Kako vam se zovu ljubimci i kako im tepate?

Dva, psa, dvije macke, hrcak i uskoro novi pas i Feretka:D

Lesi - Skotski ovcar x Zlatni retriver .
Floki - Jazavcar. :D
Djuro - Macak. :D
Druga maca nam nema ime.. Jednostavno je zovemo sa- Mac, mac.
:lol:
Zivadin Bubica -
Hrcak. :D

Uskoro: Americki Stafordski Terijer (Koji ce se zvati Mike Major. :D)
Uskoro: Africki Tvor, Ferret (Koji ce se zvati Leon. :D)

Dva, psa, dvije macke, hrcak i uskoro novi pas i Feretka:D

Lesi - Skotski ovcar x Zlatni retriver .
Floki - Jazavcar. :D
Djuro - Macak. :D
Druga maca nam nema ime.. Jednostavno je zovemo sa- Mac, mac.
:lol:
Zivadin Bubica -
Hrcak. :D

Uskoro: Americki Stafordski Terijer (Koji ce se zvati Mike Major. :D)
Uskoro: Africki Tvor, Ferret (Koji ce se zvati Leon. :D)

E, i ja sam imala Flokija (pticar), umro od starosti, bio je u to vreme stariji od mene.

Uf, meni puno dvorište, kad krenem da ih nabrajam nikako da završim. :D

Dve ženske kuce - mama Maza i ćerka Lara i jedan muški - sin, koji i nema ime, ali se navikao na Cuki već, pa će izgleda tako i da ostane, a i ostalima tepam tako cuki, cukica, cukonja. :)

I jedan mačak - Mare, koji je non stop u kući, pa njemu najviše tepam, najbliži mi je. :) A imena kojima mu tepam su haos, evo čisto nekih da se uverite: maconja, mačketina drekutava (sa sve naglaskom, jer je vrlo komunikativan po ceo dan), macika, cika maka, cilemile, ciconja... I još hiljadu koji mi padnu na pamet u trenutku. :D

Prošli mačak koji je nažalost uginuo zvao se Miki, a prvoj mački je ćale iz zezanja dao ime Žužu i tako joj je i ostalo dok nije uginula, a i oba psa koja su takođe uginula od starosti zvali su se Mrgud i Maza, isto sin i mama.. Nešto me sve na to M vuče kad im delim imena. :)

Poslednja izmena:
Kupila sam stene pekinezera, treba da stigne za 2 nedelje. Do tad moram smisliti ime, zamolila sam ljude da je ne imenuju (devojcica je). Predlozi?

Joj drugarica je imala nekog ženskog pekinezera koji me nije voleo nikako u početku, a imao je neko tako smešno ime kog sad ne mogu da se setim, pa nisam mogla da se ljutim na njega ni kad je lajao na mene. :D

Za manje pse su mi najlepša imena koja zvuče nekako umiljato, ali i elegantno, na nivou. Koliko sam gledala po forumima dosta su popularna imena Bety, Ema, Dona i Tea, sad je na tebi da odlučiš koje će njoj ime najviše goditi kad je budeš videla, usput imaš ovde celu arhivu pa ćeš sigurno naći neko: Popis imena pasa. :)

Rec je o ZECU (da za mene ce kunic uvek biti zec... Kao sto ce za vas zalozno pravo na nepokretnostima uvek biti hipoteke...) koji se zove Rino,
(ako uzmem jos jednog zvace se Oto, a treci Larin...),
a tepam mu Rino, Ritjko, Rikacha, Rikachica, Ritjan, Zvekan-zekan-moj, Pacovctina moja mala glupava, Shubarica moja budutja, i sl. zavisi kakvu glupost napravi...

ZEC zivi u sumi, KUNIC je kucni ljubimac. Nemaju cak ni isti broj hromozoma. :roll:

ZEC je SAMO REC od tri slova,
i tom recju ako se ustali u narodu mozemo i SUNCOBRAN da nazivamo,
bez obzira sto SUNCOBRAN ni nema hromozome,
pa sta ako su sinonimi, samo domaci zec i divlji zec..?
Niko ne spori da su to razlicite zivotinje,
koje se samo nazivaju isto...
ALI NAZIV IM JE ISTI JER JE TO USTALJEN OBICAJ,
koju Vi svojom aktivnoscu po internetu necete sigurno iskoreniti...
A ako Vam je to cilj prvo objasni ljudima razliku izmedju MORSKOG LAVA I LAVA,
MORSKOG KONJA, NILSKOG KONJA I KONJA, MORSKOG SLONA I SLONA,
kojima ne smeta da dele ime, a sasvim sigurno nemaju isti broj hromozoma...
Zasto Vam toliko smetaju nazivi domaci i divlji zec, a ovi nazivi Vam ne smetaju..? :neutral:
Necu da Vas odmah kategorisem,
ali me asocirate na grupu ljudi koji su naucili jednu stvar ispravno u zivotu,
poput razlike izmedju JEL' i JER, ili ispravno SAGELA-SAGLA-SAGNULA(knjiski primer),
i zive za to da ljudima objasne tu malu stvar na koju su toliko ponosni sto znaju dok okicama rade :roll:...

Poslednja izmena:

Back