mr_pleasure
Zainteresovan član
- Poruka
- 241
kojote:mr_pleasure:kako vas ne smara ovo cyber prenemaganje?
TEBI JE DECACE,DOSADNO?
HAJDE,SMORENI-PAMETUJ MALO!
que?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kojote:mr_pleasure:kako vas ne smara ovo cyber prenemaganje?
TEBI JE DECACE,DOSADNO?
HAJDE,SMORENI-PAMETUJ MALO!
Prvo izbacim sve iz sebe na papir, onda porazmislim o smislu rečenog, pa to korigujem milion puta, obogaćujem tekst boljim izražavanjem i dubljim mislima...ostavim ga malo da odstoji...par nedelja...meseci....godina....onda ponovo isčitam...pa porazmislim....pa korigujem....pa ponovo pročitam...pa se desi da mi padne neka nova ideja da se ubaci u sredinu teksta....ili bilo gde....pa i to opišem....i doguram do duplo više stranica......onda ga ponovo iskorigujem....pa ostavim da odstoji....pa ga zaboravim....i kao slučajno opet negde zaturenog nadjem....pa porazmislim o svojim potrebama za pisanjem...i šta ja tim delom htedoh reći drugima.....i da li je moje delo u skladu sa snagom prvobitne ideje....s onim što sam i htela reći....ili je ceo rukopis samo bleda kopija nameravanog....onda se razočaram....pa pokleknem....pa odustanem....i celokupni tekst poželim baciti u korpu....
Medjutim....to je pisanje...mukotrpan proces...unapredjenje sopstvenoga jezika...pronalazenje novih i originalnih ideja....i pisac nikad nije smiren...uvek je na ivici, jer želi "nemoguće"....želi da postane VELIK....i muči se.....muči....
Ali, neka mora neko i da se muči za svoje ideale....![]()
Pa ne umem ni ja, zato i ne pisem, ali uzivam da citam tudje misli o osecajnostiNeke lepe teme su pale u zaborav.
Pišem slično ovom citiranom korisniku.
Za razliku od nekih koji su na ovoj temi rekli da pišu kad ih ponesu jaka osećanja, ja ne umem da prenesem na papir svoju osećajnost.
Sve što tada napišem, čini mi se neubedljivo.
Ono što osećam nadilazi ono što zapišem.
Jedna mala digresija, nema veze sa nasim knjizevnicima i pesnicima sa foruma.
Pre desetak godina u Indoneziji sam kupila neke slike ( neka naivna skola slikarstva, za moj ukus jako lepe slike, ulje na platnu)
i onako savijene u rolnama donela ih kuci ( Nemacka). Slike naravno moraju da se urame i uzmem ja te tri rolne, odem kod uramljivaca,
pogleda on ta platna i kaze mi 550 evra ramovi za te tri slike, a ja sam ih platila ( sve tri) 50 dolara I tu ja prvo pobesnim , onda pozelenim,
ali ne izlazim i ne lupam vrata nego mu kazem koliko sam ih ja platila.
Covek meni mrtav ladan kaze da na ovom svetu postoje silni milioni slikara ( pa cak i u gradu u kome zivim nekoliko desetina njih)
a jako malo ljudi koji su izucili zanat za uramljivanje slika, objasnjavajuci da je on jedini u mom gradu i da je uramljivanje zanat![]()
Eh, pa zurimo kada vdimo onaj pescani casovnik, a ja ga nemam, ali mi se stalno nekako " pricinjava"Imam i ja jednu priču koja nema veze sa temom.
Hteo sam da imam marelu u svom dvorištu.
Čovek koji je prodavao sadnice rekao mi je da treba da čekam četiri godine da bi ona dala plod.
Kupiću onda stablo višnje i daće mi plodove za dve godine - rekoh mu.
- A gde se žuriš? pitao me je.![]()
Imate li uopste neku pripremu ?![]()
Imam i ja jednu priču koja nema veze sa temom.
Hteo sam da imam marelu u svom dvorištu.
Čovek koji je prodavao sadnice rekao mi je da treba da čekam četiri godine da bi ona dala plod.
Kupiću onda stablo višnje i daće mi plodove za dve godine - rekoh mu.
- A gde se žuriš? pitao me je.![]()
Eh, pa zurimo kada vdimo onaj pescani casovnik, a ja ga nemam, ali mi se stalno nekako " pricinjava"
A marela je zaista prava stvar, zasadi pa kom obojci kom opanci![]()
Prekrstimo se
- - - - - - - - - -
Posadi skank ccc.
Pa ti su plodovi najsocniji i najsladji jer nisu mnogo slatki, imaju kiselinu neku kao najbolje francusko vinoBiće slatkih plodova bar zbog dugog iščekivanja.![]()
Jedna mala digresija, nema veze sa nasim knjizevnicima i pesnicima sa foruma.
Pre desetak godina u Indoneziji sam kupila neke slike ( neka naivna skola slikarstva, za moj ukus jako lepe slike, ulje na platnu)
i onako savijene u rolnama donela ih kuci ( Nemacka). Slike naravno moraju da se urame i uzmem ja te tri rolne, odem kod uramljivaca,
pogleda on ta platna i kaze mi 550 evra ramovi za te tri slike, a ja sam ih platila ( sve tri) 50 dolara I tu ja prvo pobesnim , onda pozelenim,
ali ne izlazim i ne lupam vrata nego mu kazem koliko sam ih ja platila.
Covek meni mrtav ladan kaze da na ovom svetu postoje silni milioni slikara ( pa cak i u gradu u kome zivim nekoliko desetina njih)
a jako malo ljudi koji su izucili zanat za uramljivanje slika, objasnjavajuci da je on jedini u mom gradu i da je uramljivanje zanat![]()
Odlično!
Veoma poučna priča za svakoga ko se zabavlja idejom da bi mogao postati pisac.
Kao što od lošeg vina nastaje dobro sirće, tako od lošeg pisca nastaje dobar kritičar.
Pa ne umem ni ja, zato i ne pisem, ali uzivam da citam tudje misli o osecajnosti![]()
Kao što od lošeg vina nastaje dobro sirće, tako od lošeg pisca nastaje dobar kritičar.
Imas neki primer? Za kriticare, za sirce znamo da je tako.Kao što od lošeg vina nastaje dobro sirće, tako od lošeg pisca nastaje dobar kritičar.
Imas neki primer? Za kriticare, za sirce znamo da je tako.
Mene spopadne nemir i onda pišem.
Ima, nije da nema, ali su to obicno kritike gde autor nekog dela kaze da se divi nekom drugom autoru tako da to i nije kritika.Nema mnogo primera jer kritičar svoja dela ne objavljuje budući da i sam zna da nisu kvalitetna.
A i da ima neko delo, ono ostaje u senci njegovog književno - kritičkog rada.
S obzirom da je stanje stvari takvo, nisam nalazio za shodno da pravim listu kritičara stvalaca.
Treba posmatrati i situacije gde je pisac književni kritičar nečijeg dela. Ima dosta primera takvog rada.