KAKO TO DRUGI RADE

• Začetnik teme Začetnik teme divlja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
2-1-1.jpg

bruno.konti:
ova tema tesko da ima neku pricu...
tezi da se pretvori u gothic pic...
ako cemo da postavljamo slike koje nam se svidjaju, to nema kraja, ja sam malo danas gledao i to nema smisla, nemoj Divlja da se ljutis sad, ali bilo bi bolje da nase slike komentarisemo nego nekih likova, mi to niti mozemo sto oni mogu niti imamo znanja..
svi mi citamo neke knjige o photoshopu, i tako to, a prvo smo trebali da savladamo fotografiju, pa posle da se bavimo obradom...
(ne kazem da nema dobrih slika na krstarici, ima boljih od mnogih na flickru, i slicnim sajtovima....)

mislio sam da stavim par linkova za neke fotografije, ali svi vi mozete da nadjete 1000000000000 slika u svakom trenutku koje su remek dela....

izvinite ako se neko nadje u ovome sta pricam...

evo sad je Dule uzeo novi aparat, mozemo jedne nedelje da npr. uzmemo Duleta pa samo njega kritikujemo i hvalimo, sledece nedelje Divlju, pa Fibi, Natashu, Gurua....
Meni isto strašno smeta što mi ovo uopšte ne radimo. I nije mi jasno zbog čega. Samo kačimo i kačimo slike do besvesti i onda eventualno dođe neko i kaže: ova mi je super i tako dalje... a šta je sa onim slikama što nisu super? Zašto nisu super? Šta im to fali da budu super? ...

bug.gif

xiaoyu:
Meni isto strašno smeta što mi ovo uopšte ne radimo. I nije mi jasno zbog čega. Samo kačimo i kačimo slike do besvesti i onda eventualno dođe neko i kaže: ova mi je super i tako dalje... a šta je sa onim slikama što nisu super? Zašto nisu super? Šta im to fali da budu super? ...

bug.gif
Kritika je najbrzhi put do flejma :)

xiaoyu:

bug.gif

Pokusao sam to jednom i nikad vise,zbog mira u kuci,i to je ovako izgledalo :

Ja:

Bez uvrede,moras malo vise da povedes racuna o kriterijumima,ovoj slici nije mesto ni
na tvom hard disku a ne na forumu.

Ukoliko si hteo da prikazes mogucnosti i kvalitet siroko ugaonog objektiva,to se radi na
drugaciji nacin.

Autor:

.. ne tupi...

Kriticar 1:

Pohvaliste Anaboja jednom a on o`ma postao dezurni kriticar :)Ovde je vazan entuzijazam.

Kriticar 2 :

Pazi . . .znao sam da ce do ovoga doci, jer (gorequoteovani) komentar daju ljudi koji imaju visedecenijsko iskustvo u fotografiji.Ti takva nisi i sigurno nisi jedna od tih, tako da . . .
Smiri strasti, manje tripuj, fotkaj, kaci i pusti nas polu-malicioznih komentara, jer, sudeci po tvojim fotkama, nisi neko ko treba da daje kritike te vrste.

Forum : Samo fotke, strana 52

Najbolja fora sto smo mislili da je zensko! :lol:
A da otvorimo temu, posebnu, pa u nju da stavljamo fotke za koje zelimo konstruktivnu kritiku?
Mislim, ne mogu sve fotke da dobiju kritiku, niti svako zeli kritiku za bas svaku fotku? A?

ako neko smatra da za fotku treba da da kritiku,neka je napishe...
ja mislim da je to korektno..ako primeti da na fotki neshto nije ok,to treba reci..ja bar tako mislim...i ako je neshto super,i to da se kaze...a ne samo da kachimoo..i kachimo..to sam i ja pomenula jednom..treba nam komentara...tkao pomazhemo jedni drugima...ne? ;)

anaboj:
Pokusao sam to jednom i nikad vise,zbog mira u kuci,i to je ovako izgledalo :

Ja:

Bez uvrede,moras malo vise da povedes racuna o kriterijumima,ovoj slici nije mesto ni

Ukoliko si hteo da prikazes mogucnosti i kvalitet siroko ugaonog objektiva,to se radi na
drugaciji nacin.

Autor:

.. ne tupi...

Kriticar 1:

Pohvaliste Anaboja jednom a on o`ma postao dezurni kriticar :)Ovde je vazan entuzijazam.

Kriticar 2 :

Pazi . . .znao sam da ce do ovoga doci, jer (gorequoteovani) komentar daju ljudi koji imaju visedecenijsko iskustvo u fotografiji.Ti takva nisi i sigurno nisi jedna od tih, tako da . . .
Smiri strasti, manje tripuj, fotkaj, kaci i pusti nas polu-malicioznih komentara, jer, sudeci po tvojim fotkama, nisi neko ko treba da daje kritike te vrste.

Forum : Samo fotke, strana 69
ili sam ja corava...ili se to ne nalazi na samo fotke..strana 69..ja tamo ne vidim nista od gorepomenutog..

Po meni je komentar bio " polu-maliciozan" ( kako sam ga i nazvao ) zato sto Anaboj nije nista napisao da mu pomogne i uputi ga kako bi to trebalo uraditi...
Meni se to cinilo kao komentar : " Ova fotka ti je sranje ! " A, gde je : " zasto je sranje, ko kaze da je sranje, cime onaj ko ju je nazvao sranjem stoji iza te tvrdnje " itd
Ali...glupo je pricati o tome kada decka nema.
Bilo, proslo - nhf...

miamia:
Po meni je komentar bio " polu-maliciozan" ( kako sam ga i nazvao ) zato sto Anaboj nije nista napisao da mu pomogne i uputi ga kako bi to trebalo uraditi...
Meni se to cinilo kao komentar : " Ova fotka ti je sranje ! " A, gde je : " zasto je sranje, ko kaze da je sranje, cime onaj ko ju je nazvao sranjem stoji iza te tvrdnje " itd
Ali...glupo je pricati o tome kada decka nema.
Bilo, proslo - nhf...
Evo, gledam sad tu fotku, i stvarno ne znam shta bih "konstruktivno" mogao da kazhem. :?

Pa bruno ovo je fotografski forum, i svaka slika bi trebala da predstavlja malo umetničko delo. Čak i ako treba da nasmeje, treba da ima dobru kompoziciju, svetlo, kontraste... iznad svega dobru priču. Ako ćemo samo da kačimo slike i slike i slike onda to možemo da radimo i na podforumu "svaštara".

bug.gif

lik koji je postavio fotku, ima na istoj strani jednu extra fotku, i pregrst super fotki,
ti jedva cekas samo da nesto kazem pa da skocis... :-)

ovo te pitam najiskrenije evo pred svima, jel ti mislis da su sve tvoje slike koje si postavila sve extra??
ja za moje licno ne mislim, mnoge vi slike koje sam ja postavio ne razumete, kao i sto nisu shvacene slike gosp. Divlje, mnoge moje su i gluppe... i ja ne skontam mnoge slike, pa sta sad, neko se razume vise u fotografiju neko manje, Dulle i Natasha imaju 17-18 god, pa slikaju super, ja sa 17-18 godina nisam ni znao mozda da postoji digitalni aparat, ...

kako bi ti reagovala da dobijes komentar:

drugaciji nacin.

sta je ovo, kakav sirokougaoni objektiv, i iz prve, ajde da je bilo neke polemike pre ali reci coveku odmah, sta ja da stavim neki akt treba na ..

''i svaka slika bi trebala da predstavlja malo umetničko delo. Čak i ako treba da nasmeje, treba da ima dobru kompoziciju, svetlo, kontrast.........''

Postoji razlika izmedju "extra slike", dobre fotografije, loshe fotografije i potpunog krsha. Kada neko okachi fotografiju iz ove poslednje kategorije, to se mozhe a) precutati b) iskomentarisati kao shto je anaboj uradio. Lichno mislim da je bolji bilo kakav feedback nego nikakav.

bruno.konti:
ti jedva cekas samo da nesto kazem pa da skocis... :-)
Heh, ja se na forumu uglavnom zezam, i svaki komentar koji sam napisala a bio je u vezi sa tobom je samo to i ništa više. Žao mi je ako si to doživeo kao skakanje :lol:, no nije ni bitno, nije mi prvi put da ljudi ne kontaju šalu. Mora da je nešto do mog humora. :shock:
bruno.konti:
ovo te pitam najiskrenije evo pred svima, jel ti mislis da su sve tvoje slike koje si postavila sve extra??
Iskreno, mislim da nijedna nije extra. :lol: Ja se fotografijom bavim vrlo amaterski. Moja profesija je ono gde se ističem i trudim se da ono što u okviru nje uradim bude "extra". A s obzirom na to da sam školovana da prepoznam dobru kompoziciju, ambijent, svetlo, atmosferu, trudim se koliko god mogu da to prenesem i na fotografiju (amaterski koliko god mogu). :D
bruno.konti:
ja za moje licno ne mislim, mnoge vi slike koje sam ja postavio ne razumete, kao i sto nisu shvacene slike gosp. Divlje, mnoge moje su i gluppe... i ja ne skontam mnoge slike, pa sta sad, neko se razume vise u fotografiju neko manje, Dulle i Natasha imaju 17-18 god, pa slikaju super, ja sa 17-18 godina nisam ni znao mozda da postoji digitalni aparat, ...
Dulle i Nataša su rođeni u neko drugo vreme (ne znam koliko ti imaš godina). Oni imaju pristup nekim stvarima o kojima smo mi mogli samo da sanjamo. Iskreno, za mene bi u njihovom dobu bila najveća sreća što sa nekim, ko je od mene stariji 10-15 godina i ima iskustva koje ću ja tek da steknem, mogu da razmenim mišljenje. Oni su dobri klinci i joooš mnogo će da napreduju. A tako i treba da bude.
bruno.konti:
kako bi ti reagovala da dobijes komentar:

drugaciji nacin.

sta je ovo, kakav sirokougaoni objektiv, i iz prve, ajde da je bilo neke polemike pre ali reci coveku odmah, sta ja da stavim neki akt treba na ..
Mislim da bi svako na ovom podforumu trebao da se potrudi da nikad ne dobije ovakav komentar a ja lično nemam ništa protiv da se ovakvi komentari pojavljuju, naravno u što manjoj meri jer bi to značilo da su nam fotografije kvalitetnije.

bug.gif

bruno.konti:
lik koji je postavio fotku, ima na istoj strani jednu extra fotku, i pregrst super fotki,
ti jedva cekas samo da nesto kazem pa da skocis... :)
''

Slazem se sa tobom, covek zaista ima izuzetne fotografije i nije pocetnik,i zato nije trebao da dozvoli sebi da postavlja takvu fotografiju,zato sam i reagovao.

Onima koji tek pocinju i uce se nikada ovakav komentar ne bi dao.

I da zaboravimo ovu pricu,to je daleko iza nas,moramo se nauciti da primamo i kritike i pohvale.

Back