Kako su Brisel i Priština združenim snagama prevarili Srbe

• Začetnik teme Začetnik teme 27E
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
https://www.krstarica.com/vesti/pol...m_medium=text_link&utm_campaign=banner_header

Šest godina od kako je potpisan Briselski sporazum nikome nije jasno da li je on mrtav ili je još na aparatima za održavanje. Činjenica je da nije ispunjena samo odredba koja ide u korist srpskog naroda.
U vreme kada je ovaj sporazum potpisan između Beograda i Prištine, a uz posredovanje EU i tadašnje visoke predsednice EU baronice Ketrin Ešton, činilo se da se stvari pomeraju sa mrtve tače. Tako je i bilo, dok na red nije došla realizacija Zajednice srpskih opština, što je jedina dogovorena stavka koja je Beogradu garantovala prisustvo na Kosovu i Metohiji.

Sporazum su potpisali Ivica Dačić i Hašim Tači. Njime je predviđeno osnivanje Zajednice srpskih opština na severu Kosova i Metohije, koja bi se formirala nakon lokalnih izbora po kosovskim zakonima, koji su bili zakazani za 3. novembar 2013. godine. Pored toga, sporazumom je predviđeno ukidanje bezbednosnih struktura i pravosudnih institucija Republike Srbije na Kosovu i Metohiji.
Regionalnog komandanta policije za četiri opštine sa većinskim srpskim stanovništvom na severu Kosova trebalo bi da imenuju načelnici tih opština. Apelacioni sud u Prištini bi uspostavio komisiju u kojoj bi većinu činile srpske sudije i koja bi bila nadležna za sve većinski srpske opštine…
-----------------------------------------------------------------------------

tim sporazumom je srbija ukinula svoje organe ka kosmetu, i dala pristini brojne ustupke, komunalne i druge. sve u duhu sporazuma. naslov teme govori sam za sebe

da li treba postaaviti pitanje vracanja stvari u predjasnje stanje? tj ponistiti nase ustupke, tel broj i slicno. treba li uci u konfrontaciju? pa eu i njeni referenti su neodgovorni lazovi. znaci li to da je i usa predstqvnik isti? sta ocekivati? ili ici linijom najmanjeg otpora, kao sada? svakako ne politikom ds rezima i dobijanjem ordena u pristini.

Ima ona izreka:

KO JE GLUP NE BUDI MU DRUG.

Ne znam zasto mi sad pade na pamet...? :think:

Nas stalno neko prevari politicki, od 1918. do danas (nije sakrazam, stvarno nas izrade kao magarce svaki put). Da nismo mi ipak malo piglu?

Konkretno ovde - koje smo garancije mi uzeli da ce deo dogovora koji je u nasu korist biti ispostovan i sproveden? Nikakve.

To je kao kad ti pridje neko na ulici koga ne poznajes i trazi 100EUR i zakune se da ce da ti vrati, "majke mu". Zapravo jos je gore, mi smo ovde 100EUR dali proverenom propalici i lopovu koga dobro znamo i znamo da nikad ne izvrsava svoje obaveze prema nama (citaj: EU) pa smo opet naseli.

Схватите ДА НИ ЈЕДАН ПОТПИС НЕ ВРЕДИ "ПО' ЛУЛЕ ДУВАНА" БЕЗ РЕФЕРЕНДУМА НАРОДА КОЈИ БИ ТАКО НЕШТО ПРИХВАТИО ЈЕР ЈЕ У ПИТАЊУ ПРОМЕНА УСТАВА СРБИЈЕ !!!

I na referendumu može da se magariše, dokaz za to je namešteni referendum iz 2006 o uspostavljanju ND CG na štetu SRPSKE CRNE GORE! CCCC :rtfm:

P.S.: Kosovo i Metohija je neotuđivi deo SRBIJE
(a u realnosti je sada JSP KiM deo SRBIJE svugde gde u JSP KiM žive Srbi zato i hoće Šiptari da jih istrebe uz pomoć "zapada", spas SRBA je na istoku) ... CCCC :think:

Back