Како запослити 634.344 радника у Србији?

Prijatelju šta si učinio na tom polju sa guskama? Tu ne treba neki investitor dovoljno dobar domaćin.

Već su porasle za paprikaš.

Do jeseni trebalo bi da bude četiri čerupanja perja, a onda sve idu u rolovanje pa na ladan dim.

- - - - - - - - - -

Da ti ne pričam kolko sam benzina za kosilicu uštedeo, a ispod šljiva mi je Hirošima. Travke nema.

Sad samo čekam da sazreju.

Već su porasle za paprikaš.

Do jeseni trebalo bi da bude četiri čerupanja perja, a onda sve idu u rolovanje pa na ladan dim.

- - - - - - - - - -

Da ti ne pričam kolko sam benzina za kosilicu uštedeo, a ispod šljiva mi je Hirošima. Travke nema.

Sad samo čekam da sazreju.

Toooo prijatelju batali politiku ko je uspeo to da ispravi.Znači ne treba ljudi da galaduju pogotovu na selu.Slušao sam nekada neku opoziciju kako pričaju da moraju ljudima na selu kazan da postave jer nemaju da jedu.Samo sam reko da mi sela nije žao da crknu gladni.
Jedino mi žao stare i nemoćne ostale ni slučajno.

Imaš sela u kojima su jedino stari i nemoćni i ostali.

Mladi pobegli u gradove gde ih namamio tito u fabrike.

Sad kukaju kako do posla, a poso leži svuda oko njih.

Zato prijatelju i da oću, ne mogu da batalim politiku, kad ona neće da batali mene.

Fora je u tome što titoistički model izmene mentalnog profila Srbina pretvorio od žilavog domaćina u mlitavog proletera sa proleterskim mentalitetom lezi da ti kane s neba.

Imaš sela u kojima su jedino stari i nemoćni i ostali.

Mladi pobegli u gradove gde ih namamio tito u fabrike.

Sad kukaju kako do posla, a poso leži svuda oko njih.

Zato prijatelju i da oću, ne mogu da batalim politiku, kad ona neće da batali mene.

Fora je u tome što titoistički model izmene mentalnog profila Srbina pretvorio od žilavog domaćina u mlitavog proletera sa proleterskim mentalitetom lezi da ti kane s neba.

Prijatelju, ne slažemo se u potpunosti.Ovo da su samo stari ostali na selu i da poso leži svuda to stoji.Da je Tito namamio ljude u fabrikama moguće.Ti ljudi koji su bežali u fabrike zbog Tita do sada su ostareli ili daleko bilo nisu više živi.Pošto se baviš politikom jesi li makar dogurao do
nekog seoskog "kmeta" Ukoliko si dotle dogurao možeš puno da promeniš u selu,ali ti ne preporučujem da se baviš velikom politikom.

To je već realno.Ljudi rade na crno verovatno jer bolje i zarade bar tako misle.Ovi koji rade zvanično oni ne mogu biti ovima konkurencija jer moraju dati prilično državi.Tako je to neki đavolji krug.

Rade na crno ako mogu. Posto su kod nas obavezni i ogromni doprinosi. Pa ko god moze da radi na crno on radi. Ovi koji ne mogu, rade na belo.
Zato je nasa nezaposlenost mnogo manja nego po EU. A dodatno mi nemamo kao EU drzave razvijene, milione ljudi iz istocnog bloka koji tumaraju po drzavi, traze posao a nisu zavedeni kao nezaposleni u istoj drzavi, nego nekoj istocno evropskoj.

Back