haeul
Poznat
- Poruka
- 9.528
Не лупајте глупости.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Latinica je takođe srbsko pismo, napravili smo je mi Srbi za sebe koji smo dio zapadne civilizacije.Ругала се шерпа лонцу. Ви немате ниједно српско слово у свом форумском надимку, а још сте и тог србоубицу натакли ту, да нам изазива мучнину.
Jesi mislio na ovo? https://www.zapadnisrbi.com/pricaj-srpski-jezik/227-srbica-umjesto-cirilicaЈа би и ту ЋИРИЛИЦУ избацио, и оставио само србску АЗБУКУ.
Да је "ћирилица" нешто добро за нас, не би пургерима била пуна уста те "ћирилице" и не би МИКРОСОФТ ВИНДОУС наше писмо звао баш тако
"ћирилица", али то је потребно да се Срби расрбе од свега србскога, па и од србске АЗБУКЕ.
Који то "ви Срби" који сте "dio zapadne civilizacije"?Latinica je takođe srbsko pismo, napravili smo je mi Srbi za sebe koji smo dio zapadne civilizacije.
I stanovanje po pećinama, zemunicama i sojenicama je bilo viševjekovno obilježje Srba. I guslanje je viševjekovno obilježje Srba pa eto mi neki Srbi sviramo električne gitare. Mi Srbi Dubrovačke republike smo dio zapadne civilizacije. Mi Srbi koji smo čuvali granicu Austrije od Osmanlija smo dio zapadne civilizacije, Mi Lužički Srbi smo dio zapadne civilizacije i da ne nabrajam daljeКоји то "ви Срби" који сте "dio zapadne civilizacije"?
"Српска латиница" је дословно латинична транслитерација вуковске ћирилице, склепана од слова чешке латинице и Даничићевог đ, напављена за потребе Хрвата. Њен процес усвајања од стране Срба био је праћен процесом расрбљава, титоизације и крађе нашег стандардног језика од стране Хрвата.
Ћирилица је вековима, још од напуштања глагољице, једино традиционално писмо православних Срба, једино писмо заједничко Србима све три вере, и доминантно писмо српског народа. Латиница коју данас користе неки међу Србима није латиница српских римокатолика, већ управо хрватска латиница. А Срби који је користе, у целини су из редова оних православног порекла, који нису баштинари те римокатоличке радиције.
Уосталом, само српски римокатолици су напоредо с латиницом користили и ћирилицу. Први редови дубровачке књижевности исписани су управо ћирилицом. Исто важи и за наше муслимане, који су напоредо с арабицом, користили и ћирилицу - и то доминантно.
Дакле, нема никаквог оправдања за употребу латинице - понајмање ове хрватске - од стране припадника српског народа. Чините то, ако желите, али не продајите нам овде излизане флоскуле о "два писма" и некој "српској латиници".
I stanovanje po pećinama, zemunicama i sojenicama je bilo viševjekovno obilježje Srba. I guslanje je viševjekovno obilježje Srba pa eto mi neki Srbi sviramo električne gitare. Mi Srbi Dubrovačke republike smo dio zapadne civilizacije. Mi Srbi koji smo čuvali granicu Austrije od Osmanlija smo dio zapadne civilizacije, Mi Lužički Srbi smo dio zapadne civilizacije i da ne nabrajam dalje
Gitara mu značiSvirate vi i (uz) druge instrumente
Mi, lepi i otmeni Srbi, samo klavir i vijolinu.
Što imaš zločinca za avatar?
Previše si ti glup da bi ti to shvatioŠto imaš zločinca za avatar?