Kako to da je Srbija jedina zemlja na Balkanu koja uvijek igra protiv sebe?

Pa i nisam Zagorec, ali sam studirao 5 godina u Zagrebu, i onda još živio 15 godina gore, tako da mi je čas posla prebaciti se na kajkavicu. A nisam ni izvorno Hrvat, s obzirom da imam u sebi njemačke, talijanske i češke krvi. Bolje reći nisam u potpunosti izvorni Hrvat.
Па да, генетски си вјероватно ближи крајишким и босанским Србима него Загорцима.

Pa da, genetski si vjerovatno bliži krajiškim i bosanskim Srbima nego Zagorcima.
Teško. Krajiški i bosanski Srbi su bili poprilično zatvorena i homogena grupa, dok je Zagorje uvijek bilo puno Mađara, Austrijanaca, Nijemaca, Čeha, Slovaka i ostalih. Uostalom, osobno genetika mi je totalno nebitna, važnije mi je koliko sam dobro socijaliziran i društveno integriran u okolinu u kojoj živim.

Pomažem si sa Google Translate! ;)

(Ali onda uvek prerađujem svoje tekstove.)
Inače, slažem se s tobom. Izlazak Slovenije iz SFRJ je nešto najlogičnije što ste mogli da uradite. Nema ničeg prirodnijeg od težnje jednog naroda za vlastitom državom. To vam samo ovi matori butthurted Jugosrbi zameraju.

Teško. Krajiški i bosanski Srbi su bili poprilično zatvorena i homogena grupa, dok je Zagorje uvijek bilo puno Mađara, Austrijanaca, Nijemaca, Čeha, Slovaka i ostalih. Uostalom, osobno genetika mi je totalno nebitna, važnije mi je koliko sam dobro socijaliziran i društveno integriran u okolinu u kojoj živim.
Цитирао сам прије него што си додао други дио поруке о поријеклу.

Nije nebitna ako je reč o ciganima, jeetsima, nepalcima i ostaloj crnježi.

Цитирао сам прије него што си додао други дио поруке о поријеклу.
Nije nebitna ako je reč o ciganima, jeetsima, nepalcima i ostaloj crnježi.
Kad smo već kod genetike i arijevstva…

942C3008-D43B-47CD-9C0F-2B06AE3F87AB.jpeg

Zagorci nisu genetički bliski krajiškim i bosanskim Srbima već dalmatinski Hrvati.

cro dalmatia.jpg

@Koslav75

Pitam iz pozicije nekog tko prati regionalna zbivanja i iskreno me fascinira fenomen Srbije..
Kako je moguće da narod s toliko potencijala, resursa, pa čak i talenta, konzistentno bira lošije rješenje?

- Devedesetih: umjesto Europe, Slobodan, rat, sankcije, bijeda
- Danas: umjesto pravde, tabloidi, umjesto znanja, reality show, umjesto EU, Putin
- Umjesto da se standard popravlja, ulaže se u spomenike, tenkove i fontane
- Umjesto slobodnog društva, jedno lice na svim televizijama
- Umjesto da se riješe problemi, izmišljaju se neprijatelji

Sad čitam da će Srbija uskoro biti energetski čvorište Europe dok narod plaća plin i struju skuplje nego u Hrvatskoj.
Navodno vojna sila, a mladi bježe čim dobiju poziv za vojsku.
Navodno branitelji pravoslavlja, a popovi voze BMW-e dok ljudi kopaju po kontejnerima.

Pa ozbiljno pitam, je li Srbija talac vlastite mitologije?
Srbi su bistri ko boza pa ih uvek preveslaju lopovi i ubice.

Zagorci nisu genetički bliski krajiškim i bosanskim Srbima već dalmatinski Hrvati.

Pogledajte prilog 1760178

@Koslav75
Тако је, зато сам то и рекао јер ми не дјелује као Загорац, претпостављајући да је из поријеклом из Далмације, или БиХ, човјек је касније додао то о поријеклу па дјелује мало збуњујуће.

Back