Kako se pozdravljate sa ljudima?

gost 129086

Buduća legenda
Poruka
27.221
Tema opisuje vaš odnos prema ljudima, prijateljima, bračnim partnerima, između dece.
iz ličnog, poslovnog razloga ili može nešto treće.

Koliko ste prisni sa njima da li ste to naučili od roditelja, ili iz simpatije prema nekima,
da li to činite spontano ili iz nekog razloga ostavljate mu/joj utisak, kako se osećate
kad vam druga strana ne deli isto što i vi, da li ćete se promenite ponašanje? Da li se
radujete dugoočekivanog susreta, bacite mu/joj zagrljaj ili hladno se pozdravite kao da
ste juče sreli?

Prema rođacima obavezno se izljubimo tipično srpski tri puta tako da je to raširena pojava
među nama, da to ne spomenem. :)

Kad me upozna sa nekima, trudim se poslovnim načinom i stop. A ima bogami oni jako
mi stiskaju šaku uz namigavanje. :D I znam jednu ženu kada pruži ruku prosto osetite
kao da nema ruku bez nimalog stiska.

Sa prisnijim i poštovanijim prijateljima osetite onu blagu radost i pomalo stiskanje kao znak
potvrde da vam se raduje i bliži kontakt sa vama.

Sa onima koje dugo niste videli a često se kontaktirate Skajpom ili MSN ili slično, ja im se
bacim u zagrljaj onako topao i drugarski a one uzvraćaju kao drvo ne umeju da pokažu emocije
kao da su zatečene a znam da su jedva čekale taj susret. :D Sa ženskom polom pogotovo, sa
muškim prijateljima skoro nikad, ali ima i takvi muško-ženski susreti ako su jako prisni, recimo,
u autobusu viđam tinejdžere toga uzrasta kada uđu obavezno se izljube i svakodnevno što u moja
stara vremena nije bilo tako.

Kada su u pitanju novogodišnji praznici ili posle godišnjeg odmora, sa najbližim kolegama i kolegenicama
hladno se izljubimo ionako na poslu mogu često izvarniče sukobi i netrpeljivosti. Znam jednog radnika
koji često menja raspoloženja, kad mu je ok sa svima rukuje vrlo srdačno a nekad natmuren da mu nije
do ničega.

A bogami ima umesto prisnijih pozdrava, koristite oči kao pozdrav - namigavanje a to može da bude
različito značenje.Najinteresantnije su mi oči kako odaju neka značenja recimo, hladan pogled, vreo ili ubitačan
pogled, zdravo, sviđaš mi se, idi tamo i sačekaj me. :D

nekima se radujem a drugim glumim da mi je drago jer su ljubomorni i glume

Da,to svi rade,veruj mi, Ja cesto. Inace sa nepoznatima praktikujem apaticno rukovanje(ne sa jakim stiskom bas da mu polomim kosti sake,ali ni preslab),sa onima kojima se poznajem: samo kazem cao,zdravo,sta ima itd. Mrzim cmakanja,ali bas,posebno kad vidim kada se cmacu oni koji se u stvari organski ne podnose. ;)

Decu,muza i par prisnih prijateljica ljubim pri susretu ili odlasku, sa ostalim se pozdravljam onako kako nalaze bonton, uglavnom. Sa poslovnim saradnicima se rukujem, kao i sa rodbinom (izuzetak je muzeva rodbina sa sela, njih par starijih ljudi, sa njima se ljubim tri puta, inace bi me sumnjicavo gledali :) ) sa ostatkom sveta dobar dan za dobar dan.

Ono sto mi je zanimljivo je to da su mi u maticnoj porodici skoro nikad nismo ljubili. Mislim sve je u redu, dobra smo porodica ali jednostavno rasli smo i ziveli bez poljubaca osim za Bozic, Slavu i tako. Inace tako je bilo u svim porodicama mojih prijateljica. Posle sam citala Draskovica koji potice iz ovih krajeva kako malo dublje ulazi u takav nacin vaspitanja i odnosa clanova u porodici. I stvarno, pronasla sam mnogo toga tacnog. Pre toga nisam ni pomislila koliko ljudi povezani teritorijalnom pripadnoscu imaju zajednickih osobina.

Углавном се не рукујем (сем при упознавању) и не љубим при сусрету са људима...чак ни са најближим пријатељицама се не цмачем...никад нисмо имале тај обичај.
Физички контакти су гулавном резервисани само за моје најближе: мужа и децу!

Tema opisuje vaš odnos prema ljudima, prijateljima, bračnim partnerima, između dece.
iz ličnog, poslovnog razloga ili može nešto treće.

Koliko ste prisni sa njima da li ste to naučili od roditelja, ili iz simpatije prema nekima,
da li to činite spontano ili iz nekog razloga ostavljate mu/joj utisak, kako se osećate
kad vam druga strana ne deli isto što i vi, da li ćete se promenite ponašanje? Da li se
radujete dugoočekivanog susreta, bacite mu/joj zagrljaj ili hladno se pozdravite kao da
ste juče sreli?

Prema rođacima obavezno se izljubimo tipično srpski tri puta tako da je to raširena pojava
među nama, da to ne spomenem. :)

Kad me upozna sa nekima, trudim se poslovnim načinom i stop. A ima bogami oni jako
mi stiskaju šaku uz namigavanje. :D I znam jednu ženu kada pruži ruku prosto osetite
kao da nema ruku bez nimalog stiska.

Sa prisnijim i poštovanijim prijateljima osetite onu blagu radost i pomalo stiskanje kao znak
potvrde da vam se raduje i bliži kontakt sa vama.

Sa onima koje dugo niste videli a često se kontaktirate Skajpom ili MSN ili slično, ja im se
bacim u zagrljaj onako topao i drugarski a one uzvraćaju kao drvo ne umeju da pokažu emocije
kao da su zatečene a znam da su jedva čekale taj susret. :D Sa ženskom polom pogotovo, sa
muškim prijateljima skoro nikad, ali ima i takvi muško-ženski susreti ako su jako prisni, recimo,
u autobusu viđam tinejdžere toga uzrasta kada uđu obavezno se izljube i svakodnevno što u moja
stara vremena nije bilo tako.

Kada su u pitanju novogodišnji praznici ili posle godišnjeg odmora, sa najbližim kolegama i kolegenicama
hladno se izljubimo ionako na poslu mogu često izvarniče sukobi i netrpeljivosti. Znam jednog radnika
koji često menja raspoloženja, kad mu je ok sa svima rukuje vrlo srdačno a nekad natmuren da mu nije
do ničega.

A bogami ima umesto prisnijih pozdrava, koristite oči kao pozdrav - namigavanje a to može da bude
različito značenje.Najinteresantnije su mi oči kako odaju neka značenja recimo, hladan pogled, vreo ili ubitačan
pogled, zdravo, sviđaš mi se, idi tamo i sačekaj me. :D

sa roditeljima i sestrama se pozdravim poljupcem i zagrljajem
isto i sa bliskim prijateljima, kako sa kim, nekad i samo poljubac ali sa dragim ljudima
koga drzim iz nekog razloga na distanci ili samo imam postovanja pruzim ruku
ne volim laznu ljubaznost i nema foliranja

ja sam od tih što ih po rukovanju provalite da su nesigurni i da imaju slab karakter....
maksimalno izbegavam sva ta rukovanja i celivanja, uh fuj....
gade mi se napadni ljudi koji traže fizički kontakt pri susretu, trudim se da držim distancu, a mrzim i fraze tokom tih susreta koje ljudi proseru i po nekoliko puta u roku od minuta, tipa - šta ima novo, a drugo šta ima novo itd
ukratko, uvek pokušam da pređem na suprotnu stranu ulice kad vidim nekog poznanika (koji bi očekivao da zastanem) ili pokušam da ga na neki drugi način izbegnem.

Ја из револта према онима који се поздрављају као пич... це почео сам да стискам руку без контроле...тако да сам пре годину дана стиснуо мало јаче једну девојку из девојчине фамилије :)) и мало јој повредио руку

joj sto mene izludjuje to ljubakanje 3 puta :roll:
to uvek maksimalno izbegavam, ko god da me ..."spopadne"
i kao, baksuz sam sto ne volim da me njih 30 balavi po obrazima kad je neko okupljanje ...

sa bliskim i dragim osobama se poljubim i zagrlim (sve zavisi koliko je neko blizak i drag i koliko se nismo videli, pa duzina zagrljaja varira :lol: )
sa ostalima sam na cao, nekom, smrknuto,nekom nasmejano, nekom ravnodusno:lol:

a shta ti znachi to srdachno- uzdrzano? :lol:

ne volim formalnosti, ali ako vec prihvatim rukovanje, onda volim i da osetim energiju koja postoji...ili ne..
izbegavanje pogleda je jedna od stavki koja mi smeta, tj ne razumem ljude koji skrivaju pogled, ne prija mi to... i uglavnom iz iskustva znam da neshto ili mute ili cute :lol:
ne volim da se ljubakam na sve strane, slatkamojam i sl... ljubim kad zaista to pozelim, znachi one koji su mi dragi, ukoliko ne mogu da izbegnem nechiji formalno ljubazni nasrt :lol:onda se obichno vadim na neku prehladu il tako neshto...

Back