KAKVA JE TO ZEMLJA, BEZ KREMLJA....?

ne volim.nisu bili uz nas 99 godine.
Rusi vole više Bugare i Nemce nego nas.mi smo celo vreme bili u velikoj zabludi.Rusija gleda svoj interes.Rusi su veoma pametan narod,gledaju ljudi svoj interes sto bi i mi realno radili da smo veliki kao oni.
medjutim ovde su problem mi kojima je draza majcica Rusija od sopstvene zemlje ...vecina Rusa,kao i Amerikanci ne znaju gde je Srbija,mi se tripujemo da nas vole zato sto mi u njima vidimo velikog brata,a mi smo za njih samo jedna od interesnih zona.Bitno da smo im poklonili NIS.

Rusi imaju ono sto nema nijedan drugi narod a to je izuzetan nagon za opstanak i sposobnost da satru svaku svetsku silu bez obzira na sve.

Potpuno se slažem !
Bio sam 5 godina među njima i sa njima.
U Moskvi.
Devedesetih.
Sa klošarima, gangsterima, velikom gospodom, Čečenima....
U dušu ih poznajem....
Onaj ko negira našu identičnost, ne poznaje sebe.....

ne volim.nisu bili uz nas 99 godine.
Rusi vole više Bugare i Nemce nego nas.mi smo celo vreme bili u velikoj zabludi.Rusija gleda svoj interes.Rusi su veoma pametan narod,gledaju ljudi svoj interes sto bi i mi realno radili da smo veliki kao oni.
medjutim ovde su problem mi kojima je draza majcica Rusija od sopstvene zemlje ...vecina Rusa,kao i Amerikanci ne znaju gde je Srbija,mi se tripujemo da nas vole zato sto mi u njima vidimo velikog brata,a mi smo za njih samo jedna od interesnih zona.Bitno da smo im poklonili NIS.

Pokazuješ elementarno nepoznavanje stvari !
I Rusi imaju svoje kvarnjake i podlace.
Boris Jeljcin je jedan od njih.
Velika mrlja na ruskom imenu....
---------------------
Kada me zaustavio saobraćajac u Moskvi i zatražio pasoš
(koji je tada bio jedinstven za celu zemlju SFRJ),
on ga uzme i prelista.
Pita, "Srbin ili Hrvat ?"
A, rat bukti u Jugi.

"Srbin", odgovaram.
Vraća dokumenta, uz osmeh od uva do uva i kaže,
"Pažljivo vozi,pijan si...."
A, ja napit, sam i za violanom.

Bilo je za 5 godina pun naramak sličnih događaja....

(Napuštao sam večere sa srpskim ministrima, koji su službeno doputovali u Moskvu,
ostavljao crni i crveni kavijar, da bih sa pravim, ali pravim ljudima iz srca ruskog naroda,
moskovskim klošarima, celu noć ispijao "Bavariju" i "Skol" na pijaci metroa "Prašskaja".
I bilo mi je neponovljivo, jer su to prava iskustva...
Pun mi je kur'ac lažnog smeškanja, grljenja i opanjkavanja, čim onaj hvaljeni krene da piša...)

Poslednja izmena:
Grofe Vronski - Ne slazem se sa vama,u pogledu slicnosti nase,Cecenima,gangsterima,klosarima itd.koje ste vi,upoznali u Moskvi.Drugi su to ljudi,a drugi
smo mi.Mi smo jedan civilizovan evropski narod.nasa civilizacija,datira,jos iz ranog srednjeg veka. Svako poredjenje,naseg naroda,sa onima,koje ste vi naveli,
direktna je uvreda za nas narod.jedan narod (kao srpski),koji je imao jednog Nikolu Teslu,Pupina,Milankovica,Andrica,Dusana Kovacevica,Nusica,Stevana Sremca,
Lubardu,i dugacak niz cuvenih ljudi,iz svih sfera nauke i umetnosti,NE MOZE,DA SE UPOREDJUJE,SA GANGSTERIMA ITD.PA MAKAR ONI BILI,I IZ SAMOG
KREMLJA,koji je vas,toliko fascinirao.Da su ti,koje vi navodite,bili ljudi od neke izuzetne vrednosti,oni ne bi trpeli,decenijsku necovecnu diktaturu,jednog bolesnog
diktatora,kakav je bio,Josif Visarionovic Staljin !

Poslednja izmena:
Grofe Vronski - Ne slazem se sa vama,u pogledu identicnosti nase,Cecenima,gangsterima,klosarima itd.koje ste vi,upoznali u Moskvi.Drugi su to ljudi,a drugi
smo mi.Mi smo jedan civilizovan evropski narod.nasa civilizacija,datira,jos iz ranog srednjeg veka. Svako poredjenje,naseg naroda,sa onima,koje ste vi naveli,
direktna je uvreda za nas narod.jedan narod (kao srpski),koji je imao jednog Nikolu Teslu,Pupina,Milankovica,Andrica,Dusana Kovacevica,Nusica,Stevana Sremca,
Lubardu,i dugacak niz cuvenih ljudi,iz svih sfera nauke i umetnosti,NE MOZE,DA SE UPOREDJUJE,SA GANGSTERIMA ITD.PA MAKAR ONI BILI,I IZ SAMOG
KREMLJA,koji je vas,toliko fascinirao.Da su ti,koje vi navodite,bili ljudi od neke izuzetne vrednosti,oni ne bi trpeli,decenijsku necovecnu diktaturu,jednog bolesnog
diktatora,kakav je bio,Sosif Visarionovic Staljin !

Tebe sam smatrao za ozbiljnijeg sagovornika.
Koji uvek ima šta da kaže....
Ovoga puta promašio si temu i bezglavo uleteo u vakuum nerazuma.
Mi u slengu kažemo - Našao si se na Prvom levom koloseku za Lapovo...
---------------------
Ja nisam rekao da sam se družio sa tim ljudima na margini, mangupima, prevarantima i kriminalcima.
Igrom slučaja, jer mi je posao bio sličan "lutajućem reporteru", i takve ljude sam upoznao.
Tih i takvih 12 milionska Moskva ima vrlo mali broj.
Na stepenu statističke greške.
Ali, indoktrinirani politikom (posebno Čečeni), prave velike štete Rusima,
bave se terorizmom, ubijaju nedužne građane i dižu u vazduh pozorišta, aerodromske zgrade
i javna okupljališta....
Ali, specijalne ruske službe se vrlo uspešno bore protiv te pošasti !

Prema tome, gospodine Gledstone, priđi problemu hladne glave.
I sa prave strane !
Sedam noći i sedam dana mogu da ti pričam o Rusiji, Rusima i inima, koji tamo žive...
I neće ti biti dosadno, veruj mi !

Poslednja izmena:
Rusija pomagla Srbima

1.Sveti Sava je postao monah zahvaljujući monahu Rusu koji ga je odveo na Svetu Goru i zamonašio ga u ruskom manastiru svetog Pantelejmona.

2.Čitav period turske vladavine predstavnici srpske Crkve i srbskog naroda upućuju poslanike ka ruskome caru tražeći materijalnu ili finansijsku pomoć i zastupanje kod turskog sultana radi zaštite naroda i svetinja, što su Srbi i dobijali.

3.Tokom celog 18. veka, sve do sredine 19. veka Srbima koji žive u austrijskoj monarhiji (Srbska Vojvodina i Krajina) stiže pomoć u vidu crkvene literature, knjiga, udžbenika kao i nastavnog kadra za srpske škole koje Srbi nisu imali, budući da je Austrijska carevina branila štampanje srbskih knjiga, ali i vršila pritisak da bude što manje srbskih obrazovnih institucija na svojoj teritoriji.

4. Od sredine 18. veka veliki broj Srba iz Austrije i Turske dobija pravo da se naseli na teritoriju Ruske carevine i tamo nastavi život dobijajući zemlju i posao, bez bojazni da će neko vršiti pritisak na njih da promeni veru. Hiljade Srba je otišlo u Rusiju i zasnovalo dve autonomne jedinice (teritorija današnje istočne Ukrajine) – Slavjanoserbija i Novoserbija.

5.U Prvom srbskom ustanku, Rusija je, kao pomoć Rumunima i Srbima, objavila rat Turskoj i poslala svoju vojsku u rat protiv Turaka na strani srbskih ustanika. Postignuti su veliki zajednički uspesi. Ruski car Aleksandar Prvi Romanov obećava Karađorđu da će, kada prođe opasnost od Napoleonovog napada na Rusiju, svim sredstvima pomoći Srbiju i obnoviti je.

6.U drugom srbskom ustanku Rusija nije učestvovala sa svojom vojskom kao pomoć srbskim ustanicima, ali nije ni bilo potrebno, jer je posle ovog ustanka pitanje Srbije rešavano više diplomatskim putevima zastupanjem Rusije i usled turskog straha od ruske vojne intervencije, Srbi su dobili autonomiju od koje se posle krenulo ka stvaranju savremene srpske države. Pobedom ruske vojske nad Turskom i pregovorima između te dve države, Srbija dobija dva hatišerifa kojima je faktički uništena realna turska vlast u Srbiji.
U periodu od 1833. godine do Balkanskih ratova, Rusija je vodila diplomatsku borbu za Srbiju, što u smislu njenog priznanja kao posebne države, a što u smislu borbe za proširenje njenih teritorija.

7.U Balkanskim ratovima (Drugom) Rusija je posredovala između Srbije i Bugarske čijim je interesima želela da unese neophodnu ravnotežu.

8.PRVI SVETSKI RAT – Prvi svetski rat je najočitiji primer ruske ljubavi za Srbe i Srbiju. Naime, u periodu kada je za Rusiju bilo najnepovoljnije, usled ekonomske i, pre svega, vojne slabosti, ali i unutrašnjih nerešenih problema, ona objavljuje rat dvema tadašnjim supersilama – Nemačkoj i Austrougarskoj, IZ JEDNOG JEDINOG RAZLOGA – ŽELJI DA SPREČI AUSTROUGARSKO I NEMAČKO UNIŠTENJE SLABAŠNE SRBIJE, koja je, višestruko vojno i ekonomski oslabljena, budući da je tek izašla iz dva velika rata protiv Turske i Bugarske od kojih se nije uspela ni malo oporaviti.RUSIJA JE, PRITEKAVŠI U POMOĆ SRBIMA, IZGUBILA, OSIM DVA – TRI MILIONA VOJNIKA POGINULIH U RATNIM SUKOBIMA, JOŠ I SVOJU SOPSTVENU CAREVINU I CARSKU PORODICU, jer su boljševici, iskoristivši situaciju i slabost države, napravili državni prevrat, ukinuli Carevinu i masakrirali carsku porodicu. Ostaće zabeležene reči ruskog cara Nikolaja Drugog Romanova, izrečene tokom zdravice pred predstavnicima evropskih država nekoliko nedelja pred početak Prvog svetskog rata: “PODIŽEM OVU ČAŠU U ČAST SRBIJE, JEDINOM SAVEZNIKU I PRIJATELJU RUSIJE U EVROPI!” Predstavnici zapada ovim su bili zaprepašćeni.

9.Drugi svetski rat – Pobeda oslobodilačke vojske Srbije i Jugoslavije definitivno je završena ulaskom Crvene armije u istočne i severne delove Jugoslavije krajem 1944. godine. Ruska vojska izgubila je nekoliko hiljada svojih vojnika na teritoriji Jugoslavije.
U današnje vreme jedino se Rusija zalaže za Srbiju i njen ekonomsko – vojni prosperitet i celovitost njene teritorije. Jedina je svetska sila koja se zdušno zalaže za povratak teritorije Kosova i Metohije Srbiji. Rusija je država koja sa Srbijom realizuje ekonomske projekte od kojih će Srbija postati značajan strateški i ekonomski faktor na Balkanu i regionu.

A kada je Srbija odnosno zvanicna politika Srbije pomogla Rusima?

Rusofobicari crkose pricajuci kako nam Rusija nije pomagala sto je laz. Kada je Srbija pomogla Rusima?

Нажалост, изгледа да им никада нисмо помогли, бар не свесно. Мада ја желим да верујем и да је несрећа која нас је задесила 1941, и 1999, године имала значајну улогу за Русију. 27, март 1941, је одложио Барбаросу што је допринело бржем поразу фашиста (били би они налупани и без нас али верујем уз више жртава и мало касније). Још важније 1999, године су млади официри КГБ схватили да је дошло крајње време да реагују и да су баш због бомбардовања дали Јелцину понуду која се не одбија. Без бахатог бомбардовања, ко зна, можда би ефекат кувања жабе и успео.

Rusi su miroljubivi !
Dok se ne naljute ili napiju....
Pusti ih i neće biti problema.
Ne potežu za osvajanjima, imaju dosta...
I resursa i teritorije !
Nepobedivi su.
Pre mog 5 - godišnjeg boavka u Moskvi, nisam imao definisav stav.
Volim li taj narod blizak nama ?

Dileme su razvejane, volim Ruse !

Back