Kakve žene nazivate damama

nemogubolje

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
151
~Izmjena radi jasnosti: ne morate birati od ovoga što sam ja nabrojao. Pišite originalno, svoje.~
1. One koje, u odnosu na svoja sredstva, izdvajaju značajne (ponavljam: u odnosu na svoja sredstva!) sume na uljepšavanje.
2. Ne prate svetsku ili lokalnu modu, već prave svoju ličnu "modu". (Bez obzira da li se, slučajno, poklapa sa svetskom ili lokalnom u tom trenutku.)
3. Pristojne su uvjek (osim, razumije se, onda kada je nepristojno biti pristojan, a to je: nakon značajne količine poznanstva sa dobrom osobom) a ipak su krajnje strastvene.
4. Ne koriste tvrdnje kada se objašnjavaju, već dokaze (logičke i druge).

Poslednja izmena:
Ne znam ti ja to, ja nesto ne volim dame, jer i sam nisam neki dzentlmen.
Dama valjda pazi na recnik, ponasanje, ima stila, ali kao sto rekoh, meni to ponasanje deluje kruto.

Opet, mozda vise odbije ako devojka psuje gore od mene, a jednom se samo desilo da pomislim "pa mozes lakse malo sa tim recnikom".

~Izmjena radi jasnosti: ne morate birati od ovoga što sam ja nabrojao. Pišite originalno, svoje.~
1. One koje, u odnosu na svoja sredstva, izdvajaju značajne (ponavljam: u odnosu na svoja sredstva!) sume na uljepšavanje.
2. Ne prate svetsku ili lokalnu modu, već prave svoju ličnu "modu". (Bez obzira da li se, slučajno, poklapa sa svetskom ili lokalnom u tom trenutku.)
3. Pristojne su uvjek (osim, razumije se, onda kada je nepristojno biti pristojan, a to je: nakon značajne količine poznanstva sa dobrom osobom) a ipak su krajnje strastvene.
sve kombinovano osim četvrtog...prave dame se ne upuštaju u objašnjavanje i dokazivanje
volim dame jer su te najdivljije u krevetu

Dama je ponašanje, stil... Specifičnost pokreta, osmeha, ponašanja, oblačenja... To ćeš danas retko videti jer se vrlo često pakuju ološi.

Video sam u jednoj emisiji jednu stariju gospođu, ona je toliko aktivna da je to fascinantno, vežba, ide na jogu, ode u park radi na onim spravama, uredno našminkana kad izlazi, šešir je na glavi, prijatan razgovor, osmeh. Žena je toliko aktivna da može zgibove da radi, imam neke ortake koji to ne mogu...

Samo što su danas dame opisane u filmovima ono trep, trep... Ne, to nije osoba koja nema mišljenje, koja samo trepće, to je mnogo više od toga, to je stil života.

lepo vaspitana zena:)maniri i tako to..

puno je toga sto cini damu, ne moze taj epitet svaka da ponese ma koliko da se trudi,
to je nacin zivljenja, a ne stvar odluke.

puno je toga sto cini damu, ne moze taj epitet svaka da ponese ma koliko da se trudi,
to je nacin zivljenja, a ne stvar odluke.
Oćeš da kažeš da način življenja (ne mislim na posjedovanje sredstava i povezanosti sa drugima, nego na traganja za ciljeva (gdje cilj može biti i sticanje povezanosti sa drugima ili sredstava, ali i bezbroj drugih stvari koje su moguće kao cilj) ne zavisi od odluka? Ne možeš nečiju vožnju automobilom gledati nezavisno od umora njegovog organizma, poznavanja mjesta gdje su benzinske pumpe, količine para u "organizmu" novčanika, i količine goriva u "organizmu" automobila, i količine i kakvoće poznanstava koja ima i nema u tom i tom gradu, i još milion stvari...

Poslednja izmena:
Sa jedne davnasnje teme... sad, da li se ovo sve moze naci u jednoj zeni, to ne znam, ali i ovo bi mogli biti kriterijumi
Dama se prepoznaje na prvi pogled, iako jednu damu prvenstveno cine duhovna svojstva, ali se ona jednostavno manifestuju i spolja.

Atributi jedne dame:

lepi maniri
sarm
plemenitost duha
superiornost sa pokricem- bogatstvo licnosti, svest o pravim, neprolaznim vrednostima
privlacna je, jer se dobro oseca u svojoj kozi
ne pokazuje osecanja javno
ne odeva se po poslednjoj modi, vec ima svoj stil, ali je on uvek elegantan bilo da je ekscentrican, glamurozan ili neobican
osmehuje se, ali se u drustvu ne smeje glasno
ljubazna je i prijatna
drzi distancu prema onima kojima nije mesto u njenom zivotu
nikad nije u zurbi
obrazovana
duhovita
lucidna
originalna
trazi mnogo
prihvata svoju zenstvenost i rafinira je do savrsenstva
suptilna
ne krije bore
ne pokusava da izgleda mladje ili vitkije, jer joj to nije potrebno
ne takmici se sa drugima, zato sto je neuporediva
nikada ne govori o novcu ili seksu, a ceni oboje
nikad nije bez sminke
jaka je na zenstven nacin
ne takmici se sa muskarcima
uvek ostavlja prostor muskarcu, da se bori za nju

:) :p

Dama ili jeste dama ili nije,
dama se ne postaje,
to se nigde nauciti ne moze,
jer kod priucenih uvek izleti neki falsh,
dama se jednostavno radja.!!!

Back