Kako su muslimani ubili Drakulu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno da sam ja Bošnjakinja , a možda si i ti Bošnjak porijeklom ..

Onda si Srpkinja islamske veroispovesti. Bošnjaci ne postoji, to su Srbi čiji su preci promenili veru.

Naprotiv , Osmanlije su unaprijedile ovaj prostor , tada počinje da se razvija grad , trgovina i zanatstvo , prave put (a put je civilizacija) , do tada su ovo bili divlji neprohodni krajevi
sa ponekom utvrdom , crkvom i manatirom .. Kasnije Osmanska carevina postepeno propada jer protiv nje ratuju sve druge Velike sile - Austrija , Mletačka i Rusija ..

Ne pričaj gluposti. Ovo su bili vrlo kulturni krajevi dok nisu Turci došli koji su gradili samo džamije i turska kupatila.

Onda si Srpkinja islamske veroispovesti. Bošnjaci ne postoji, to su Srbi čiji su preci promenili veru.

Ne pričaj gluposti. Ovo su bili vrlo kulturni krajevi dok nisu Turci došli koji su gradili samo džamije i turska kupatila.

Pravoslavlje su u Osmansko doba uglavno širili Grci ..
Balkan je poznat po razaranju gradova , tako da Turci nisu zatekli ništa značajno ..

Hajde molim te prestani da izmišljaš. Turci su sve crkve koje su uspeli oskrnavili. Nisu valjda Srbi uništavali oči svetaca na freskama?

To ne znam ko je radio , vi ste npr. prekrečili Bijelog anđela .."U 16. veku je preko nje naslikana druga freska pa je Beli anđeo bio sakriven sve do 20. veka kada je ova crkva restaurirana i gornja slika uklonjena." http://www.****************/2009/08/beli-andjeo-iz-mileseve-the-white-angel-from-mileseve/

Osmanlije su uvelike doprinijele širenju pravoslavlja po Balkanu :
"Bosna i Hercegovina, na citavom svom podrucju, nemaju ni onoliko pravoslavnih manastira koliko ih ima sam Novi Pazar; a nijednog koji bi se približno mogao meriti sa Studenicom, Sopocanima, Žicom ili Decanima. U samoj Bosni, koliko danas znamo, sve do XIV veka nije bilo nijednog pravoslavnog episkopa, a takozvana dabarska episkopija, koju je osnovao Sv. Sava i koja je posle postala bosanska, pripadala je tada raškoj, a ne bosanskoj državi. U Humu, medutim, bio je pravoslavni episkop najpre u Stonu, posle u Petrovu Manastiru na Limu, a od XVI veka u Trebinjskom Manastiru. Od humskih i travunskih manastira, koji su danas u Hercegovini, jedina je Zavala, koja, po mom mišljenju, nije mlada od XIV veka; trebinjski Sv. Stevan nije danas ocuvan ni u ruševinama; a svi ostali: Trebinjski manastir (Tvrdoš), Žitomišljic, Duži i Dobricevo poticu iz XVI ili iz još docnijih stoleca. U Bosni, isto tako; sigurno je samo za Dobrun da je iz XIV veka; svi ostali manastiri ili su, u najboljem slucaju, iz XV stoleca (Papraca, Rmanj) ili su još kasniji (Lomnica, Ozren, Vozuca, Tamna, Gostovic, Moštanica, Gomionica, Liplje i Krupa). Još 1516. pisao je pop Vuk u Sarajevu, kako je „pravoslavne vere hrišcanske u ovoj zemlji velika oskudica, tako da se ništa ne nalazi". Pojava je lako razumljiva. Gonjena i od vlasti i od katolickih sveštenika, pravoslavna crkva nije mogla da se nesmetano razvija, narocito ne s bogomoljama koje bi upadale u oci i bile dokaz snage „šizmatika". Pravoslavni elemenat ispovedao je svoju veru krijuci ili u vrlo skromnim, danas propalim hramovima. Da se u takvim prilikama nije mogla razviti u Bosni pravoslavna književnost slicna onoj u Srbiji, gde su manastiri bili prava književna središta, razume se samo po sebi. Kad se pocne javljati širi književni interes bice to u vezi sa širenjem uticaja pecske patrijaršije, posle pada bosanske države, i onda, kad ljudi iz bosansko-hercegovackih manastira dodu u mogucnost da tešnje opšte i saraduju sa svojim drugovima iz ostalih manastira. "
http://www.rastko.rs/rastko-bl/istorija/corovic/bih/vcorovic-bih-knjizevnost_l.html

Da, islam je stvarno super vera. Jest' da žene ne smeju da voze automobile ili pričaju telefonom, ali stvarno jedna krajnje napredna religija.

Да додам да у првих 10 терористичких организација у свету,свих 10 су исламске фундаменталистичке.Глуп и луд браћа рођена.

Sve religije ženi daju tzv. tradicionalnu ulogu ..

Da, ali recimo u hrišćanstvu žene imaju ista prava kao muškarci. Ako dođe do razvoda, moći dete da pripadne njoj, dok u islamu neće smeti ni da vidi decu i ostaće bez ičega. U hrišćanstvu žene smeju da koriste telefon, smeju da voze automobile, ne moraju da nose feredže da ih niko ne vidi. Ti porediš islam i hrišćanstvo, to je neuporedivo. :pop:

To ne znam ko je radio

Je l' se ti šališ samnom?

Mi Bošnjaci . .

U pretprošlom veku jedan je Srbin grčke vere, živeći medju Ugrima i Srbima rimske vere, pomenuo i Srbe islamske vere

curulica.png

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back