Kako smrsati jos nekih 6 kg. hitno potrebni saveti

bru zli

Sigurna sam da ne postoje neki prirodni lekovi ( pa neka je i Radovanov caj) za te hormone, ali ok, neka te poslusa,
mozda stvarno i oslabi tih 6 kg za koje smatra da su mu visak.
Nista licno..

Ja ne pricam o lekovima, pa bilo da su "prirodni ili vestacki".
Ja pricam o nacinu zivljenja, o ishrani, o aktivnostima, o razmisljanju koje moze da utice na tokove svih hormona pa i testosterona, bilo u smislu da ga inhibise ili da ga stimulise.
Naravno, ovo nece imati nekog "lekovitog" efekta da sve vrati u homeostazu kod ljudi koji su duboko zagazili u patologiju endokrinologije, ali ako nesto on radi pogresno pa mu to snizava testosteron, moze da pocne da radi pravilno da bi mu testosteron bio koliko-toliko veci nego sto sada jeste.....Ne kazem da ce postati instant najmaskulinastiji muskarac na svetu.....

Uzmi samo nerviraj se svakog dana i izlazi se stresu, pa da vidis kako odu hormoni adrenalin, kortizol, a sa njima verovatno i hormoni stitaste zlezde i ko zna sta jos....

Hormoni se u odredjenoj meri mogu stimulisati i inhibisati, i to je ono sto nas cini ljudima, sto nas determinise da li cemo biti umorni, odmorni, ljuti, pitomi, pospani, razdrazljivi, anxiozni, sigurni u sebe, da li cemo imati potrebu za drugim polom odn osobom, da li cemo ostvariti potomstvo i jos milion drugih stvari. Evolucija na delu i determinizam. Preko tih supstanci.

TI si napisao:

i zasto se bojim zime...ja se ne bojim zime ali imam problem sa slabim imunitetom i na hladnoci se odmah prehladim, a ne smem se prehladiti zbog jednog problema koji sam imao 2013. Eto to je odgovor ovima sto su pitali sta mi je i zasto bezim od hladnoce

a ja sam pokusala da kazem da je to besmisleno , ali ok, ti se i dalje bojis hladnoce, a hladnoca se uglavnom
javlja zimi tako da niko nista nije izvukao iz konteksta.

Ok, pokusavala si da kazes da je besmisleno, u redu...ja ne zelim da se uplicem u bilo kakav konflikt, ili ubedjivanje. Temu sam otvorio zbog saveta i misljenja, i to sto sam napisao da se cesto prehladjujem na hladnoci NE MORA DA ZNACI DA SE BOJIM HLADNOCE, to je nesto sasvim drugo. A napisala si i "ali ok, ti se i dalje bojis hladnoce" a u jednom od odgovora si napisala i "ko bezi od hladnoce taj za moje pojmove nije cist u glavu". Sta si time htela reci, pravo da ti i ne zanima me, jer sam kao sto rekoh temu otvorio zbog saveta i misljenja, naravno...ti si mi na prvom odgovoru i dala savet i misljenje ali ne moras prozivati, jer ja tebe nisam prozivao.

Hvala svima puno na odgovorima :)
Trudicu se da radim po savetima, inace to sam i ranije radio, taj brzi hod i prepisani rezim ishrane, ali kao sto vec rekoh to sam malo poremetio...
Videcu ako moze da se seta, dok ne padne sneg :D ako ne onda kupujem sobni bicikl :)
U svakom slucaju hvala na odgovorima i savetima.

Kad padne sneg, počinje skidanje kilograma!!!

Teška odeća, teška obuća, sneg, led... sve što od tela zahteva mnogo više energije. Tad treba da zapneš.

Postovanje,
1. Ne jesti hranu posle 18h.
2. Svako jutro trebalo bi popiti casu cedjenog soka od cvekle i sargarepe sa jabukom ili nekom drugom vockom zbog ukusa.
3 A za rucak moze slanina, meso...ono sto si navikao, e tu je jadac samo dva parceta (kriske) hleba.
Srecno!

Sva tri saveta su uzasna, ne zna se sta je gore od goreg, ali ovo prvo je izgleda najgore, gde izmedju 18h i npr sutra ako ustane u 11, 12 sati ima 18 sati neunosenja hrane, i otici ce u totalni katabolizam, posle sve sto bude pojeo ici ce u salo, i nece imati energiju, ima da se vuce kao prebijen.

Kada cete shvatiti da je najobicnija glupost "ne jesti nista posle XYZ h " ?

Ako ne znate, nemojte davati savete, a ne da ne znate i da jos dajete kontraproduktivne savete.

Vidim, svi vi sto je jedete posle 18h pucate od zdravlja, imate six pack trbusnjake, 8% telesne masnoce i izgradjene misice, a telo vam je u anabolnom rastu i imate visak energije i snage, prosto pucate od moci.

:bljak:

Sva tri saveta su uzasna, ne zna se sta je gore od goreg, ali ovo prvo je izgleda najgore, gde izmedju 18h i npr sutra ako ustane u 11, 12 sati ima 18 sati neunosenja hrane, i otici ce u totalni katabolizam, posle sve sto bude pojeo ici ce u salo, i nece imati energiju, ima da se vuce kao prebijen.

Kada cete shvatiti da je najobicnija glupost "ne jesti nista posle XYZ h " ?

Ako ne znate, nemojte davati savete, a ne da ne znate i da jos dajete kontraproduktivne savete.

Vidim, svi vi sto je jedete posle 18h pucate od zdravlja, imate six pack trbusnjake, 8% telesne masnoce i izgradjene misice, a telo vam je u anabolnom rastu i imate visak energije i snage, prosto pucate od moci.

:bljak:

Ako ustane u 11, 12, a posle toga radi aktivno do 2 ili 3 ujutru, naravno da će da jede posle 18. Ako ustane u 8 i radi normalno, ne sme da jede posle 18 zbog usporavanja metabolizma tokom noći.

Valjda ti je sad malo jasnije.

Back