazi radost u sopstvenom detetu je pogrešan zaključak.Jer posmatraš samo uslove koji su postojali, a i sada postoje kod vas.

Izgleda da ne znaš ni da ima beba koje se često bude noću, i pored toga što su voljene, mažene i pažene. Neka deca čak i dugi niz godina. Sanjaju, pričaju u snu, bude se, ustaju... NIsmo svi isti, i ne odgajamo svi decu u istim uslovima. Što ne znači obavezno da ih ne volimo podjednako.

Poslednja izmena:
Svidja mi se ova tvoja poslednja recenica. Imam rodjaka preko koji ima 63 g. i korektnu kintu. Celog zivota je opisivao kako treba da izgleda njegova devojka/zena plus da igra balet, svira klavir i da pravi torte. Sta mislis, da li se ozenio do sada?

znam da nije, ali to nema veze sa mojom pričam koja opet nema veze sa tom vrstom kriterijuma.

prvo mi bold nije jasan... trebalo bi par definicija.
druga stvar, ja to u sebi nemam, to što bi doprinelo stabilnosti, samim tim je iluzorno tražiti je od drugoga, ili ga kriviti za nedostatak iste.
radi se, pretpostavjam, o nedostatku volje.
možda bi se mogli napraviti neki kompromisi, ai to bi bilo još gore.
nekim ljudima je dovoljno da partner bude dobar otac, supružnik... meni treba odnos u fulu i na manje ne pristajem makar se doživotno budila sama ili drkala ostatak života.

Шта подразумева тај однос у ''фулу'' ?

Da moze da napravi takav odnos ona bi ga napravila.
Njen full odnos je da ona moze sve, a da je muskartac dovoljno jak da sve to trpi i cuti.
Pri tome da bude pravi muskarac.:)

- - - - - - - - - -

Kao leptir, danas leti svom snagom, a sutra sta bude.
Takav pravi nema, pa moze da se igra do kraja zivota.
Najgore je sto i druge misle da je to dobro, pa kvari zene
ugradjujuci misao da to moze.

Saglasna sam sa Nevestom. Neki parovi se upinju da funkcionisu a nekima je taj odnos opusten, jednostavno se nanjusili ljudi. Verijem da je na to mislila. I to ne znaci ni da smo nasli nekoga bez mana niti da neko nekoga trpi. Nego nas te, nazovimo mane, ovakve kakvi smo ne zuljaju. A nekom drugom bi mozda uzasno smetale.
Odnos treba da je gladak, da klizi... cim ima napetosti, ustrucavanja, nelagodnosti,... to nije to. Niko nije duzan da trpi. Ili kako treba ili nikako.
Naravno da svuda postoje problemi i da je normalno da ih parovi i zajednicki resavaju, ali problemi sa strane, ne medju njima dvoma. Cim se okrnji, nema spasa. Neko se onda muci, trpi, trudi... a to nije to.
Banalan primr je recimo to sto ja vise nikada ne bih bila sa pusacem. Nemam pravo da ocekujem da se neko zbog mene menja, niti to zelim. Ali imam pravo da odbijem ono sto mi smeta. Kao sto cu i ja, ovakva, retko kome pasati. Ali, ako se nadjemo- odlicno, ako ne, ne treba mi ni usiljen odnos koji vise crpi nego sto ispunjava.

Saglasna sam sa Nevestom. Neki parovi se upinju da funkcionisu a nekima je taj odnos opusten, jednostavno se nanjusili ljudi. Verijem da je na to mislila. I to ne znaci ni da smo nasli nekoga bez mana niti da neko nekoga trpi. Nego nas te, nazovimo mane, ovakve kakvi smo ne zuljaju. A nekom drugom bi mozda uzasno smetale.
Odnos treba da je gladak, da klizi... cim ima napetosti, ustrucavanja, nelagodnosti,... to nije to. Niko nije duzan da trpi. Ili kako treba ili nikako.
Naravno da svuda postoje problemi i da je normalno da ih parovi i zajednicki resavaju, ali problemi sa strane, ne medju njima dvoma. Cim se okrnji, nema spasa. Neko se onda muci, trpi, trudi... a to nije to.
Banalan primr je recimo to sto ja vise nikada ne bih bila sa pusacem. Nemam pravo da ocekujem da se neko zbog mene menja, niti to zelim. Ali imam pravo da odbijem ono sto mi smeta. Kao sto cu i ja, ovakva, retko kome pasati. Ali, ako se nadjemo- odlicno, ako ne, ne treba mi ni usiljen odnos koji vise crpi nego sto ispunjava.

Па ти онда тражиш себе у мушком роду. :lol:

Однос двоје људи може да буде супер, да деле систем вредности али дешавају се непредвиђене ствари које су под упливом спољњих фактора, на које немаш утицај ни ти, а ни он. Управо то рађа конфликте.
Конфликти су супер ствар. Они могу бити веома конструктивни.
Друга ствар је ако наиђеш на идиота који прави проблем где га нема, лош човек, битанга....

Da bih uzivala u odnosu sa nekim potrebno mi je da sam opustena kao kada sam sama, ali da mi je lepse i potpunije nego kada sam sama. I naravno, da osecam da je i njemu tako.

То је ок али тешко да моеж без и једног конфликта.
То онда не би био реални живот.
Конфликт не подразумева искључиво дреку и вику, већ сукоб мишљења који може и на финији начин.

- - - - - - - - - -

nema tu sustinske razlike samo je prezentacija u pitanju
neke zene se iskrenije postave ostale trepcu okicama a istinu saznas u 4 oka

Тако је! Брани ме. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

dok je bogomoljka upravo suprotno rekao bih

Многи су се тако смували.

Не знам шта Богомољка мисли али можда да је питаш? ;)

bolja zenska je samo vizuelna kategorija to je jedino gde se zene sustinski razlikuju a to mu cesto dodje I stvar ukusa

razmišljaš ko loša žena, tako i one tripuju da se sve svodi na izgled, ja se drugar ponado posle one tvoje teme na psihologiji da 10 godina na ženskom pdf nije ostavilo baš toliko traga na tebi
no dobro...

odnos gde nijedna strana ne trpi... prosto, kompromisi se neće praviti, ili ide glat (bez bukvalisanja ako može, svaki dogovor je dobrodošao), ili nikako.
i bez ''zlatnih'' sredina, odricanja i žrtava.

- - - - - - - - - -

Da moze da napravi takav odnos ona bi ga napravila.
Njen full odnos je da ona moze sve, a da je muskartac dovoljno jak da sve to trpi i cuti.
Pri tome da bude pravi muskarac.:)

- - - - - - - - - -

Kao leptir, danas leti svom snagom, a sutra sta bude.
Takav pravi nema, pa moze da se igra do kraja zivota.
Najgore je sto i druge misle da je to dobro, pa kvari zene
ugradjujuci misao da to moze.

ako si ti omanuo ne znači da je nemoguće.
i sledeći put kada budeš odgovarao umesto mene odbaci bar delić te gorčine koju u sebi nosiš, možda ti se i učini da takvo nešto postoji... pod uslovom da si uopšte skontao o čemu pričam.

odnos gde nijedna strana ne trpi... prosto, kompromisi se neće praviti, ili ide glat (bez bukvalisanja ako može, svaki dogovor je dobrodošao), ili nikako.

- - - - - - - - - -

i sledeći put kada budeš odgovarao umesto mene odbaci bar delić te gorčine koju u sebi nosiš, možda ti se i učini da takvo nešto postoji... pod uslovom da si uopšte skontao o čemu pričam.
Nada poslednja umire. . Pametna teorija i losa praksa nisu preporuka za pametovanje.

- - - - - - - - - -

Постоје компромиси и трули компромиси.

Без првих је живот немогућ. Сигурна сам да на разним животним пољима правиш исте.

Прво успоставити систем вредности па онда према њему тражити животног сапутника и чувати се дуплих критеријума којима смо сви склони у мањој или већој мери.

Dva posta dve razlicite teorije sa naglaskom na teorije, a ni jedna sasvim tacna ni u praksi izvodljiva.

Nevesta je u pravu da je to sve ili nista u tom slucaju kompromisi su neprimetljivi, cak nevazni,

ali je u praksi nemoguce da niko ne trpi iako teoretski lepo zvuci.

Наравно, то је дјечија перспектива живота

Back