Kakva je Subotica?

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Fale li tu neke teme, ili me oči varaju?
Fale, jer su sve počele ličiti jedna na drugu, postovi nemaju veze sa temom, pa onda ako još neko uleti, na vrlo ozbiljnu temu i počne vređanje, to ne prolazi. Zato bih molila forumaše da se striktno drže zadatih tema. Ili, ako je neko voljan i misli da može bolje, mogu predložiti adminu da vas unapredi u moderatora. :)

koliko zaista subotica ima stanovnika?
citao sam neke podatke da je subotica u proslosti za tadasnje pojmove bila veliki grad i dosta veci od novog
sada a verovatno i beograda

ja sam samo par puta bio u subotici, moram da priznam da mi se svideo gradic, mirno je, sredjeno, ciste ulice.. svidja mi se sto nema nigde guzve u saobracaju za razliku od NS-a..
vidim da kazete da je dosadno, cenite bar to sto u SU, za razliku od novog sada i beograda nije doslo do ogromnog priliva stanovnistva, sto je dovelo do haosa kako u izgradnji tako i u saobracaju

subotica je bila drugo naselje po velicini kad je pripala Kraljevini SHS ... oko 100 000 stanovnika je tada imala a isto i sada. Nije napredovala , cak bi se moglo reci da je nazadovala u odnosu na ta vremena.

Subotica je lep grad i ima dosta mesta gde se moze izaci.Nazalost omladina nije ni svesna sta ima
pa zanoveta i uglavnom nezna ni sama sta hoce.Uglavnom i neznaju da se zabavljaju njima je zabava
pola gajbe piva ili bilo kog drugog alkohola nije cak ni vazno sta je samo da udara u glavu i da je sto veca guzva.
Pitam vas kad ste poslednji put plesali sa osobom suprotnog pola obican sari stiskavac.?

Subotica je lep grad i ima dosta mesta gde se moze izaci.Nazalost omladina nije ni svesna sta ima
pa zanoveta i uglavnom nezna ni sama sta hoce.Uglavnom i neznaju da se zabavljaju njima je zabava
pola gajbe piva ili bilo kog drugog alkohola nije cak ni vazno sta je samo da udara u glavu i da je sto veca guzva.
Pitam vas kad ste poslednji put plesali sa osobom suprotnog pola obican sari stiskavac.?

Ja večeraske sa mojim matorim, 'nako u pidžamama iz čista mira, išlo na radiju nešto od čika Zvoneta, a matori zna di sam najtanja ;););)

meni se sviđa su
nemojte da mi zamerite, al koliko god da mislim ne mogu da se setim ničeg ozbiljnog da ne volim u subotici što bi bilo vredno pisanja
možda fali još jedna firma za gradski prevoz
al to je druga priča i politika
u svakom slučaju sviđa mi se subotica...

Majmunski plac ,gajba piva i dve tepsije bureka sa mesom ---masna :worth: a posle pravac Palic i to tramvajem

1.Pa,Subotica je nekada bio miran pogranican gradic,ali u ovim vremenima se to i menja... postao je veoma nasilan grad,nasilna omladina,svi nesto spominju tuce,nozeve,da ce da dovode drustva da se tuku...e to je ono sto je najgore u SU,omladina pogotovo ovi od '91-'95...ovi stariji su jos i divni ljudi napsram ove debilne dece...

2.U ovom gradu nema buducnosti... posla ima jako malo,iako je to kao neki "veci grad" ja ne mislim tako...kada sam bio mali,brojke su bila velike (100.000 stanovnika),sad kada sam velik,brojke su mi male (140.000 stanovnika) nekako mi se cini kao mali grad...mozda mi se samo pricinjava...ali 7-8 naselja je veoma malo... ovo je jedno veliko selo...:dash:

3.U grad izlaze cak i deca '94,'95... to je PREEErano... pa ako sad izlaze,sta ce raditi sa 17-18 ??? ubijati se od dosade >> :dash::dash:

Pozdrav za sve Suboticane!

1.Pa,Subotica je nekada bio miran pogranican gradic,ali u ovim vremenima se to i menja... postao je veoma nasilan grad,nasilna omladina,svi nesto spominju tuce,nozeve,da ce da dovode drustva da se tuku...e to je ono sto je najgore u SU,omladina pogotovo ovi od '91-'95...ovi stariji su jos i divni ljudi napsram ove debilne dece...

2.U ovom gradu nema buducnosti... posla ima jako malo,iako je to kao neki "veci grad" ja ne mislim tako...kada sam bio mali,brojke su bila velike (100.000 stanovnika),sad kada sam velik,brojke su mi male (140.000 stanovnika) nekako mi se cini kao mali grad...mozda mi se samo pricinjava...ali 7-8 naselja je veoma malo... ovo je jedno veliko selo...:dash:

3.U grad izlaze cak i deca '94,'95... to je PREEErano... pa ako sad izlaze,sta ce raditi sa 17-18 ??? ubijati se od dosade >> :dash::dash:

Pozdrav za sve Suboticane!

Sve ovo nabrojano u Beogradu i drugim većim gradovima verovatno ne postoji, tamo je sve divno, lepo, mirno, niko se ne bije, devojčice od četrnaest ne lunjaju po kafićima do zore, nema droge ni prostitucije, ihhhh, šteta da Subotica nije veći grad, gde bi joj kraj bio:evil:

Sve sto je navedeno postoji u svim gradovima, bilo vecim ili manjim, negde izrazenije, a negde prikrivenije. I mislim da to nije ovde tema .

Iskreno dugo se nisam zadrzavao u Subotici od 1964 pa nadalje . Zivot me je odneo nekim drugim putevima

Al' za SU me i dalje vezuju neke lepe srednjoskolske uspomene, pocev od Harambasiceve ulice, pa METSC u Maksima Gorkog, pa stari i nikad prezaljeni SPARTAK, Elza, Crna Macka (podrum), Dva Golub, Dudova Suma, Crvena Ruza kod Malog Bajmoka, nepotrebno izbacen tramvaj, i ima jos mnogo toga sto se moze podvesti pod lepe stvari u SU, al' dosla su nekaka cudna vremena .

Poslednja izmena od moderatora:
kad sam zavrsila faks nisam htela da se vratim u suboticu...jeste lep grad, ni mali ni veliki, sa prirodom na 10 km....ali, hladnoca i zatvorenost ljudi....uzas...medjutim, evo mene kao dozivotnog zaljubljenika u suboticu....tu su mi prijatelji, tu su mi roditelji....i necu da mrdam nigde.....:)

Zasto niste postavili obrnuto pitanje: Zasto volite ovaj grad?
Nije Subotica grad koji se moze samo mrzeti. Ima puno razloga da se neki grad moze voleti,
grad cine lepe stvari u njemu, a posebno ga cine ljudi, dogadjaji... Subotica je grad koji se moze voleti, mnogo voleti... Ima divnih osoba koji cine ovaj grad lepim, otvorenim, gradom koji ima dusu. Volim Suboticu jer moze biti bolje mesto za zivot, a to zavisi samo od nas.
Zato dajmo lep primer naseg odnosa prema sugradjanima, otvorimo srce i pokazimo nase prijateljstvo, dobrotu, nasu pozitivnu energiju u ovim teskim trenucima. Zao mi je mladicu iz Novog Sada sto je Subotica ostavila tako los utisak na tebe. Ja sam bila u Novom Sadu kada mi je sin studirao i nosim lepe utiske iz tvoga grada. Jako lepe. Osecala sam se kao kod kuce, ali lepse i vece i bolje uredjene kuce. Ljudi su divni, dobronamerni i prijatni.
Nedavno sam bila i u Beogradu, poslom. Dva dana smo cerka i ja provele i moram reci da su u Beogradu ljudi takodje divni, dobronamerni, predusretljivi, srdacni... Bar smo mi imale takav utisak za ovo kratko vreme. A tek vece u Skadarliji... Ah, svaki grad je lep kada smo srecni, ili kada nismo u sukobu sa sobom. Pozdrav

Back