Kako smrsati jos nekih 6 kg. hitno potrebni saveti

Milan_O.

Početnik
Poruka
35
Pozdrav svima :D
Da se predstavim prvo, ja sam Milan iz okoline Leskovca '94. sam godiste (21. god.) i imam problem sa gojaznoscu.
Ne znam dali sam na odgovarajucem mestu i dali ta tema ovde na forumu vec postoji, ja sam trazio ali posto sam pocetnik u koriscenju ovog foruma zbog toga otvaram novu temu i molim Vas da mi ne zamerite.
Sto se tice mog problema sad trenutno i nije toliko veliki problem, jer sam smrsao malo...u na pocetku oktobra meseca ove godine sam imao 87 kg. obim struka mi je bio 104cm. a visok sam 176 cm, stomak mi je bio kao da sam u sedmom ili osmom mesecu trudnoce, bio je veliki, medjutim, isao sam kod nutricioniste i doktorica mi je napisala dijetu, sto i nije dijeta vec zdrava hrana, znamo sta je zdrava hrana da ne duzim ovde. I dalje se toga pridrzavam, i po poslednjem merenju koji je bio negde na pocetku decembra sam imao 77 kg. sto je zadovoljavajuce, sad izgledam dosta bolje, ali osim dijete doktorica mi je rekla da redovno trebam da se bavim nekom aktivnoscu kao sto je duza brza setnja (brzi hod), sto sam i radio 2 puta dnevno sam hodao po oko 5km. ima nekih mesec ipo dana kako sam prestao sa setnjom jer je dosta zahladnelo, i cini mi se da sam prestao da mrsavim, nisu se vratili kilogrami ali kao da vise ne mrsavim i obim ostaje isti od 88 cm. Sad radim kardio vezbe kao sto su preskakanje vijace (konopca), i jos neke vezbe koje ukljucuju ubrzanje rada srca. Medjutim, kilogrami ostaju isti.
Sad su mi hitno potrebni odgovori na moja pitanja:
Gde gresim?
Dali je u pitanju to sto vise ne setam?
Ili to sto radim te intenzivne kardio vezbe bekih 30-ak minuta i to jednom u toku dana?
Mozda gresim i u ishrani?
Dajte mi neki savet kako da ubrzam proces mrsavljenja, sta i kako da radim, a da se ti kilogrami kasnije ne vrate jer mi cilj da smrsam jos nekih 6 kg. tako da imam kasnije oko 70 do 71. kg.
Hvala unapred :) mozda sam bio dosta opsiran, nadam se da ste me razumeli.

Brzo hodanje najmanje jednom dnevno po najmanje jedan sat.

Izbaci hleb, šećer i sve vrste sokova i sve vrste alkoholnih pića.

Jedi tri puta dnevno po jedan tanjir hrane.

Ne jedi posle 18.00.

Vodu pij po najmanje dva litra dnevno. Ujutru prva čaša na prazan želudac topla voda.

Vodu obavezno pre obroka 10-ak minuta, posle obroka - nikako, najmanje jedan sat.

Isao sam i ja kod nutricioniste, imam 2cm vise od tebe i isti problem sam imao. Ja sam imao 80kg, sa rezimom koji mi je nutricionista prepisao sam skidao po 1,1,5 kg mesecno.
Imao sam mozda oko 78kg kad sam upoznao bivsu i onda sam za 20 dana intenzivnog pijenja alkohola, slabog sna, dugog hodanja i slabe ishrane skinuo na 73kg.
Samo da ides da setas ili da nadjes neku ribu sa kojom ces da propadnes. 45 minuta hoda ti je obavezno, posle toga masti pocinju da se tope. Ne moras dva puta i ne moras nesto tesko jer ce ti se onda mnogo vise jesti nego pre, zato ti je i rekla da setas. Ja posle teretane bih mogao pojesti vola i tu je zamka kako se ljudi jos gore ugoje. Trenutno imam 85kg.
Ono sto me je najvise deprimiralo jeste kad sam skinuo na 73kg i dalje sam imao malo stomaka, znaci jebeno ne verujem. Izgleda da sam trebao da smrsam na 69 da bih ga totalno popeglao, a nutricionista je rekao cak i da se ugojim kilo, da nije zdravo.
Mene najvise **** pice, to ne mogu da izbacim i sedenje, mnogo sedim.

- - - - - - - - - -

Sad kad sam procitao jos jednom tvoj post, vidim da imas 77kg, mozes jos plafon skinuti 2kg, to je tvoja optimalna kilaza.
I da skines vise, tesko ces to moci da odrzis. Ubaci tu i trbusnjake,to ce ti jos vizuelno malo smanjiti stomak.

Pomaze i jabukovo sirce imas malu bocu u prehrambenim prodavnicama, nisam sigurna da li su 05l pitaj i trazi bas za mrsavljenje posto ima i dr, za nesto dr... probaj to... a da to pravis na casu vode dodaj jabukovog sirceta otprilike da ne bude kiselo puno, 1 kasicicica kafena onako da je prijatno popiti. :) jutru na gladan zeludac, i uvece pre spavanja.. :)
naravno fizicka aktivnost, brz hod, uz svu tu tvoju dijetu ...eto
to izmiksuj sve :)

Pozdrav svima :D
Da se predstavim prvo, ja sam Milan iz okoline Leskovca '94. sam godiste (21. god.) i imam problem sa gojaznoscu.
Ne znam dali sam na odgovarajucem mestu i dali ta tema ovde na forumu vec postoji, ja sam trazio ali posto sam pocetnik u koriscenju ovog foruma zbog toga otvaram novu temu i molim Vas da mi ne zamerite.
Sto se tice mog problema sad trenutno i nije toliko veliki problem, jer sam smrsao malo...u na pocetku oktobra meseca ove godine sam imao 87 kg. obim struka mi je bio 104cm. a visok sam 176 cm, stomak mi je bio kao da sam u sedmom ili osmom mesecu trudnoce, bio je veliki, medjutim, isao sam kod nutricioniste i doktorica mi je napisala dijetu, sto i nije dijeta vec zdrava hrana, znamo sta je zdrava hrana da ne duzim ovde. I dalje se toga pridrzavam, i po poslednjem merenju koji je bio negde na pocetku decembra sam imao 77 kg. sto je zadovoljavajuce, sad izgledam dosta bolje, ali osim dijete doktorica mi je rekla da redovno trebam da se bavim nekom aktivnoscu kao sto je duza brza setnja (brzi hod), sto sam i radio 2 puta dnevno sam hodao po oko 5km. ima nekih mesec ipo dana kako sam prestao sa setnjom jer je dosta zahladnelo, i cini mi se da sam prestao da mrsavim, nisu se vratili kilogrami ali kao da vise ne mrsavim i obim ostaje isti od 88 cm. Sad radim kardio vezbe kao sto su preskakanje vijace (konopca), i jos neke vezbe koje ukljucuju ubrzanje rada srca. Medjutim, kilogrami ostaju isti.
Sad su mi hitno potrebni odgovori na moja pitanja:
Gde gresim?
Dali je u pitanju to sto vise ne setam?
Ili to sto radim te intenzivne kardio vezbe bekih 30-ak minuta i to jednom u toku dana?
Mozda gresim i u ishrani?
Dajte mi neki savet kako da ubrzam proces mrsavljenja, sta i kako da radim, a da se ti kilogrami kasnije ne vrate jer mi cilj da smrsam jos nekih 6 kg. tako da imam kasnije oko 70 do 71. kg.
Hvala unapred :) mozda sam bio dosta opsiran, nadam se da ste me razumeli.
Ti bi za svoju visinu trebalo da imas 72 kg ( minimum neki koji je prihvatljiv), 70 bi bilo jos bolje, ali ostani
kod 72. Nemoj bre da jedes, te setnje od po 20 km dnevno za mene su neprihvatljive jer covek u tvojim
godinama trebalo bi da cita, uci, studira a ne da provodi ceo dan setajuci besciljno i bez veze.

Ljudi prestanite da, kada govorite o ZIVOM COVEKU, govorite kao da je u pitanju neka matematicka formula i igra brojevima....Brojevi kao brojevi nista ne znace aman....77, 88, 178cm, 69kg bla bla, sve su to gluposti, i upravo zbog takvog pogresnog nacina razmisljanja i zakljucivanja, milijarde ljudi imaju problem sa telesnim izgledom i psihickim zdravljem (koji je posledica telesnog izgleda).

Six pack trbusnjake mozes imati i na 120kg, a mozes imati i mastan stomak i sa 65 kg....

Dakle, pustite aman vise koliko je ko tezak ukupno, sa vodom, sa koskama, sa organima, i koliko je visok.....

Ono sto zaista treba da vas samo i samo interesuje je NE TELESNA TEZINA, NEGO % MASNOG POTKOZNOG TKIVA I VISECELARNOG SALA OKO ORGANA ( eng. % body fat). Taj broj treba da vam je sto nizi, a tezinu mozete imati i 150kg i 65kg....Naravno, sto je opsta telesna tezina manja, veca verovatnoca (ali ne i pravilo) je da je i % telesne masnoce nizi, ali lepo napisah - VEROVATNOCA, a ne nuzna istina i pravilo....

Ja sam sa 100kg nekada imao manji stomak i manje sala nego sa 93-4 kg nekoliko godina kasnije....

Evo i jedna slika, ukapiracete celu filozofiju o kojoj pricam:

Evo zasto su KILOGRAMI opste tezine, odn mase totalno nebitni.....Na slici vidimo kako na vizuelni efekat i dozivljaj naseg tela ima ulogu npr kilo sala i kilo misica (zapremina nije ista) :
fat-vs-muscle.jpg

Savet br 2:

Da bi salo nestalo sa stomaka potreban je malo visi muski polni hormon TESTOSTERON.... Sta mislis zasto zene nemaju trbusnjake kao muskarci ili izdefinisane noge, nego oble, vodenaste, salaste + celulit, a tako i na zadnjici? TESTOSTERON DECKO. Testosteron, koji regulise preraspodelu sala u telu, da li ce biti muski tip preraspodele, adrogeni ili zenski tip preraspodele - feminini.

Mozes ti da gladujes, da jedes kao pticica, da setas 27 sati dnevno (iako dan traje 24h) i neces imati efekta....Zasto? Zato sto si u fazi KATABOLIZMA najverovatnije, pa si i ono malo testosterona sto si imaju inhibisao na najnizu mogucu meru.

Kako podici testosteron i upasti u ANABOLNI, FAT BURN, MOD ZA GRADJENJE TELA, MISICA A TOPLJENJE SALA?

Moras da pocnes sa tegovima....Polako i bezbedno sa malim tezinama, a onda sa sve vecim i vecim, radeci pritom visezglobne slozene vezbe koje zahtevaju ukljucivanje velikog broja misica prilikom pokreta izvodjenja vezbi (bench press, mrtvo dizanje, zgibovi, cucanj itd).

Moras da jedes puno proteinske ishrane. Kada je ishrana proteinska, imamo manju potrebu da jedemo junk food, manje smo gladni, stabilniji su tokovi insulina i drugih hormona, i osecacemo se siti duze nego obicno.....
Jesti stalno a po malo.... Uvesti cink u ishranu kao suplement, i omega 3 masti, a mozes ih unositi i iz zumanceta, riba, kikirikija, badema, oraha, lesnika itd. Sve je to dobro za testosteron.

Polako ali sigurno, ti ces DOBIJATI NA KILAZI, ali ne plasi se, to je ona ZDRAVA KILAZA, jer ce se izgradjivati misicna masa, a smanjivace se salo sa stomaka....Nema nista bolje i zdravije od toga.....
Testosteron ce ti biti mnogo veci, pa ces biti i zdraviji, i potentniji, jaceg imuniteta, jace koze, psihicki ces se osecati mnogo stabilnije, uravnotezenije, cak ce ti se povecati i neke mentalne kognitivne karakteristike.

Inace salo na stomaku kod muskarca je smrt, zene mogu imati salo i biti debele, ali muskarci nikako jer se salo ponasa kao sekundarni endokrini sistem, i lucice ESTROGEN, ZENSKI POLNI HORMON, a to muskarcu nikako ne treba, jer ce mu unistiti potenciju, spermatogenezu, zdravlje fizicko a onda polako i psihicko, jer je sve to povezano i testosteron je odgovoran za preko 50 najosnovnijih psiho-fizickih procesa u telu muskarca.

Uradi sve ovo sto sam ti rekao i istraj i videces ogromnu razliku, osecaces se bogovski.

Naravno, moras pored ovoga imati i kardio trening, zayebi pesacenje, niko nikada nije napravio dobar stomak sta god da jeo.... Nego trcanje, 60-70% od tvog maskimalnog ucinka (izracunaj koliko je to preko pulsa tvog) i tim tempom trci oko 40ak minuta, nikako preko sat vremena, jer je to vreme kada krece otprilike metabolizam masti.....Posle trcanja, a i treninga sa tegovima je OBAVEZAN PROTEINSKI OBROK, da ne bi zapao u stanje katabolizma, koje je uzas - organizam ti udje u mod "stednje energije" i sve sto pojedes pretvara u salo a jede misice, vadi iz njih aminokiseline dok salo akumulira na stomaku najcesce kod muskarca i cuva jer zapadas u stanja katabolizma.....Zatim luci ti se kortizol, adrenalin i osecas se psihicki veoma lose....

Zato uvek proteinski obrok posle treninga a 2-3 sata pre treninga obroci isto proteinski ali i + slozeni ugljeni hidrati kako bi imao glikogenske rezerve u misicima i jetri dovoljne za jak trening....

Spavaj na vreme, odn pre 12 mora da si se vec uspavao, zbog uravnotezenosti hormona rasta, testosterona a i svih ostalih koji izuzetno deluju da gojaznost (ima studija gde nedostatak sna i kasni odlasci na spavanje imaju tuicaja na gojaznost, visoki % masnog tkiva, srcane bolesti, psihicke bolesti i jos 300 stvari).

To ti je to.....Prosto deluje ali je slozeno u praksi da se sve to izdrzi, ili pak, slozeno deluje, ali je prosto uraditi u praksi, znaci kako za koga, i kako je ko, koliko spreman da uradi nesto za krajnji cilj, za ZDRAV KRAJNJI CILJ I BOGOVSKI OSECAJ u svakom pogledu.

Ljudi prestanite da, kada govorite o ZIVOM COVEKU, govorite kao da je u pitanju neka matematicka formula i igra brojevima....Brojevi kao brojevi nista ne znace aman....77, 88, 178cm, 69kg bla bla, sve su to gluposti, i upravo zbog takvog pogresnog nacina razmisljanja i zakljucivanja, milijarde ljudi imaju problem sa telesnim izgledom i psihickim zdravljem (koji je posledica telesnog izgleda).

Six pack trbusnjake mozes imati i na 120kg, a mozes imati i mastan stomak i sa 65 kg....

Dakle, pustite aman vise koliko je ko tezak ukupno, sa vodom, sa koskama, sa organima, i koliko je visok.....

Ono sto zaista treba da vas samo i samo interesuje je NE TELESNA TEZINA, NEGO % MASNOG POTKOZNOG TKIVA I VISECELARNOG SALA OKO ORGANA ( eng. % body fat). Taj broj treba da vam je sto nizi, a tezinu mozete imati i 150kg i 65kg....Naravno, sto je opsta telesna tezina manja, veca verovatnoca (ali ne i pravilo) je da je i % telesne masnoce nizi, ali lepo napisah - VEROVATNOCA, a ne nuzna istina i pravilo....

Ja sam sa 100kg nekada imao manji stomak i manje sala nego sa 93-4 kg nekoliko godina kasnije....

Evo i jedna slika, ukapiracete celu filozofiju o kojoj pricam:

Evo zasto su KILOGRAMI opste tezine, odn mase totalno nebitni.....Na slici vidimo kako na vizuelni efekat i dozivljaj naseg tela ima ulogu npr kilo sala i kilo misica (zapremina nije ista) :
fat-vs-muscle.jpg

Sve ti je pametan covek rekao!

Nije bitna kolicina kilograma, nego odnos tkiva na telu

Hvala svima puno na odgovorima :)
Trudicu se da radim po savetima, inace to sam i ranije radio, taj brzi hod i prepisani rezim ishrane, ali kao sto vec rekoh to sam malo poremetio...
Videcu ako moze da se seta, dok ne padne sneg :D ako ne onda kupujem sobni bicikl :)
U svakom slucaju hvala na odgovorima i savetima.
Dete u tvojim godinama ja sam se radovao snegu. Trcao, trenirao na Kosutnjaku na trim stazi. Nema nista lepse. Sta je bre ovo danas sa vama omladinom?!

@bRu zLi
Konacno jedan detaljan odgovor i objasnjenje, bez piatanja "sta je sa danasnjom omladinom" i zasto se bojim zime...ja se ne bojim zime ali imam problem sa slabim imunitetom i na hladnoci se odmah prehladim, a ne smem se prehladiti zbog jednog problema koji sam imao 2013. Eto to je odgovor ovima sto su pitali sta mi je i zasto bezim od hladnoce.
A tebi svakako hvala na trudu jer si zaista detaljno objasnio. Ja imam problem sa testosteronom, to znam i sam jer osim stomaka imam i slabije misice i skoro da nemam bradu i naravno jos neke druge simptome koji ukazuju na to da je u pitanju slab nivo testosterona. Jedino nisam znao da je veliki stomak ili salo stomaka takodje posledica slabijeg nivoa testosterona. Poradicu na tom hormonu sigurno :D

@bRu zLi
Konacno jedan detaljan odgovor i objasnjenje, bez piatanja "sta je sa danasnjom omladinom" i zasto se bojim zime...ja se ne bojim zime ali imam problem sa slabim imunitetom i na hladnoci se odmah prehladim, a ne smem se prehladiti zbog jednog problema koji sam imao 2013. Eto to je odgovor ovima sto su pitali sta mi je i zasto bezim od hladnoce.
A tebi svakako hvala na trudu jer si zaista detaljno objasnio. Ja imam problem sa testosteronom, to znam i sam jer osim stomaka imam i slabije misice i skoro da nemam bradu i naravno jos neke druge simptome koji ukazuju na to da je u pitanju slab nivo testosterona. Jedino nisam znao da je veliki stomak ili salo stomaka takodje posledica slabijeg nivoa testosterona. Poradicu na tom hormonu sigurno :D

sustina je onda da podizes imunitet, a ne da bezis od hladnoce
obuci se lepo i na svez vazduh
bolesniji ces da budes kad si u stanu zatvoren
a od virusa niko nije pobegao
samo kako koga potkaci, zavisi upravo do tog istog imuniteta

@bRu zLi

Poradi ti na tom hormonu, ali zime nemoj da se bojis, a kako ces "poraditi" na tom hormonu ja ne znam
Bru Zli ima za sve objasnjenje, valjda ti je poslao na PP kako da poradis na " hormonu",

Samo se budale boje zime, ili sunca ili bilo cega,. ko bezi od hladnoce taj za moje pojmove nije cist u glavu.
A ko misli da je debeo taj je stvarno debeo, ne treba da njemu bru zli objasnjava i servira price o kili visku muskih hormona.
Pre bih ja onda pila Radovanov ruski caj nego da uzimam vestacke hormone.

Poradi ti na tom hormonu, ali zime nemoj da se bojis, a kako ces "oraditi" na tom hormonu ja ne znam
Bru Zli ima za sve objasnjenje, valjda ti je poslao na PP kako da poradis na " hormonu",

Samo se budale boje zime, ili sunca ili bilo cega,. ko bezo od hladnoce taj za moje pojmove nije cist u glavu.
A ko misli da je debeo taj je stvarno debeo, ne treba da njemu bru zli objasnjava i servira price o manju ili visku muskih hormona.

ja mislim da nema vestackog testosterona
to sto uzimaju je prirodni
kao kad zene uzimaju progesteron da bi mogle da izguraju trudnocu

Poradi ti na tom hormonu, ali zime nemoj da se bojis, a kako ces "poraditi" na tom hormonu ja ne znam

Samo se budale boje zime, ili sunca ili bilo cega,. ko bezi od hladnoce taj za moje pojmove nije cist u glavu.
A ko misli da je debeo taj je stvarno debeo, ne treba da njemu bru zli objasnjava i servira price o kili visku muskih hormona.

Zasto bih se bojao zime, ne postoji nikakv razlog, ne znam ko je uopste izvukao iz konteksta tu recenicu...ja nisam rekao da se bojim zime.
A bRu zLi je objasnio sve gore u tekstu, da taj hormon mogu povecati ishranom i vezbamai.
Naravno, ne pada mi na pamet da uzimam taj hormon, to se kod nas naziva "STEROID" i znamo da to uzimaju bodibilderi kako bi se nabildovali a posle nemaju decu.

Rayela cemu sve ovo i ovakav ton sa, znamo kakvom konotacijom ?

Prvo, ja i kada me ljudi traze po PP izbegavam komunikaciju tamo iz vise razloga.....Drugo, ne znam kako me zamisljas, ali nisam mu "vec poslao PP kako da dogme testosteron". Trece, nemam za sve objasnjenje, ali za ono sto imam - imam.
Ne znam sta bi trebalo da predstavlja hormon pod apostrofima. Cetvrto, posto se nagovestava, da odgovorim odmah - nisam nikakav diler androgeno anabolickih steroida, niti trazim kupce preko foruma. To i ne preporucujem, kao i brdo drugih stvari koje ugrozavaju zdravlje, ili nema efekta jaceg od placeba a tu su da vam uzmu novac.

Ovde ne govorimo o subjektivitetu i iskrivljenim slikama sopstvenog tela. Ovde govorim o OBJEKTIVNOM pokazatelju stanja tela, a to je % body fat, ili procenat telesnog masnog potkoznog i visceralnog tkiva - sala, koje se moze meriti.
I to je objektivni pokazatelj....Moze neko biti vitak, mrsav, da ima nizak br kilograma kada stane na vagu a da je - mastan, odn da ima visok % telesnih masti, npr kao zena (20-25%) pa cak i vise.
Takav muskarac moze koliko god hoce da bude zadovoljan svojim femininim izgledom tela i zenskom preraspodelom sala, ali objektivno, to uopste nije dobro za njegovo zdravlje, pocev od sexualnog zdravlja, pa nadalje.

Logicka greska - lazna dilema.
Ko je ovde njemu sugerisao da "pije vestacke hormone", pa sad kao i Radovanov caj bi pili nego ovo....I kao eto, al si mi rekla, postideo sam se.

Ja sam njemu lepo objasnio sta i kako da radi, i to ono najosnovnije, kako bi PRIRODNO regulisao funkciju testisa, koja je iz nekog razloga sigurno inhibisana (ako ne racunamo genetske faktore u smislu Klinefelterovog sindroma hipogonadizma i sli), najverovatnije losim naicnom zivota, losom ishranom, nepravilnom i nedovoljnom fizickom aktivnoscu itd.

Slaba brada, slab imunitet, piskav glas, nedostatak androgene alopecije u vidu muskih zalistaka, slaba koza, "pojas od sala oko stomaka" - sve je to pokazatelj za nizak test.

Danasnja omladina ne spava nocu, izlazi, pije alkohol, davi se u dzank fudu, nije ni cudo kako izgledaju.... Samo alkohol koliko unistava lucenje testosterona.... Nepavanje isto......

Ja sam mu napisao neke savete, kako da stimulise lucenje prirodnog testosterona u okviru granica koje su mu date genetikom, nikakve "vestacke" hormone mu nisam spominjao.

No, ako zaista sve radi kako treba, duzi vremenski period i nema boljitka, mozda treba da se javi endokrinologu i uradi krvne analize i dobije, ne bas supstituciju testosterona, nego prvo LH i slicne hormone koji indirektno deluju na lucenje testa....

Zasto bih se bojao zime, ne postoji nikakv razlog, ne znam ko je uopste izvukao iz konteksta tu recenicu...ja nisam rekao da se bojim zime.
A bRu zLi je objasnio sve gore u tekstu, da taj hormon mogu povecati ishranom i vezbamai.
Naravno, ne pada mi na pamet da uzimam taj hormon, to se kod nas naziva "STEROID" i znamo da to uzimaju bodibilderi kako bi se nabildovali a posle nemaju decu.

TI si napisao:

i zasto se bojim zime...ja se ne bojim zime ali imam problem sa slabim imunitetom i na hladnoci se odmah prehladim, a ne smem se prehladiti zbog jednog problema koji sam imao 2013. Eto to je odgovor ovima sto su pitali sta mi je i zasto bezim od hladnoce

a ja sam pokusala da kazem da je to besmisleno , ali ok, ti se i dalje bojis hladnoce, a hladnoca se uglavnom
javlja zimi tako da niko nista nije izvukao iz konteksta.

Back