Kakvi smo mi roditelji i vernici sa ovakvom decom?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A i ti si iz serije ovih "vernika" koji misli da bi sve one koji se usude da upute reč kritike našim crkvenim velikodostojnicima, trebalo javno streljati?? Mislim, to streljanje neistomišljenika i tvoja duboka vera i poštovanje 10 Božijih zapovesti i kod tebe ide jedno uz drugo, ili si ti blaža varijanta?

Клевећеш...нисам ја за стрељање....неистомишљеника...
критика је увек добра....али критика са доказима, а не трчевима из кафића и супремаркета!

Проблем наркоманије је изгледа постао веома озбиљан и код нас, а наркомани не спадају у нека свесна бића
која знају да се контролишу, тако да не бирају ни место ни време, где ће доћи до задовољења својих "потреба"...
Тако наркомани "свих земаља", посећују и париско гробље, Пер Лашез и гроб Џима Морисона и на њему праве
баханалије и дрогирају се...За њих једноставно нема светих места... Мада у случају гроба Џима Морисона, то
раде највероватније из пијетета према покојнику...:neutral:

Ne znam zašto se ljudi ne zgražavaju kad se u nekim dvorištima beogradskih osnovnih škola, svakog jutra skupljaju i bacaju narkomanski špricevi, a svi su šokirani bezobrazlukom tamo nekih nevaspitanih narkomana, koji su se usudili da se bodu u crkvi. Njima je inače jako bitno gde se drogiraju.

Licemerje i nerazmišljanje stvarno teško varim.

Па ја сам нешто слично рекла још на почетку теме, а онда је тема кренула у пљувачину по поповима.

А не, овде су промашили тему сви они који су за проблем наркомана, који се дрогирају у цркви и пљачкају је,
оптужили свештенике.

Oni nisu uzrok problema, već nisu dovoljno veliki faktor u njegovom prevazilaženju. To je moj stav.

Što reče Registra, boli narkomane gde će da se urade...

А зар није иста, ако не и гора срамота, да политичари и страначки фићфирићи возикају исто тако бесне ако не
и бешње лимузине, у истој овој сиромашној и напаћеној земљи, а они те паре не добијају од добровољних
прилога, већ до њих долазе отимачином и пљачком (распродајом државне имовине)....
Узгред, ако нам је неко крив, за ово где смо сада су политичари, а не свештеници, или барем ови други у
неупоредиво мањој мери.

И стварно ми није јасно како је тема од проблема наркоманије, скренула у ове воде...

:klap::klap::klap:I još bi dodao jednu istinitu priču jednog pobožnog sveštenika koji je postao i svetitelj:think:On je pomagao stalno jednom lažnom siromahu koji je stalno dolazio kod njega i tražio pomoć i nije ga otkrio sve dok nije morao i svoju odoru sa sebe da skine da bi mu dao jer mu je sve do tada što je imao dao.Tako je jednom šetajući gradom
video svoju odoru koju je skinuo sa sebe na izlogu u jednoj prodavnici.Kada je ušao i pitao ko je tu stavio prodavac mu je kazao da mu je to dao bogati gospodin.
Kada je to saznao on je ljut otišao u manastir i danima u molitvi prizivao boga da mu odgovori što nije bio upozoren da će biti prevaren i opljačkan.Tada mu se javio anđeo i kazao mu da je njegovo dobročinstvo biti isto pred bogom nagrađeno kao da je zaista pomogao sirotinji jer je tako i bio sam ubeđen.
Ovom pričom sam hteo svojoj braći Srbima da kažem da priloge koje daju u crkvama nikako ne koriste da bi osudili popove ili bilo koga ko ih koristi bez obzira u kojem svojstvu jer samo Bog je taj koji zna ko i šta za to zaslužuje.I na kraju :think: ako su popovi krivi to je posao vlasti a ne tračara i zlonamenih osoba.

Poslednja izmena:
:klap::klap::klap:I još bi dodao jednu istinitu priču jednog pobožnog sveštenika koji je postao i svetitelj:think:On je pomagao stalno jednom lažnom siromahu koji je stalno dolazio kod njega i tražio pomoć i nije ga otkrio sve dok nije morao i svoju odoru sa sebe da skine da bi mu dao jer mu je sve do tada što je imao dao.Tako je jednom šetajući gradom
video svoju odoru koju je skinuo sa sebe na izlogu u jednoj prodavnici.Kada je ušao i pitao ko je tu stavio prodavac mu je kazao da mu je to dao bogati gospodin.
Kada je to saznao on je ljut otišao u manastir i danima u molitvi prizivao boga da mu odgovori što nije bio upozoren da će biti prevaren i opljačkan.Tada mu se javio anđeo i kazao mu da je njegovo dobročinstvo biti isto pred bogom nagrađeno kao da je zaista pomogao sirotinji jer je tako i bio sam ubeđen.
Ovom pričom sam hteo svojoj braći Srbima da kažem da priloge koje daju u crkvama nikako ne koriste da bi osudili popove ili bilo koga ko ih koristi bez obzira u kojem svojstvu jer samo Bog je taj koji zna ko i šta za to zaslužuje.I na kraju :think: ako su popovi krivi to je posao vlasti a ne tračara i zlonamenih osoba.

Nema tu priloga, nego tarifa... Popovi su, bre, najveći kapitalisti danas.
Opet, čast izuzecima - da mi ne bi neko navodio primere bezveze...

А зар није иста, ако не и гора срамота, да политичари и страначки фићфирићи возикају исто тако бесне ако не
и бешње лимузине, у истој овој сиромашној и напаћеној земљи, а они те паре не добијају од добровољних
прилога, већ до њих долазе отимачином и пљачком (распродајом државне имовине)....
Узгред, ако нам је неко крив, за ово где смо сада су политичари, а не свештеници, или барем ови други у
неупоредиво мањој мери.

И стварно ми није јасно како је тема од проблема наркоманије, скренула у ове воде...

Jeste, ali jedna glupost nikada ne opravdava drugu...
Je l ti stvarno misliš da su to dobrovoljni prilozi? To su tarife... Još malo pa će cenovnik da okače ispred crkve...

Oni nisu uzrok problema, već nisu dovoljno veliki faktor u njegovom prevazilaženju. To je moj stav.

Što reče Registra, boli narkomane gde će da se urade...

То сам ја за наркомане рекла још на почетку теме.
А у чему лежи проблем са наркоманима, наркоманијом и нарко дилерима, је јако озбиљан и дубок за расправу
овог типа, али једном приликом сам написала, када би постојала жеља да се тај проблем реши на глобалном
нивоу, он би био решен у року од 6 месеци до годину дана, али таква жеља очито не постоји и није ту проблем
у мафији, већ у политичарима, који индиректно од овог "бизниса" имају огромне користи, а и алиби за нерешавање проблема незапослених, јер једноставно тој популацији се прилепи етикета наркоман и она је за друштво отписана....

Je l ti stvarno misliš da su to dobrovoljni prilozi? To su tarife... Još malo pa će cenovnik da okače ispred crkve...

Cenovnik postoji. Ne kače ga ispred crkve ali kad odeš da zakažeš neprijatno te iznenade. Ko ne veruje neka proba da se venča ili krsti u Beogradu.

Za manja mesta ne znam kako je ali čujem da su normalniji, hoće da uzmu i prasetinu ili bure rakije.

Tako što su narkomani pljačkali crkvu, pa je to predstavljeno kao ogroman greh...
A nije greh kad pop od tih para kupi sebi auto... umesto da ih donira nekome, a sebi obezbedi normalnu egzistenciju za jednog božjeg predstavnika (da se tako izrazim).

Teško da bi i streljanje popova tebe smirilo:think:ali dobro evo da li ti znaš da je i sam ISUS naplaćivao svoj rad kao stolar i nije radio džaba i sam je kazao da se svaki rad treba naplaćivati tako da i popovi imaju svoje porodice a i tarife koje su propiasne u zavisnosti koja je parohija u pitanju.Mada ima popova koji sami podižu cene ali taj greh ide na njihovu dušu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back