Kako se pravi slanina red slanina red meso

Poruka
4.292
U mesarama mozete kupiti slaninicu u komadima onako ide prvo koza pa red slanina pa red meso pa slanina, meso i tako. Vecina misli da se to dobija tako sto se jednostavno isece deo svinje i imas to. Ok mozda se to nekada tako dobijalo ali sad su mesari pametniji a i da se ne baci koza vec da se unovci po ceni mesa a kao i mast vise nije popularan pa i on da se ne baci a ljudi vole slaninicu tu ono u jaja itd. Medjutim ja sam se zaprepastio kad mi je jedan mesar reko da se to u stvari pravi lepljenjem. I naavno obavezno se naparfemise mirisom dimljenog mesa pa kad przite u jajima na dimljeno meso se oseca kilometrima ako otvorite prozor. Znaci koza se lepo odere, slanina se izdvoji kao i parcici mesa i onda se prosto i jednostavno odredjenim lepkom to lepi i onda izgleda kako izgleda a mi ljudi lpo kupujemo.

Isto mi je reko da se svinjsko meso na primer but , vrat itd kao i teletina i junetina farbaju nekim bojama. Naime da bi meso bilo crveno u izlogu i da deluje kao taze ono se farba tom bojom. Inace svi znamo da je svinjsko meso sive boje bez obzira i da je svinja zaklana pre 5 minuta a u mesarama vidimo da je crveno. Jos mi je eko da se prska meso jos necim da ne zaudara ako malo duze stoji i to mu je protiv bakterija da ga ne napada. Takodje se i malo prska nekim parfemima da meso mirise na dimljeno meso.

bgv0h4.jpg

Poslednja izmena:
U desetom seluŽivi Antuntun.U njega je malkoNeobičan um. On posao svakiNa svoj način radi:Jaja za leženjeOn u vrtu sadi. Kad se jako smrači,On mrak grabi loncem.Razlupano jajeOn zašiva koncem. Da l' je jelo slano,On to uhom sluša.A ribu da pjevaNaučiti kuša. Na livadu tjeraBicikl da pase.Da mu miše lovi,On zatvori prase. Guske sijenom hrani,Snijegom soli ovce.A nasadi kvočkuDa mu leže novce. Kad kroz žito ideOn sjeda u čun.Sasvim na svoj načinŽivi Antutun.

Ajd ne serite , lepo pita čovek , i koji se kurčite. Prvo to je presovana slanina sa dodatkom mesa i aditiva poput pihtije .Nema veze sa običnom slaninom i to se naj pre oseti kad se prži sa svojim neprijatnim mirisom.Red sala , red kojekakvog mesa i sve se to probije sa stotinu metalnih igala kroz koje pod pritiskom prolazi slani rastvor . sve u svemu sviranjwe q.

A ti što što tražiš mladu - ako si za devojke stručnjak kao za svinjetinu - teeeeeeeško ćeš se oženiti.... :zcepanje:
Istina je da mesari tretiraju meso raznim gadostima da bi nam prodali i užegle komade, ali prava, sveža svinjetina nije i nikada neće biti siva.
Ona je svetle crvene boje, otprilike kao boja mesnatog dela na onoj prvoj slici što si postavio, malčice svetlija ili tamnija, zavisi sa kog je dela svinje, koliko je životinja matora i koje je rase.
Ali da mi u mesari ponude sivu svinjetinu i još me uveravaju da to tako treba - proveli bi se ovako: :batina::azdaja: i još bi ih posetile sanitarna i veterinarska inspekcija.

U mesarama mozete kupiti slaninicu u komadima onako ide prvo koza pa red slanina pa red meso pa slanina, meso i tako. Vecina misli da se to dobija tako sto se jednostavno isece deo svinje i imas to. Ok mozda se to nekada tako dobijalo ali sad su mesari pametniji a i da se ne baci koza vec da se unovci po ceni mesa a kao i mast vise nije popularan pa i on da se ne baci a ljudi vole slaninicu tu ono u jaja itd. Medjutim ja sam se zaprepastio kad mi je jedan mesar reko da se to u stvari pravi lepljenjem. I naavno obavezno se naparfemise mirisom dimljenog mesa pa kad przite u jajima na dimljeno meso se oseca kilometrima ako otvorite prozor. Znaci koza se lepo odere, slanina se izdvoji kao i parcici mesa i onda se prosto i jednostavno odredjenim lepkom to lepi i onda izgleda kako izgleda a mi ljudi lpo kupujemo.

Isto mi je reko da se svinjsko meso na primer but , vrat itd kao i teletina i junetina farbaju nekim bojama. Naime da bi meso bilo crveno u izlogu i da deluje kao taze ono se farba tom bojom. Inace svi znamo da je svinjsko meso sive boje bez obzira i da je svinja zaklana pre 5 minuta a u mesarama vidimo da je crveno. Jos mi je eko da se prska meso jos necim da ne zaudara ako malo duze stoji i to mu je protiv bakterija da ga ne napada. Takodje se i malo prska nekim parfemima da meso mirise na dimljeno meso.

bgv0h4.jpg
Evo ti lepljene slanine,a tu fotku koju si postavio,liči mi na pravu domaću ( takvu slaninu smo mi imali ).
I pogrešio si,sveže svinjsko meso nije nikako sivo-kao što je napisala K aja.
nwAKkiq.jpg

Back