- Poruka
- 20.474
Ja sam mislio da tamo nema, pa da bezim tamo.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sigurno imaju gnezdo u blizini.Ako mozes da ih nadjes i aku su napravili gnezdo blizu tvog prozora,onda sacekaj da padne vece i kada je malo svezije,ima da se kupi sprej za protiv strsljenova i osa.Naprskaj im gnezdo dobro,pa bezi.Pazi se imaju bar 2 strazara koji dizu bunu kada im se nesto priblizi,a opasno po njih.Ako su negde dalje,onda tu gde se najvise pojavljuju,iseci pola plasticne flase od bilo cega i sipaj jedno 5 do 10 santimetara,nekog piva.Oni ce polako da koriste to umesto vose i da se dave u flasi.kako pivo isparava dosipaj po malo da uvek ima da bi se sto vise podavilo.Samo nemoj nista sa njima preko dana i kada je toplo.Izujedace te.Meni su se pre neki mesec nastanili u supi sa ulazne strane vrata.I dok sam ja ulazio da vidim gde se nalaze u dva navrata su me izujedali.Prvi put 4,a drugi posle nekoliko dana 7 komada.Tada sam tek drugi put video gde su tacno i onda sam sacekoa vece,a prethodno kupio sprej,pa polako samo odskrinem vrata i naprskam bez paljenja svetla,tako i drugo vece.Poprskao sam dosta.Iz 2 puta sam potrosio vise od pola spreja.Treci dan sam sisao preko dana i nisam ih cuo da zuje,a video sam napolju ispred vrata supe 20-ak komada,neki su jos blago mrdali.Kada sam usao u supu,na betonu ih je bilo preko 100 i isto tako su poneki jos mrdali,ali nisu mogli da se pomeraju vise.Uzeo sam metlicu i lopaticu i sve ih bacio u kantu za smece.Onda sam uzeo rukavice,jer nisam bio siguran da ih u sacima nema jos koji,a napravili su veliko gnezdo,od 6-7 rwdi saci u obliku kupe.Skinuo sam i to sa vrata i bacio u kantu.Video sam da u sacu ima dosta jajasca za nove mlade.Odneo sam to sve u kontejner i bacio,jer su taj dan dolazili da pazne kontejnere i tako sam se posle 11 ujeda resio tih gadova.Mnogi su me pitali sto nisam isao kod lekara,pa zasto da idem kada nisam osetio nista se pecenja i bolova gde su bili ujedi,a znam da nisam alergican na njih jer su me ujedali i kada sam bio mladji.Samo polako i strpljivo s njima,jer ko je alergican ,a ujedu ga moze biti opasno.Cesto poslednjih godina dolaze stršljani. Jednom sam ih pre 4, 5 godina izbacio čak 15. Sad dolazi skoro svako veče lupa u prozor da udje kad je upaljeno svetlo. Dugo nisu usli u stan, ali dolaze na prozor. Pored zgrade je šuma. Ne znam da li dolaze odatle ili imaju neko leglo negde na zgradi.
A ja nisam zasticen,pa on je dosao na moju teritoriju,a ne ja na njegovu.Zar ne smem da udjem u svoju supu.Zajebite te autotorne insekte.Dosta mi je autotornih mezimaca,jos treba da mazim i pazi strsljena,a on da me ujeda svaki dan.
Pustio sam ih kada sam ih unistio i sada normalno mogu uci u supu.netje ti nishta
pusti ih na miru