kakve sve ljubavi postoje?

...Postoje razne ljubavi. Jedne se mogu nabosti samo viljuskom; druge se jedu rukom k'o ostrige, neke se moraju nozem seci, inace te zadave, a ima ih i tako corbastih da pomaze samo kasika. Ili se opet, beru kao jabuka koju je ubrao Adam.

Unutrasnja strana vetra je ona koja ostaje suva dok vetar duva kroz kisu.

da li mislite da postoje razne ljubavi...ili je ljubav samo ljubav
i nista vise
? ;)

postoji vise vrsta ljubavi............prijateljska,rodbinska i na kraju ljubav izmedju partnera...........

...Postoje razne ljubavi. Jedne se mogu nabosti samo viljuskom; druge se jedu rukom k'o ostrige, neke se moraju nozem seci, inace te zadave, a ima ih i tako corbastih da pomaze samo kasika. Ili se opet, beru kao jabuka koju je ubrao Adam.

i nista vise? ;)

Kad neko citira mog omiljenog pisca kako da ne odgovorim...
Slažem se sa Pavićem. Mada, ako već poredimo ljubav sa hranom, neko voli kao da jede ribu....očisti je i od najsitnijih koščica (da se slučajno ne zadavi). Neko halapljivo guta. Neko je konzumira sa zadovoljstvom...liže je polako kao sladoled... A nekima ni jedna ljubav nije dovoljno začinjena, pa dodaju alevu papriku do besvesti...ili je pošećere toliko da bude otužna....
A postoji i ona, po meni najtužnija vrsta, što uvek gleda u tuđ tanjir...i zauvek ostanu gladni...

Kad neko citira mog omiljenog pisca kako da ne odgovorim...
Slažem se sa Pavićem. Mada, ako već poredimo ljubav sa hranom, neko voli kao da jede ribu....očisti je i od najsitnijih koščica (da se slučajno ne zadavi). Neko halapljivo guta. Neko je konzumira sa zadovoljstvom...liže je polako kao sladoled... A nekima ni jedna ljubav nije dovoljno začinjena, pa dodaju alevu papriku do besvesti...ili je pošećere toliko da bude otužna....
A postoji i ona, po meni najtužnija vrsta, što uvek gleda u tuđ tanjir...i zauvek ostanu gladni...

:super:

vidi se da citas pavica. :) i ja ga obozavam.
hvala na ovako lepom i zanimljivom odgovoru.

"Kako se čarobnom činila ljubav,
a onda su nevolje došle!"
I baš je tako! Ili što bi moj pokojni otac rekao:"Sve što dođe mora i da prođe!" Tako je i sa ljubavlju! Ljubav je samo ljubav, to je stanje uma kao i sve ostalo u životu! Moraš da budeš u miru sa samim sobom da bi sve ostalo funkcionisalo, pa i bilo koja vrsta ljubavi!
Inače mi je omiljena ona :"...samoljublje je jedina verna ljubav!"

i nista vise? ;)

ljubav se deli samo na srecne i nesrecne. forma je uvek drugacija ali sustina je prosta- ljubav je ljubav.

Back