bRu zLi
Poznat
- Poruka
- 9.401
bru zli
Sigurna sam da ne postoje neki prirodni lekovi ( pa neka je i Radovanov caj) za te hormone, ali ok, neka te poslusa,
mozda stvarno i oslabi tih 6 kg za koje smatra da su mu visak.
Nista licno..
Ja ne pricam o lekovima, pa bilo da su "prirodni ili vestacki".
Ja pricam o nacinu zivljenja, o ishrani, o aktivnostima, o razmisljanju koje moze da utice na tokove svih hormona pa i testosterona, bilo u smislu da ga inhibise ili da ga stimulise.
Naravno, ovo nece imati nekog "lekovitog" efekta da sve vrati u homeostazu kod ljudi koji su duboko zagazili u patologiju endokrinologije, ali ako nesto on radi pogresno pa mu to snizava testosteron, moze da pocne da radi pravilno da bi mu testosteron bio koliko-toliko veci nego sto sada jeste.....Ne kazem da ce postati instant najmaskulinastiji muskarac na svetu.....
Uzmi samo nerviraj se svakog dana i izlazi se stresu, pa da vidis kako odu hormoni adrenalin, kortizol, a sa njima verovatno i hormoni stitaste zlezde i ko zna sta jos....
Hormoni se u odredjenoj meri mogu stimulisati i inhibisati, i to je ono sto nas cini ljudima, sto nas determinise da li cemo biti umorni, odmorni, ljuti, pitomi, pospani, razdrazljivi, anxiozni, sigurni u sebe, da li cemo imati potrebu za drugim polom odn osobom, da li cemo ostvariti potomstvo i jos milion drugih stvari. Evolucija na delu i determinizam. Preko tih supstanci.