kako zaspati ?

• Začetnik teme Začetnik teme h20
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

h20

Zainteresovan član
Poruka
354
vec 5 dana ne mogu zaspati ,lezim u krevetu,ali nema sna ?
desavalo mi se to i pre ,ali ne ovako dugo !
jel moze neko da mi preporuci neke tablete( sem flormidala ),a da mogu ujutru da funkcionisem normalno?
hvala :)

Šta će ti tablete? Uzmi napij se i rešen problem :lol:
a pored toga možeš jednostavno da ležiš potpuno nepokretno, znači čak ni prst da pomeriš
za 20 minuta će mozak smatrati da je telo zaspalo i baciće te u san... ili paralizu sna, al malo teže.

• Podržavam
Reactions: h20
imas sto posto neki problem koji muci tvoju psihu. Ja sam u zadnja dva meseca jako malo spavao dok sam se mucio sa jednim projektom , jednostavno mi mozak nije dozvoljavao da zaspim , spavao sam tek 3 sata dnevno . Problem nespavanja je ciste psihicke prirode , moras da resis to sto te muci

• Podržavam
Meni se,na primer desavalo da se bas svako vece budim u 5 sati.To mi je trajalo jedno 5 meseci,pa,na srecu,prestalo....Da bi brze zaspala,pij mleko pre spavanja,citaj nesto,broj ovce i nemoj da zamaras mozak nepotrebnim razmisljanjem i glupostima

• Podržavam
I nemoj da piješ to iz imena tvog nika-to ne valja ni u kolenu ni u cipeliški...
Ako nisi imao neku psihozu-slobodno kojeg pivkana-bolji je od mleka-brže i jače
deluje...I obavezno glasno pevaj kad se tuširaš (mlakom vodom pre spavanja)...Sva
sranja spereš sa sebe i iz sebe...Probaj,ako i ne pomogne-bar je veselo...E da-ako si u
prilici-zvekni nešto...Ne škodi-kere mi...:mrgreen:

• Podržavam
I nemoj da piješ to iz imena tvog nika-to ne valja ni u kolenu ni u cipeliški...
Ako nisi imao neku psihozu-slobodno kojeg pivkana-bolji je od mleka-brže i jače
deluje...I obavezno glasno pevaj kad se tuširaš (mlakom vodom pre spavanja)...Sva
sranja spereš sa sebe i iz sebe...Probaj,ako i ne pomogne-bar je veselo...E da-ako si u
prilici-zvekni nešto...Ne škodi-kere mi...:mrgreen:

hahaha,i posle mi bude bolje ! hvala :D

jel moze neko da mi preporuci neke tablete( sem flormidala ),a da mogu ujutru da funkcionisem normalno?

..nesanica je veoma česta kod starijih ljudi..skraćuje se ukupno vrijeme efektivnog sna, teže je uspavljivanje, češće buđenje noću..najvažnija je higijena sna..lijeganje u isto vrijeme, buđenje u isto vrijeme, uobičajeni ritual pred spavanje, nespavanje danju, krevet kao isključivo mjesto za spavanje, ležanje..i sl. ... od lijekova koji se kratkotrajno preporučuju za spavanje, ne izazivaju navikavanje su hipnotici...recimo zolpidem ...duža upotreba može izazvati nedjelotvornost lijeka..tako da se koristi isključivo po potrebi i kraće vrijeme dok se ne otkrije i ne otkloni uzrok iznenadne nesanice, a najčešće je to neki stresni, konfliktni trenutni događaj ...

..nesanica je veoma česta kod starijih ljudi..skraćuje se ukupno vrijeme efektivnog sna, teže je uspavljivanje, češće buđenje noću..najvažnija je higijena sna..lijeganje u isto vrijeme, buđenje u isto vrijeme, uobičajeni ritual pred spavanje, nespavanje danju, krevet kao isključivo mjesto za spavanje, ležanje..i sl. ... od lijekova koji se kratkotrajno preporučuju za spavanje, ne izazivaju navikavanje su hipnotici...recimo zolpidem ...duža upotreba može izazvati nedjelotvornost lijeka..tako da se koristi isključivo po potrebi i kraće vrijeme dok se ne otkrije i ne otkloni uzrok iznenadne nesanice, a najčešće je to neki stresni, konfliktni trenutni događaj ...
nisam toliko star :)
inace,ovo treba praktikovati ko moze ,ja nisam u mogucnosti ,mogu samo da se raspitam za "zolpidem "
:bye:

Neka dobra fizikalija od vise sati..ima da spavas ko beba..
kakve tablete ..kakvi bakraci..

• Podržavam

Trebash ti dobro da se izmorish pa bi spavao kao jagnje.........motiku u ruci i na njivi nekoj pa bih te videla da li bi ti se spavalo ili ne josh pogotovo sada kad udare ove toplote......

Vau!Pazi savete kad bi kumulirao...
Uzeo bi bromazepam i valerijanu i onda bi se nacugao,slušao vodostaj (Donji Miholjac -di je to?) i onda bi šljakao,pa bi se tuširao
mlakom vodom,popio još kojeg pivkana,kresnuo NEŠTO,uhvatio se motike,opet cugao,opet šljakao i onda bi okrenuo koji vic
(može i na Krsti-ima ih...) i onda ...sve iz počet ka-ko da spava -nema propuštanja ničeg !:mrgreen:

• Podržavam

Back