Kako vreme prolazi

Gledam na netu, tri epizode su posvetili smrti onog Osmanovog prijatelja. Jes da je smrt mladog čoveka svakako velika tragedija, ali, ovo je serija. Baš su dosadni, meni samo prva sezona valjala, druga ajde-de, ali ova treća me baš razočarala. Gledam jer sam mazohista, bar kada je TV u pitanju.
pa kad ti seruju napuste dva glavna lika oko kojih se i vrti priča, teško je prepraviti scenario tako da zadrži početnu nit. Ubacivanje Bahar mi ima neki smisao...čini mi se da to sa njom i Deniz i održava seriju gledljivom. Ali lik onog Arifa mi je skroz bljak....i još kad znam da je predviđeno da ga spoje sa Džemile :bljak:

a koliko su uopste prikazali kad je ajlin umrla, koliko mi je poznato da su tad ubrzali nekoliko godina, niko nije patio i tako to

Meni se recimo veoma dopada onaj prelaz između drugog i trećeg serijala. Suptilan i veoma vešt, sa umetničkog, filmskog gledišta. Taj prelaz u treću sezonu, je zapravo uvod u drugu dimeziju koju oblikuju druga dešavanja, novi likovi i upravo je to tačka od koje se nastavlja nova priča. U tom rascepu vremenu, koji naravno nije prikazan u seriji, saznamo kako vreme prolazi po Džemilinom liku, vidljivo ostarelom, po Osmanu koji više nije mali dečak, nego srednjoškolac, adolescent, po načinu na koji mudra i tiha Hasefe tuguje za svojim sinom na obali mora... Smatram da ne treba eksplicitno da se prikazuje tuga za izgubljenim dragim osobama, u ovom slučaju, za Ajlin i Ali. Jer svaki lik, na svoj način, nosi taj užasan teret bola, neizbrisivi trag tuge u svojoj duši. Kao pečat kroz ceo život!

Meni se recimo veoma dopada onaj prelaz između drugog i trećeg serijala. Suptilan i veoma vešt, sa umetničkog, filmskog gledišta. Taj prelaz u treću sezonu, je zapravo uvod u drugu dimeziju koju oblikuju druga dešavanja, novi likovi i upravo je to tačka od koje se nastavlja nova priča. U tom rascepu vremenu, koji naravno nije prikazan u seriji, saznamo kako vreme prolazi po Džemilinom liku, vidljivo ostarelom, po Osmanu koji više nije mali dečak, nego srednjoškolac, adolescent, po načinu na koji mudra i tiha Hasefe tuguje za svojim sinom na obali mora... Smatram da ne treba eksplicitno da se prikazuje tuga za izgubljenim dragim osobama, u ovom slučaju, za Ajlin i Ali. Jer svaki lik, na svoj način, nosi taj užasan teret bola, neizbrisivi trag tuge u svojoj duši. Kao pečat kroz ceo život!

I meni se dopao prelaz.
Prikazivanje patnje za Ajlin bilo bi mi suviše patetično, ovako ima jači eho.

Recimo, dirljivo mi je bilo kada su svi u staroj (kako je zovu - Alijevoj) kući, svakome prolaze kroz glavu drugačija sećanja, a Berin se seća svoje sestre, bezbrižne i detinjaste...

Dobro su uradili lik malecke (mislim na Deniz), jer osim što odlično glumi i što je beskrajno slatka devojčica, lik je osmišljen da nosi dobar deo Ajlininih osobina... sećate se kako Soner vidi ta preklapanja, kako njih dve na isti način se čude, osmehuju, ljute...

Njegova bol za njom je preogromna (ovu reč sam namerno stavila). Biće interesantno videti kako će Bahar to smanjiti.

a koliko su uopste prikazali kad je ajlin umrla, koliko mi je poznato da su tad ubrzali nekoliko godina, niko nije patio i tako to

Eh, patili su ama baš, to je valjda i najbolje u ovoj sezoni. Patnja se može prikazati na milion načina, ali mislim da su Turci ovaj put baš uspeli da je dočaraju tako da je i mi gledaoci osećamo. Nisu samo suze izraz patnje, nekad je dovoljno da vidiš leptira u letu pa da poželiš da umreš jer te podsetio na nekog ili nešto.
Sonerova patnja me ni malo ne dotiče. On pati za "sobom i svojom ljubavlju", meni se bar tako čini. Njegov lik mi se ne dopada od prvog momenta, proračunat, umišljen, razmažen, da nema Sulejmana kraj njega, bio bi nula od nule. Ako je toliko voleo Ajlin, kćerka bi trebala da mu bude ljubav za ceo život i da nikad više ni jednu drugu ženu ne pogleda. A on kao ne može malenu ni da očima vidi dok ne dođe nova dadilja, i tada se sve menja, malko bezveze. Tako se meni čini, ne znači da sam u pravu. A on se zatelebao u ludaču (zaista je slatka i simpatična), koja samo spava i igra se sa malom curicom, ne vidim šta je moglo da ga privuče toj Bahar do njene budalaštine i zajebancije, al ajmo dalje.
Mislila sam da mi se ova sezona ne dopada, mrzim politiku u bilo kojoj zemlji, ali, sve je osvežila nadolazeća ljubav Džemile i onog pesnika, kako je to lepo ljudi moji, njihove oči sve govore, ljubav bi trebala tako da izgleda, prava, istinska ljubav, nadam se samo da i njega neće "ubiti", baš bi bilo grozno da Džemile do kraja života ne oseti kako je to voleti i biti voljen u isto vreme, bila bi greota.

Poslednja izmena:
Eh, patili su ama baš, to je valjda i najbolje u ovoj sezoni. Patnja se može prikazati na milion načina, ali mislim da su Turci ovaj put baš uspeli da je dočaraju tako da je i mi gledaoci osećamo. Nisu samo suze izraz patnje, nekad je dovoljno da vidiš leptira u letu pa da poželiš da umreš jer te podsetio na nekog ili nešto.
Sonerova patnja me ni malo ne dotiče. On pati za "sobom i svojom ljubavlju", meni se bar tako čini. Njegov lik mi se ne dopada od prvog momenta, proračunat, umišljen, razmažen, da nema Sulejmana kraj njega, bio bi nula od nule. Ako je toliko voleo Ajlin, kćerka bi trebala da mu bude ljubav za ceo život i da nikad više ni jednu drugu ženu ne pogleda. A on kao ne može malenu ni da očima vidi dok ne dođe nova dadilja, i tada se sve menja, malko bezveze. Tako se meni čini, ne znači da sam u pravu. A on se zatelebao u ludaču (zaista je slatka i simpatična), koja samo spava i igra se sa malom curicom, ne vidim šta je moglo da ga privuče toj Bahar do njene budalaštine i zajebancije, al ajmo dalje.
Mislila sam da mi se ova sezona ne dopada, mrzim politiku u bilo kojoj zemlji, ali, sve je osvežila nadolazeća ljubav Džemile i onog pesnika, kako je to lepo ljudi moji, njihove oči sve govore, ljubav bi trebala tako da izgleda, prava, istinska ljubav, nadam se samo da i njega neće "ubiti", baš bi bilo grozno da Džemile do kraja života ne oseti kako je to voleti i biti voljen u isto vreme, bila bi greota.

Ajlin jede Bahar. Mislim, karakterno, po svemu.
Bahar je baš slaba zamena-naslednica Ajlinina.
Da, verovatno će ići tako, ona će ga vratiti u život time što će mu dobro čuvati ćerku i što će biti veselkasta.

Ja Sonerov lik baš volim. Iako jeste slabić prve klase.
A u početku nije tako delovao. Delovao je samo nadmeno, a to mi se dopalo. :zper:

Nista, mrace.. neko je lepo primetio da je serija trebala da se zavrsi na prvoj eventualno na drugoj sezoni. ovo sto se desava sad je udaranje mrvog konja.

Meni i nije tako loše kao što sam mislila da će biti. Baš sam sa tim stavom počela da gledam.
Ništa ne mrače više nego u prethodnim. :)

Možda su se više zadržali sada oko Ajdinove smrti, no... ima i to svoju poentu.
Meni ostaje nepoznanica: da li su zaista tako žestoki sukobi komunista i aktikomunista kod njih bili?

Ajdin je kratko bio prisutan u seriji, ali ostavio je traga.
Baš je upečatljiv lik, dečački vatren, nebouzdan, željan da bude veliki, a dete još uvek.
Odličnog su glumca za njegov lik izabrali, i likom i pokretima.

Ma bas su ga nasli - dve leve noge, a i faca mu bzv. Inace treci serijal meni uopste nije dosadan, Bahar mi se vise dopada od Ajlin. Lepsa je, Ajlin je bila sva nekako krompirasta, bumburasta, ova je mnogo zgodnija glumica. Deniz odlicno glumi, talentovana kao i Osman i prethodnim serijalima. Berin mnogo lepse izgleda. Citava radnja mi lepo ide, nije nimalo usporeno. Cini mi se da se u drugom serijalu malo prebrzo sve desavalo. Onaj doktor se zaljubio u Ajlin i odlucio da je zeni za nedelju dana, skroz mi je bilo nerealno. I dopada mi se mnogo uloga Arifa, kao sto je Ali bio najjaci muski lik prosle sezone, sada je to on. Najveci promasaj je uloga Osmana, odnosno izbor glumca koji ga igra, mada do kraja ima jos dugo, videcemo sta ce sve biti.

Ma bas su ga nasli - dve leve noge, a i faca mu bzv. Inace treci serijal meni uopste nije dosadan, Bahar mi se vise dopada od Ajlin. Lepsa je, Ajlin je bila sva nekako krompirasta, bumburasta, ova je mnogo zgodnija glumica. Deniz odlicno glumi, talentovana kao i Osman i prethodnim serijalima. Berin mnogo lepse izgleda. Citava radnja mi lepo ide, nije nimalo usporeno. Cini mi se da se u drugom serijalu malo prebrzo sve desavalo. Onaj doktor se zaljubio u Ajlin i odlucio da je zeni za nedelju dana, skroz mi je bilo nerealno. I dopada mi se mnogo uloga Arifa, kao sto je Ali bio najjaci muski lik prosle sezone, sada je to on. Najveci promasaj je uloga Osmana, odnosno izbor glumca koji ga igra, mada do kraja ima jos dugo, videcemo sta ce sve biti.

Krompirasta i bumburasta, bože sakloni koji glup komentar. Žene su potpuno različite i obe prelepe. Svašta:roll:

Ajlin jede Bahar. Mislim, karakterno, po svemu.
Bahar je baš slaba zamena-naslednica Ajlinina.
Da, verovatno će ići tako, ona će ga vratiti u život time što će mu dobro čuvati ćerku i što će biti veselkasta.

Ja Sonerov lik baš volim. Iako jeste slabić prve klase.
A u početku nije tako delovao. Delovao je samo nadmeno, a to mi se dopalo. :zper:

E, to si dobro rekla, bio je nadmen (Soner) i to je moglo da pije vodu neko vreme. Ali....... Ajlin je recimo ljubav njegovog života a bio je spreman da je žrtvuje dok ne sazna da je sa njim trudna, pa pati do bolesti, i onda se pojavi ova slatkica a on ne zna kud bi i gde udara. Meni ovom sezonom njegova ljubav prema Ajlin ne deluje ni realno ni vanvremenski kako je to kao trebalo da bude. On se samo seća ljubavi i opija se do besvesti da "zaboravi", bezveze po mom mišljenju, scenaristi ne odradiše poSO kako valja.A možda su to samo muškarci,naši ili turski, kanda svedno, isti smo u mnogo čemu, naši muški najviše vole i cene ženu koju izgube na bilo koji način.
Sve u svemu, ne sviđa mi se ova sezona, razvučena do besvesti, baš razvučena, kao španske serije, a to je već otužno i dosadno.

Meni je malo naivna ova romantika koja se plete oko Soner i Bahar.
Prethodne sezone, ljubav Ajlina i Sonera, kada se već zadržasmo na njima, bile su mnogo realnije.
Realnije strastvene.
Ovo je simpatično, ali toliko slatkasto, da prelazi na momente u bljutavost.

Meni je malo naivna ova romantika koja se plete oko Soner i Bahar.
Prethodne sezone, ljubav Ajlina i Sonera, kada se već zadržasmo na njima, bile su mnogo realnije.
Realnije strastvene.
Ovo je simpatično, ali toliko slatkasto, da prelazi na momente u bljutavost.
meni je sve u trećoj sezoni postalo previše naivno. do Ajdinovog ubistva još je i nekako funkcionisalo...kasnije sve više počinje da liči na nebulozne sapunice. i koliko sam bio oduševljen što se u seriji vodilo računa o najmanjem detalju...ove finalne epizode su sve upropastile. bezbroj nelogičnosti, nepotrebni likovi, nepotrebni zapleti...jedva nateram sebe da odgledam svaku novu epizodu...

meni je sve u trećoj sezoni postalo previše naivno. do Ajdinovog ubistva još je i nekako funkcionisalo...kasnije sve više počinje da liči na nebulozne sapunice. i koliko sam bio oduševljen što se u seriji vodilo računa o najmanjem detalju...ove finalne epizode su sve upropastile. bezbroj nelogičnosti, nepotrebni likovi, nepotrebni zapleti...jedva nateram sebe da odgledam svaku novu epizodu...

Uh, ja sve odgledam i jedva čekam jutro da pogledam novu epizodu, ali sam razočarana. Na primer, u sijaset situracija Sulejman rešava sve probleme i sve nedoumice, a sad ga nigde nema kada je Mete u govnima. Ili taj novi lik, onaj Arifov brat, pa njega bi u prvoj sezoni Sulejman pojeo za užinu, a sad igra tvist sa malom curicom. Ma baš bezveze
Zato volim američka sranja, imaju kontinuitet u svim sezonama,ako vrate neki lik, vidi se zašto su ga vratili, a ja poverovala da je ova serija nešto posebno, jeste posebna, ali me ubija sa nelogičnostima i nebulozama.
P.S.
Kako ona jadna baba još nije umrla, a ubiše je svi iz porodice sa svojim problemima, u prvoj sezoni je svako malo imala i visok pritisak i svašta nešto, a sada kad je zaista užasno, ona ko cura, bezveze.

Uh, ja sve odgledam i jedva čekam jutro da pogledam novu epizodu, ali sam razočarana. Na primer, u sijaset situracija Sulejman rešava sve probleme i sve nedoumice, a sad ga nigde nema kada je Mete u govnima. Ili taj novi lik, onaj Arifov brat, pa njega bi u prvoj sezoni Sulejman pojeo za užinu, a sad igra tvist sa malom curicom. Ma baš bezveze
Zato volim američka sranja, imaju kontinuitet u svim sezonama,ako vrate neki lik, vidi se zašto su ga vratili, a ja poverovala da je ova serija nešto posebno, jeste posebna, ali me ubija sa nelogičnostima i nebulozama.
P.S.
Kako ona jadna baba još nije umrla, a ubiše je svi iz porodice sa svojim problemima, u prvoj sezoni je svako malo imala i visok pritisak i svašta nešto, a sada kad je zaista užasno, ona ko cura, bezveze.

Amerikanci možda održavaju kontinuitet, ali nemaju šta da ponude na emotivnom planu. Čak ne umeju biti patetični. Njihovo ''Ponosan sam na tebe'' i ''I ja tebe volim'' su tako mlaki i otrcani, da su i Indijci prema njima osveženje. Dakle, Amerikanci su smorili istim temama, predvidivošću i plitkošću.

Ovde nema plitkosti, ali ima razblaživanja, posebno u odnosu na prve dve sezone. To je greška scenarista što su, poneseni popularnošću, na silu nastavili da snimaju seriju, a trebalo je da prekinu kada su bili na vrhuncu slave.
Ponestalo im je ideja i sada krpe neku priču svu od nerealnosti.

Inače, najbolji kontinuitet kvaliteta su imali u seriji ''Kad lišće pada''.

P.S. Eeee. Tako i moja baba, umire godinama, a zapravo žilava i nekad čini se, sve žilavija. Taj deo im nije preterivanje, sasvim je moguće da se tako desi. Ne ispušta se duša lako u tim godinama. :)

Još par serija i KRAJ,sve lepo.Svako sa svojim izabranikom,mrzi me da stavljam u spojler,,,jedino nisam sigurna šta će biti sa Karolajn.Kao da će biti na kraju sluškinja kod Dzemile.To joj i sleduje,a Dzemila dobra duša eto valda nije imala srca da je ostavi na ulici zbog deteta.

Stvaaaaarno! Jos malo pa kraj, joj bas mi je zao, mislila sam da ce trajati do posle nove godine.

Back