Kako spremiti raznjic sa povrcem??

red boy

Zainteresovan član
Poruka
353
Pozdrav svima,

Imam sledeci problem, pravio sam recept sa neta...na ovaj nacin
luk i paradajz iseci na cetvrtine, ja nisam na tako velike komade, pecurku premazati uljem i u sesiric staviti malo slanine, i iseci na komadice piletinu( od fileta)..
Pise prziti raznjic oko 10min po par min sa sve 4 strane, to sam uradio (Sve cetiri strane su mi prepecene kao na slici, slikano je posle przenja jedne strane...znaci tako sve 4 izgledaju, bas sam isprzio)...
Sta se desava-> sa strane je vise prepzeno nego sto treba, trebalo je da bude zlatne rumene boje kod mene je vise crne...
Ali u sredini gde je drvce sve je zivo: zivo je i crveno meso, pecurke su zive, jedno luk i paradajz su ok.
Cudi me da jedem onako presne pecurke i poluzivo meso..
Gde sam pogresio... Jedino da pecurke isprzim pre mstavljanja na raznjic ali to nema smisla... Kada ce ona da ispusti onoliki vodu na raznjic... Za piletinu nisam siguran zasto je ziva... Da li je problem sto sam spremao u gril tiganj???
Mozda su svi parcici trebali da budu jednaki... ?
Da li je neko ovo spremao kako treba??

U toku grilovanja

Ovako izgledaju na krajuu - na izgled fenomenalno ali na ukus presno, zivo i vrlo lose... Prosto se pitam da li i oni kuvari samo spremaju hranu za oci a ne i za ukus, ili se ovako ovo jede?

Na kraju sam popio kritike od zene da vise ne zalazim u kuhinju :(

Poslednja izmena:
pazi... odlicno si ih poredjao,nema price. Nego pazi: uvek je bolje to meso ili povrce drzati u marinadi... znaci kad sledeci put budes preavio uradi ovako: pilece belo seceno na kocke drzi u marinadi od maslinovog ulja,ruzmarina,so,biber,lovor list i acceto balsamico. Povrce, u ovom slucaju si stavljao papriku,luk blab la bla, je ok osim pecuraka. Moja preporuka je da pecurke (sesiric) posolis pre upotrebe i onda tek redjas. Plavi patlidzan se mora OBAVEZNO pre upotrebe posoliti i ostavii oko poal sat,sat pokriven krpom kako bi se izgubila gorcina i neprijatan ukus njega... Meso marinirano ce malo omeksati i poprimiti nove mirise i ukuse i bice bolje peceno. I NIKAKO NEOJ KORISTITI JAKU VATRU!!
Jaka vatra sprecava protok toplote ravnomerno ka celoj namirnici. Zato se sotiranje radi sa jakom vatrom,jer je cilj sotiranja da se momentalno zatvore sve pore na mesu. Cilj grillovanja to nije,slozices se ;)
Naravno grill tiganj je bzv, rostilj pravi je bolji,ali ako nisi u prilica da to radis onda moze i tiganj,, to sto pise 10min znajda lazu,jer oni ne znaju kakvo ti posudje imas,niti kakav sporet iams ti u odnosu na njih (jaci ,slabiji,veci,manji, plin,ringla...).

Sipaj malo suncokretovog ulja (NE maslinovo ) na tiganj da "ovlazi" i pusti da se malo zagreje. Kad se sve to zagreje onda redjaj raznjice... kad vise puta odradis istu stvar svaki sledeci put ce biti bolje i bolje :D

Pozdrav prijatelju D:
javi kad odradis

Poslednja izmena:
pa ne znam kako si supeo to za zajebbes
mislim ne bih ni gledao recept vec po logici
belo meso manji komadi, pprika, tikvica, sta hoces
i na tiho, ja bih to u teflon na četvorku i dinstaš dok ne omekša
malo ulja, začini
mada ipak poslušaj ženu
verovatno si na prejakoj temperaturi i onda spolja zagorelo a unutra nepeceno
i nisi lepo zacinio

pilece belo seceno na kocke drzi u marinadi od maslinovog ulja,ruzmarina,so,biber,lovor list i acceto balsamico. I NIKAKO NEOJ KORISTITI JAKU VATRU!!

Sipaj malo suncokretovog ulja (NE maslinovo ) na tiganj da "ovlazi" i pusti da se malo zagreje. Kad se sve to zagreje onda redjaj raznjice... kad vise puta odradis istu stvar svaki sledeci put ce biti bolje i bolje :D

To sam radio pre par dana, bio sam u guzvi pa nisam stigao da pitam..
1) Zaboravio sam da kazem da sam stavio u ovakvu marinadu : maslinovo ulje ,so i limunov sok cini mi se... Znam da je tako odstajalo pola sat-sat.. Zacinio sam opet raznjic sa biber, so, kari... Na onoj slici kada su u tiganju vidi se sa strane zacin... I da stavio sam malo ulja u tigan da se ne lepi.
Mislim da ste u pravu nije trebalo na jakoj vatri i nikako samo 10 min... Verovatno od 20, pa cak mozda i 30 min. Meni je pocelo da gori zbog jake vatre i onda mi nije preostalo nista drugo nego da sklanjam... to me prevarilo kao sto kaze i recept 10 min. a ipak na rostilju nekako struji vise toplota nego u tiganju.. Pecurke sam oprao, posolio, ali i njima treba da puste vodu. One su pustale vodu i zbog te vode meso nije stiglo da se obradi...
Da definitivno slabija vatra i pecurka cela da bude zlatne boje a ne samo na kraju kao kod mene...A i zurio sam se brate, heh

Pokusaj II

Stavio sam meso, marinirao jedno 7-8 sati...
Grilovao na slabijoj vatri oko 1 sat vremena sa sve 4 strane..
Luk, paradajz, i piletina su sasvim ok.
Pecurke promenile boju, ali kada jedem oseca se da su malo zive, manje nego prosli put, ali kao da sam trebao prvo da ih pecem da bas izgube vodu pa da stavim na raznjic... Malo su mi kao vodene...
Nemam pojma da li moze bolje od ovog. saljem sliku da vidite i presek pecurke... Mozda sam ja navikao da skroz izgube vodu i omlitave i skupe se kada pravim kajganu pa mi sad cudno...

Ма да, јака ватра ти је направила проблем.
Буде споља препржено, а унутра пресно. То ти важи за све што куваш, посебно печеш, небитно да л'на роштиљу, плотни или у рерни- никад на прејакој ватри. ;)

Pokusaj II

Stavio sam meso, marinirao jedno 7-8 sati...
Grilovao na slabijoj vatri oko 1 sat vremena sa sve 4 strane..
Luk, paradajz, i piletina su sasvim ok.
Pecurke promenile boju, ali kada jedem oseca se da su malo zive, manje nego prosli put, ali kao da sam trebao prvo da ih pecem da bas izgube vodu pa da stavim na raznjic... Malo su mi kao vodene...
Nemam pojma da li moze bolje od ovog. saljem sliku da vidite i presek pecurke... Mozda sam ja navikao da skroz izgube vodu i omlitave i skupe se kada pravim kajganu pa mi sad cudno...

Nikad nemoj preterivati, ni jaka ni preslaba vatra. Ceo sat za komadiće piletine to je previše, sigurno je bila suva piletina. Na sasvim tihoj vatri se dinsta meso u tiganju ili šerpi poklopljeno uz povremeno dodavanje tople vode i to samo po kašiku.
Za pečenje pokušaj samo malo da pojačaš vatru. Meso, a i povrće treba da se ispeče ali da sačuva svoju sočnost.
Budi uporan i uspećeš.

Back