Kako upoznati nove ljude, prijatelje?

Zdravo svima nov sam na forumu.. morao sam da odgovorim :)
E ovako ja imam slican problem, nedavno sam ,,izgubio,, izabrani krug najboljih prijatellja, i sad kao da sam u corsokaku i pomalo u depresiji, skoro su stvari pocele da idu ka boljem i kljuc je da ostanes pozitivan i otvoren i ljudi ce sami prilaziti..toliko :D

Ja imam slican problem...prosle godine sam bila presrecna, imala dve najbolje drugarice sa kojima se znam godinama i sa kojima sam provodila 90% slobodnog vremena, i decka sa kojim sam bila duze vreme i koga sam volela...Posle nekog vremena, jedna od njih je bila ljubomorna na vreme koje sam provodila sa njim i prestala je da se druzi samnom, druga - postala preokupirana svojim deckom, ljubomorna na mog novog decka i prestale smo da se druzimo, a nije nam prvi put da se tako krvnicki posvadjamo (i pomirimo) medjutim ona sada tera uz batinu i nece da se javi, i tako vec par meseci. U medjuvremenu, rastala sam se i sa tim novim, i sada nemam vise (pravih) prijatelja vec se druzim sa dvoje-troje poznanika i mucna mi je pomisao na vikend zato sto se tada najvise osecam usamljeno, a i bez posla sam. Sta biste meni predlozili, kada pricamo na temu novih ljudi, poznanika, ili mozda vracanja starim prijateljima ? Pozdrav

Napusti zonu komfora, tu ljušturu sigurnosti koja ti ne dozvoljava da ekspandiraš.Uradi ono čega se najviše plašiš.Strah je zapravo dobar znak, tako ćeš znati da napuštaš ljušturu.Probaj da upoznaš neke ljude preko interneta za početak, možda postanete dobri prijatelji :) I probaj da meditiraš, da osvestiš negativne misli koje su suština anskioznosti, i u datom trenutku iz prosto ugasi na turn off dugme.

I ja sam imao (i još uvek imam) dosta problema sa asocijalnošću, anksioznošću, a kad još na to nadodaš i depresiju koja me muči već godinama, i na sve dodaš stidljivost, zaista nije lako steći prijatelje a da budu malo bliskiji, znači ne samo neko koga povremeno viđaš a inače se samo dopisuješ preko neta. Meni je, hvala bogu, uspelo da pronađem malu ali odabranu grupu ljudi koji su slični meni po karakteru i sa kojima se slažem, i, što je još važnije, i da održavam te odnose sa njima.

Po nekom mom mišljenju, jedna od najvažnijih stvari kod sticanja prijatelja i održavanja odnosa sa njima je da su oni zainteresovani da se druže s tobom koliko i ti s njima. Ako ih jednostavno ne zanimaš toliko, ili ako ne mogu da izdvoje previše vremena za tebe, džabe ti sličnost u karakteru i slaganje u raznim stvarima, teško ćete ostati u bliskim odnosima. Moja dva najbolja prijatelja su u ovom periodu prilično zauzeta (fakultet i druge obaveze) pa ne možemo toliko često da se viđamo, ali kada možemo, uvek gledamo da izdvojimo makar malo vremena jedni za druge. Bez obzira na obaveze, ako je tebi stalo do nekog i do njegovog prijateljstva, izdvojićeš makar sat vremena da se vidite i malo popričate, a da to nije putem četa na Fejsu. Dakle, obostrana volja je po meni jedna od ključnih stvari kod izgradnje i negovanja prijateljskih odnosa sa nekim, bez obzira na pol i starost.

Back