Kako znati da li ste ih sreli u prošlom životu?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.909
Da li verujete u prošle živote? Mislite li da je vaša duša živela ranije, na drugom mestu, u drugom vremenu? Da li ste živeli punim i potpuno drugačijim životom pre nego što ste bili reciklirani u ovo sadašnje telo? Štaviše, da li znate za neke od ovih prošlih života? Šta si radio, ko si bio, šta si voleo i očajavao?

Postoji mnogo ljudi koji rade veoma duboke seanse kako bi se setili svojih prošlih života, učeći stvari koje potom unose u svoje sadašnje, naime prošle veze.

Ako ste neko ko trenutno traži nekoga koga ste poznavali u prethodnom životu, evo nekoliko potencijalnih znakova da ste ga sreli.
  1. Osećate da ih znate već pri upoznavanju
  2. Videli ste ih u snu
  3. Vaša natalna karta pokazuje kompatibilnost
  4. Vaša veza je telepatska
  5. Povezivanje umova
  6. Vredan truda
sddefault.jpg

Da li verujete u prošle živote? Mislite li da je vaša duša živela ranije, na drugom mestu, u drugom vremenu? Da li ste živeli punim i potpuno drugačijim životom pre nego što ste bili reciklirani u ovo sadašnje telo? Štaviše, da li znate za neke od ovih prošlih života? Šta si radio, ko si bio, šta si voleo i očajavao?

Postoji mnogo ljudi koji rade veoma duboke seanse kako bi se setili svojih prošlih života, učeći stvari koje potom unose u svoje sadašnje, naime prošle veze.

Ako ste neko ko trenutno traži nekoga koga ste poznavali u prethodnom životu, evo nekoliko potencijalnih znakova da ste ga sreli.
  2. Videli ste ih u snu
  5. Povezivanje umova
  6. Vredan truda
Većina nabrojanih stavki je daleko od istine.

Ne verujem da je Moja Duša živela ranije.
Zašto?
Zato što sam ja Duša i kao Duša, ja inkarniram iz života u život.
ovo što zovemo ja je samo vrsta programa koje kreiramo u ranim godinama posle rođenja. To je ta humana svest ili svest naše ličnosti jer u svakom od života kreiramo nivu ličnost.
One Duše, sa kojima smo imali kontakte u ranijim životima i te kako srećemo. Ako smo imali bliske saradnje i prijatna iskustva ima prepoznavanja na unutarnjem nivou. One sa kojima smo imali bolna iskustva takođe prepoznajemo i veoma česte ih sretnemo u vlastitoj porodici kao jednog ili oba roditelja, kao brata ili sestru ili kao bračnog druga. Možda na radnom mestu ili na neki od načina. Ta sadašnja varničenja sa takvim ljudima su tu baš zbog teških iskustava sa njime u ranijim životima. Sada smo dobili priliku da poravnamo iskustva i izbalansiramoih odnosno da naučimo sa njima živetu u skladu sa duhovnim zakonima.
Ipak, mi smo ovde da bismo nastavili izrastati u svojoj svesti pa je neozbiljno očekivati da će naš sadašnji život bizi med i mleko čak i sa onima sa kojima smo imali prijatna iskustva u ranijim životima.
Svakako da u prošle živote možemo zaviriti najlakše preko snova ili odlaskom na Kauzalni svet i zaviriti u zapise tih života. Najlakši način je ako imate duhovnog učitelja, ali pravog učitelja koji jep ravi predstavnik Boga, da vas vodi onda će to biti prava prilika da otkrijete sve što je neophodno i sve izbalansirate kako biste napredovali u svojoj svesti te eventualno dosegnete čisto duhovne svetove što i jeste cilj svakog od nas, kao Duše.
Ličnosti su potpunoi nebitne i sve one su bile samo pop jedan stepenik u svojoj svesti dok ne dosegnemo čisto duhovne svetove.
Naglasio bih, mogli csmo ranije biti i kraljevi, carevi, lepotice i kraljice ali danas čak i ako smo pastir sa ovcama na planiti ili tetkica u školi mi smo danas u najvišem duhovnom dostignuću. Intelektualna dostignuća u pojedinim životima su samo prilika di mamo izvesna iskustva kroz koja učimo opsluživati život i napredovati u svesti koja je duhovna kategorija.
Popzdrav!

Meni su te seanse malo čudne.
Zapravo postoji kolektivno sećanje svih ljudi koji su ikada živeli. Možeš
da pristupiš tim sećanjima na osnovu emocije koju imaš u trenutku kada
te neko vodi kroz seansu. Ako istražuješ neki strah, možeš se setiti
gomile scena na tu temu i sve ćeš ih nazvati svojim iskustvima.

Zašto mi se javila sumnja u regresoterapiju?
Zato što ljudi koji se sete ''svog prošlog života'', ne mogu da se sete
ni gde žive, ni kako se trenutno zovu, niti bilo čega dugog sem te jedne
scene.
Samo jedno iskustvo dožive kao svoje, a ceo život nazivaju svojim.
Zašto, ako o tom životu neznaju baš ništa?

Zapravo postoji kolektivno sećanje svih ljudi koji su ikada živeli. Možeš
da pristupiš tim sećanjima na osnovu emocije koju imaš u trenutku kada
te neko vodi kroz seansu.
Zašto mi se javila sumnja u regresoterapiju?
Zato što ljudi koji se sete ''svog prošlog života'',
Treba jednostavno proveriti da li su informacije kojih se sete tacne ili ne. Postoji i navodna progresoterapija, gde se "sete" buducih zivota koji se ocigledno nece ostvariti, a nisu ni deo kolektivnog secanja na buducnost, to jest radi se o cistoj fikciji ili snu :p

2. Videli ste ih u snu
  5. Povezivanje umova
  6. Vredan truda
Pogledajte prilog 1301620
Kad sam bio mladji, imao sam privatnog i astrologa i numerologa, i rekao mi "generalno" da sam otplaćivao dugove ili karmu svemu, ama bukvalno svemu što se može zamisliti. Dug na ljubavnom, poslovnom, čak i samoj sreći, nisam imao ništa, i videlo se tek tamo blizu 30. da se sve otplatilo, znači videlo se 7-8 godina unapred. Tad sam i osetio olakšanje postepeno. U ljubavi su sve glavne veze, bile moj dug njima (satisfakcija) i prošla veza u isto vreme, moja patnja je bila njihova patnja negde u prošlosti. Moje finansije su striktno vezane za jednu osobu, koja bukvalno kočnica bila, na kompleksan način, ne želim ni da pričam, što je opet bio dug, drugim rečima osećaj koji sam ja pravio negde nekad u prošlom životu, sad ja osećam drugu stranu medalje..
I sve to meni delovalo kao,"ne kenjaj, samo izgovori trt mrt" dok nisam isplatio sve, i meni krenulo spontano bez muke....
I sad ja mogu i dalje da kenjam "slučajno" i sve, ali meni je odavno rečeno da će mi krenuti blizu 30, pa polako sve lakše, što je i istina.
Najveća mi želja bila da postanem otac, što sam osetio u 28-oj, pa otac drugi put, pa otac treci put, pa me finansijski krenulo negde za vreme drugog deteta, sad problem sa parama nemam, i da se ne vrate prošli dani, pošto imam troje mladih usti da hranim...bilo bi i nepošteno za njih...
U svemu tome, postojao je i moj izbor, kao zapisan negde, a to je...da li želim sve to da otplatim pošteno ili da odustanem, jer je postojao i moj rani izlaz kao mogućnost, ako želim da odustanem...izlaz je bilo oduzimanje svog života, što očigledno nisam izabrao :) :) :)

Kad sam bio mladji, imao sam privatnog i astrologa i numerologa, i rekao mi "generalno" da sam otplaćivao dugove ili karmu svemu, ama bukvalno svemu što se može zamisliti. I sad ja mogu i dalje da kenjam "slučajno" i sve, ali meni je odavno rečeno da će mi krenuti blizu 30, pa polako sve lakše, što je i istina.
Kakve to ima veze sa proslim zivotima. Mnogi su neuspesni u dvadesetim i mnogima krene u tridesetim, nista neobicno ni nelogicno.

Pa sve sam povezao, a ti si skratio. Jel sad treba da te ubedjujem u nešto možda?
Imam ideju, hajde ti lepo da mi ne veruješ, biće lakše i tebi i meni.
Bitno je sta nam astrolozi mogu reci o proslim zivotima. Predrag Petkovic radi seanse regresoterapije koje ocigledno ne daju tacan scenario. Ali na osnovu natalne karte moze pogoditi sta ce se nekome desavati, sto je posledica ne karme nego recimo povoljnih ili nepovoljnih astroloskih uticaja u odredjenom razdoblju zivota.

Bitno je sta nam astrolozi mogu reci o proslim zivotima. Predrag Petkovic radi seanse regresoterapije koje ocigledno ne daju tacan scenario. Ali na osnovu natalne karte moze pogoditi sta ce se nekome desavati, sto je posledica ne karme nego recimo, povoljnih ili nepovoljnih astroloskih uticaja u odredjenom razdoblju zivota.
Pa dobro. Koliko sam ja shvatio ti povoljni i nepovoljni rozdoblji se fiksiraju pre života. Nekima je povoljan u ranijem dobu, nekima obrnuto. Znam slučajeve, gde je baš obrnutno, do tridesete sve naj, kasnije drugačije, tuga....

Pa dobro. Koliko sam ja shvatio ti povoljni i nepovoljni rozdoblji se fiksiraju pre života. Nekima je povoljan u ranijem dobu, nekima obrnuto. Znam slučajeve, gde je baš obrnutno, do tridesete sve naj, kasnije drugačije, tuga....
Postoje opsti drustveni uticaji na cele generacije. Na primer koliko ko ima para zavisi najvise od toga da li je u drzavi zlatno doba ili nije. Sad prema teoriji karme, oni kojima je sudjeno da budu dobrostojeci se inkarniraju u povoljnim dobima i zemljama a ostali negde u Africi.

Postoje opsti drustveni uticaji na cele generacije. Na primer koliko ko ima para zavisi najvise od toga da li je u drzavi zlatno doba ili nije. Sad prema teoriji karme, oni kojima je sudjeno da budu dobrostojeci se inkarniraju u povoljnim dobima i zemljama a ostali negde u Africi.
Nemam pojma teoriju karme :D Piši malo više, da znam i ja :) Ali nisam ubedjen da ima par komada teorije, pre bih rekao sto ljudi, sto ćudi (ili karme) :)

2. Videli ste ih u snu
  5. Povezivanje umova
  6. Vredan truda
Nisam imao takva iskustva, ali verujem...

Evo jedna zanimljiva priča, tačnije o mojoj sestri :) :) Ali nema veze sa nekim iz prošlih života (možda i ima ali nije rečeno)
Spremamo mi moju sestru da ima velike diplome (neću reci koje namerno) sve što je meni uskraćeno, njoj je ponudjeno, jer ona je TA koja se diže, sve petice i to...kupuje joj se stan u BG (nismo iz grada), nova gradnja, ali "neko kaže" dzabe sve, neko kog zna iz detinjstva je vodi u inostranstvo, tamo je kao njena budućnost... Ma kakvi, ona ima dečka, ma ko je taj... Godinu dana kasnije, rastura se sa dotičnim, javlja se drugi iz detinjstva sa kojim se videla u detinjstvu par put, dolazi u bg zbog nje svakog vikenda iz inostranstva, ne žali pare da je vidi, par meseci stalno, zatrudnela, javlja ona da je on vodi za inostranstvo, eto sad čekaju i drugo dete :)
A njen stan i budućnost koja joj gradjena sad ne služi ničemu, domaćica je, trudna opet :)

Evo jedna zanimljiva priča, tačnije o mojoj sestri :) :) Ali nema veze sa nekim iz prošlih života (možda i ima ali nije rečeno)
Spremamo mi moju sestru da ima velike diplome (neću reci koje namerno) sve što je meni uskraćeno, njoj je ponudjeno, jer ona je TA koja se diže, sve petice i to...kupuje joj se stan u BG (nismo iz grada), nova gradnja, ali "neko kaže" dzabe sve, neko kog zna iz detinjstva je vodi u inostranstvo, tamo je kao njena budućnost... Ma kakvi, ona ima dečka, ma ko je taj... Godinu dana kasnije, rastura se sa dotičnim, javlja se drugi iz detinjstva sa kojim se videla u detinjstvu par put, dolazi u bg zbog nje svakog vikenda iz inostranstva, ne žali pare da je vidi, par meseci stalno, zatrudnela, javlja ona da je on vodi za inostranstvo, eto sad čekaju i drugo dete :)
A njen stan i budućnost koja joj gradjena sad ne služi ničemu, domaćica je, trudna opet :)
Neka ti je Bog u pomoći sa tim stilom pisanja

2. Videli ste ih u snu
  5. Povezivanje umova
  6. Vredan truda
Ova tačka 6, izgleda mene vuče večito nazad na ovu temu, i ne da mi da odem "vredan ili vredno truda".
Ne da mi prosto. Ja i ovako imam malo postova na krstarici, tako da ovu temu vidim kao vrednu truda da povećam taj broj.
Pa da kažem još nešto "zanimljivo" šta mi pričali u mladosti "dvadesetih godina" vidovnjaci.
Rečeno mi i ranije nešto slično, ali "konkretno" mi rekao Božidar Popovic astrolog, koji me frapirao, mada je i ceo kontroverzan, a to njegovo sam kasnije povezao sa drugima iz prošlosti, što mi pričali.
Rekao je da sam okružen kurvama, lopovima, lažovima i ubicama iz prošlih života. Dakle nisu u ovom životu, ali su generalno svi što me okružuju sve to bili.
I kao vidim da ti nije lako. Dalje mi rekao i sve što sam gore pisao, ali na drugi "njegov" način.
Iznervirao me, razočarao, jer je generalno drzak, direktan, ali bio je u pravu kad su predvidjanja u pitanju, tako da više nisam ljut na njega.

2. Videli ste ih u snu
  5. Povezivanje umova
  6. Vredan truda
Ne verujem u prosli zivot jer on ne postoji...
Da postoji secali bi smo se svega...

Nismo napravljeni da se sećamo. Ali, pojedini se sećaju. Obično su deca ta koja mogu da upamte fragmente. I obično do 4 godine, mada ima slučajeva i sa starijima. Ali, i kada ne pamtimo, nekima ostane taj neki "osećaj"
E sa decom je već drugačije nego sa regresoterapijom. Deca se sećaju
svog imena, imena članova porodice i sličnih detalja, a ne samo jednog
događaja.

Ne mogu da tvrdim da li postoje prošli životi ili ne.Moj lični doživljaj je da su mi neke stvari poznate,"već preživljene".Nije kao na filmu,ali dešavalo mi se više povezivanja sa određenim mestima ,čudan osećaj,to preuzimanje"tuđih uspomena".Kao da se sećam nečega ,osećam to u sebi.
Kako objasniti i susrete s nepoznatim ljudima,koji nam nisu nepoznati...Kako protumačiti povezanost s nekim o kome znamo tako malo..
Prepoznavanje..

Back