Trazim_curu_zabrak
Domaćin
- Poruka
- 4.292
U mesarama mozete kupiti slaninicu u komadima onako ide prvo koza pa red slanina pa red meso pa slanina, meso i tako. Vecina misli da se to dobija tako sto se jednostavno isece deo svinje i imas to. Ok mozda se to nekada tako dobijalo ali sad su mesari pametniji a i da se ne baci koza vec da se unovci po ceni mesa a kao i mast vise nije popularan pa i on da se ne baci a ljudi vole slaninicu tu ono u jaja itd. Medjutim ja sam se zaprepastio kad mi je jedan mesar reko da se to u stvari pravi lepljenjem. I naavno obavezno se naparfemise mirisom dimljenog mesa pa kad przite u jajima na dimljeno meso se oseca kilometrima ako otvorite prozor. Znaci koza se lepo odere, slanina se izdvoji kao i parcici mesa i onda se prosto i jednostavno odredjenim lepkom to lepi i onda izgleda kako izgleda a mi ljudi lpo kupujemo.
Isto mi je reko da se svinjsko meso na primer but , vrat itd kao i teletina i junetina farbaju nekim bojama. Naime da bi meso bilo crveno u izlogu i da deluje kao taze ono se farba tom bojom. Inace svi znamo da je svinjsko meso sive boje bez obzira i da je svinja zaklana pre 5 minuta a u mesarama vidimo da je crveno. Jos mi je eko da se prska meso jos necim da ne zaudara ako malo duze stoji i to mu je protiv bakterija da ga ne napada. Takodje se i malo prska nekim parfemima da meso mirise na dimljeno meso.
Isto mi je reko da se svinjsko meso na primer but , vrat itd kao i teletina i junetina farbaju nekim bojama. Naime da bi meso bilo crveno u izlogu i da deluje kao taze ono se farba tom bojom. Inace svi znamo da je svinjsko meso sive boje bez obzira i da je svinja zaklana pre 5 minuta a u mesarama vidimo da je crveno. Jos mi je eko da se prska meso jos necim da ne zaudara ako malo duze stoji i to mu je protiv bakterija da ga ne napada. Takodje se i malo prska nekim parfemima da meso mirise na dimljeno meso.

Poslednja izmena: