dulebass
Domaćin
- Poruka
- 3.336
da bi se zaposlio u banci, treba ti...u današnje vreme krize....veza, tj.preporuka da uopšte budeš pozvan na testiranje. puno njih salje prijave a mali broj se i pozove.to su probrani ljudi,nisu slučajnim uzorkom izabrani. e onda ideš na testove(ličnost,inteligencija), malo internet,word,exel i na kraju razgovor sa HR sektorom. sto ova banka? STA VAS PRIVLACI U RADU U BANCI?IIII SLIČNA PITANJA.
e onda kako si se pokazao i koliko jaka ti je veza, tako i prolaziš.živa istina, pogotovo ako nisi radio u banci.ako imas bankarsko iskustvo malo je lakše.
e onda počneš da radiš, pun ambicija,želja za dokazivanjem,očekivanjima....i onda se polako razočaravaš. počinješ uglavnom od šaltera, a to je rad....rudarski,veruj mi.zaboravi na pauzu,jedem po 5 min max i nazad trčim na šalter.uvek se moraš smejati,instrukcija i procedura milion, ne mozes pohvatati.od toga kako sta uraditi do toga kako se ponašati,reći.ljudi, ja 2 god radim u banci.zaboravite na privatan život. min 9 sati se radi,prekovremeno uvek,a ne plaća se.. uvek ima posla zaostalog,ne ideš kući dok se sve ne završi, i naravno....uvek moras da si skoncentrisan da ne bi napravio manjak,jer manjak se naravno iz tvog džepa namiruje a višak uplaćuje banci.
A plate....hahaha...smešne.otpadneš za malu svotu.šalter 300eur.što dalje od banke,bićete srećniji.to je moje iskustvo a i većine.raspitajte se.
Nedavno sam pricao sa jednim radnikom na salteru, i rekao mi je slicnu stvar. Evo malo da ti dignem moral