Kako treba reagovati u fizičkom konfiktu sa nepoznatom osobom ?

Pa, setiću se jednog dobrog roditeljskog saveta-nemoj da ideš na mesta gde takve stvari mogu da se dese, ali ako se desi, udri prva kako znaš i ne žali.
Ja to sebi ne dozvoljavam, ne ulazim u raspravke i konflikte, ne može me manje zanimati šta ko radi i šta smera... i ne smucam se.
Dakle... ja ne znam kojim čudom bih mogla da upadnem u fizički konflikt.
Ali... razmišljam ponekad o tome.

Pa, setiću se jednog dobrog roditeljskog saveta-nemoj da ideš na mesta gde takve stvari mogu da se dese, ali ako se desi, udri prva kako znaš i ne žali.
Ja to sebi ne dozvoljavam, ne ulazim u raspravke i konflikte, ne može me manje zanimati šta ko radi i šta smera... i ne smucam se.
Dakle... ja ne znam kojim čudom bih mogla da upadnem u fizički konflikt.
Ali... razmišljam ponekad o tome.
to kaže i Putin :mafijas:

elem, konfikt na ulici ?...kako ćeš se rešiti napasnika ?

elem, konfikt na ulici ?...kako ćeš se rešiti napasnika ?
Moraš da raščlaniš konflikt i napad.
Konflikt prave bar dve osobe, dakle ako su dve osobe u konfliktu-obe su krive, ko manje-ko više, i ja ne podržavam kavge, imam tu otprilike više od pola života i samo jednom sam iskezila zube, neću da prepričavam-ne u konfliktu, nego u napadu. Pijandura, htelo već ujutru da mi se izvinjava i da budemo prijatelji.
Ako je napad... pa.. neću da me banuju.

Moraš da raščlaniš konflikt i napad.
Konflikt prave bar dve osobe, dakle ako su dve osobe u konfliktu-obe su krive, ko manje-ko više, i ja ne podržavam kavge, imam tu otprilike više od pola života i samo jednom sam iskezila zube, neću da prepričavam-ne u konfliktu, nego u napadu. Pijandura, htelo već ujutru da mi se izvinjava i da budemo prijatelji.
Ako je napad... pa.. neću da me banuju.
kkao ćeš se ponašati u takvoj situaciji ako je žena ili muškarac ?

Povlaciti se i ispricati za neugodnost, pa sve da je druga strana milijun puta u krivu.
Ako se napadac zadovolji time, super.
Ukoliko nastavi s agresijom i stjera te u kut, dati mu opet do znanja da nisi tako mislio i da ti je iz dubine srca zao i opet ponuditi ispriku.
Ukoliko i nakon toga ustraje, zubima mu iscupati grkljan i nahraniti se.
Okupati se njegovom krvlju od glave do pete.

Ako te neko napada, brani se svim sredstvima. Zna se šta treba da bude meta, pa nismo duduci.
Dobre su one borilačke veštine, tamo se lepo uči...
ali generalno svi znamo šta je dovoljno da nekoga onesposobiš, a ipak da ga ne usmrtiš.
Mora se misliti brzo, to se vežba mentalno i fizički...
Meni je moj ćale znao u mojih 12-13god dati olovku, pa iz cuga u drill napadu da provalim gde olovka ide. Nisi se rodio da znaš isprve gde šta ide. Moraju ljudi da se osposobljavaju.

Ako te neko napada, brani se svim sredstvima. Zna se šta treba da bude meta, pa nismo duduci.
ali generalno svi znamo šta je dovoljno da nekoga onesposobiš, a ipak da ga ne usmrtiš.
Meni je moj ćale znao u mojih 12-13god dati olovku, pa iz cuga u drill napadu da provalim gde olovka ide. Nisi se rodio da znaš isprve gde šta ide. Moraju ljudi da se osposobljavaju.
Indigo, ja sam idiot.
Priznajem.
Medjutim postoje ljudi sa zavrsenim medicinskim fakultetom koji nisu idioti.
Ja sam po struci SSS pomorski nauticar, skola koja se s prosjekom 4,9 zavrsava da se svaki dan poslusa ispreadavno i odvojii pola sata vremena na ponavljanje poslusanog.
Nisam slusao, vecinu vremene sam provodio sam.

Poslednja izmena:
не можеш, бре, тако да поставиш питање, сумпоре. одговараће људи и онда ће неко због тих одговора добити батине. дакле, не можеш толико да генерализујеш. зашто? па све зависи од тога какав је он и какав си ти. ако те напада двометраш са подераним мма ушима наравно да бежиш, ако те напада било ко а ти си ***** наравно да бежиш итд

naduti se da izgledaš veće...

fd904961d6f014aeceec338d5f343cdd.gif

Poslednja izmena:
1) relacija => šaka - nos - patos
2) pobeći sa mesta događaja
3) pokušati neku razumnu konverzaciju
4) vrištati
Zavisi kakva je osoba. Svakako treba pricati, ali ako je neko namerio da bude agresivan, onda treba jasno treba staviti do znanja da ce biti pretucen. Kao macori kad igraju svoju mentalnu igru satima, sve izbegavajuci direktan fajt. Moze se mnogo nauciti iz macje diplomatije.

Управо сам доживео провоцирање у аутобусу ГСПа.

Тип (40+) је сео до мене и питао да ли смета.
Рекао сам да има места и питао га да ли ја њему сметам.
Тако је почело.

Рекао је не, и сад је требало ћутећи да наставимо вожњу у полупразном бусу,
али њему није било до тога.

Полако, полако постављао је све провокативнија питања,
ја сам ћутао.
Чак ми је у једном тренутку понудио да променим место, одем напред.
Нажалост, мрзело ме, мислио сам престаће.

- Шта радиш ?
- Колико имаш година ?
- Видим није ти лако, како холестерол ?

Ја само ћутим.

Пробао је да ме "нађе" са другим темама,
пљување државе, националистички коментари ...
Ја ћутим.

Дошла је и моја станица, устао је да ме пропусти прилично агилно,
ипак је манијак опрезан, не зна да ли ћу да га ударим изненада,
ништа од тога.

Ја излазим и тад из њега провали псовка.
Окренем се и позовем га да изађе, он ми покаже средњи прст.
Не излази.
Ја га поново позовем,
он пуши сопствени прст.

И тако пет-шест пута.
На крају шофер затвори врата, ја кренем, а он кроз прозор почне да урла.
Не знам шта, можда ЕЕЕЕЕј, или АЛООООО, не знам.
Можда само ГРРРРРРР ....

Ето шта доживех.

Морам бити опрезан у наредном периоду,
ако га поново сретнем, да га први видим.
То је јако битно ...

Kakve olovke??
@Richard III

Back