Kako se otarasiti macaka iz dvorista (a da nije pas)?

pele27

Primećen član
Poruka
959
Ljudi, kako se resiti macaka? Imamo jednu koja se pojavila niotkuda, dali joj da jede par puta i ona se odomacila na tremu. Aj sad, sto kazu 'leba ne trazi, prestali smo da joj dajemo da jede kada smo skontali 'koliko je sati'. Naime, dolaze macori valjda da se .... jelte, medjutim stoka zapisala celu celcatu terasu. Znaci hocemo da poludimo od smrada, od macketina, znaci rasulo. Ona nece da ode, meni naravno zao da je negde nosim, ko velim prestace ovi da dolaze, ona ne smeta. Ma kakvi..znaci sve smrdi, uzas. Da li postoji nesto sto bi ih oteralo, da se uopste ne penju na trem? Nesto da se namaze, da im smrdi ili sta znam? Naravno, ne zelim da ih pobijem i tako to....

Мачке су територијалне животиње и тешко ће ти поћи за руком да је се решиш.
Са друге стране, она је ту и корисна јер ти чисти терен око куће.
Ја бих ти предложио да мацу стерилишеш, тако се барем неће размножавати. Могуће је да ти вет то одради и за џабе, распитај се ако у твом месту постоји неко удружење за заштиту животиња.

ja znam za ultrazvucni rasterivac miseva i kojekakvih bubica :lol:
deki najbolje je gledati iz najboljeg ugla. sta ja da kazem - mace na tavanu a misevi u podrumu :lol:
Ja sam imao neki fiokar koji mi je bio zgodan za odlaganje nekih drangulija. E u tim fiokama je na svet došlo nekoliko generacija mačaka.
Uopšte mi ne ide u glavu kako je matora mačka uopšte uspela da se uvuče u fioku, ali uskoro sam u dve fioke imao nove mačke i njihove mačiće.
I u jednom trenutku sam imao u jednoj fioci jedno leglo, a u drugoj matora mačka, njeno starije mače i tek rođeni mačići.
Bilo mi je žao da ih diram, pa kada sam dočekao momenat da mi je fiokar bio bez mačaka, morao sam da ga se rešim, a da za drangulije pronađem neko drugo mesto.

A kada krene parenje, postaju prosto nesnosni. I nema više da je to samo februar. Izgleda da su to prevazišle, nego je tokom cele godine gužva, jurnjava, galama...

Ja imam sterilisanu mačku pa komšijski mačor redovno dolazi u našu zgradu, do naših vrata (na prvom spratu!) da obeleži teritoriju :sad2:
Mi redovno peremo i molimo komšije da ne ostavljaju otvorena ulazna vrata i to je sve što možemo da uradimo. Čula sam da mačke ne vole miris limuna, da probaš sa tim da naprskaš trem, al opet je to bezveze jer je napolju i brzo će da lapi!

tako je Coka dosla kod nas i posle toga dovela macora i jos jednu macku :confused:
mada buduci da ih je u tom dvoristu odakle su dosli bilo preko 200, dobro smo prosli
nama je taj macor zapisavao fotelju(posto su ulazili u kucu)
na kraju je tata popizdeo pa je njega i tu drugu macku odveo kod svog drugara u krnjacu
bolje da ga je kastrirao...ovako nemamo pojma gde je zavrsio posto je nestao :(
verovatno pod tockovima :sad2:

Ima u prodavnicama za kućne ljubimce da se kupi neki sprej koji psima smrdi, a mi ga ne osetimo... možda ima i za mačke. :think: Ja sam ga koristila da sprečim psa da mi rasturi cveće, al nije mi dugo bio od koristi - vremenom izlapi, ili ga kiša spere, a ja zaboravim da ga opet naprskam i eto belaja :aha:

e da ima nesto za kuje u teranju,naprska se i muzijacima to smeta
i znam da i macke mrze taj miris

probaj sa tim da prskas...prvo operi terasu pa kada se osusi naprskaj to...ne bi trebalo da izvetri brzo

ima neki triksijev mirise na mentol,bas jako

sinoc dolazim kuci i iz mraka sa terase 3 para fluoroscentnih ociju tri zelene macke..
dve moje i jedog glavonje koji ceka da moje macke udju u kucu, pa da moze na miru da se baci na obelezavanje svih coskova na kuci..
ne pomazu ni dva psa..pobegnu kad ih pojure, ali se opet vracaju..
sad vec pocinjem da sumnjam da tu ima nekog seksa iako su mi macke sterilisane..
jutros kad sam otvorila ulazna vrata zapahnuo me‚‚ miris‚‚ i samo sam sebi rekla - super..ovo su samo macori..zamisli da se naokolo setaju bengalski tigrovi..:roll:

Мој вет је кастрирао пола Земуна, па ништа. Овај, вет нашег Томе. Најбоља фора, покупи повређеног мачка колима успут и паркира се у дворишту, а заборави да затвори врата на ауту. Кад се врати има шта да види - 150 мачора из улице обележило ауто лол..Кастрирани мачори исто обележавају, али испод нивоа који региструје људско чуло мириса. Да имам баш проблем, повезао бих се са удружењем за заштиту и одрадили би ми за џ. кастрирање длакавих и дрекавих чудовишта у дворишту.. Којекуде, ако је проблем велики, увек онај који трпи нађе решење

Мој вет је кастрирао пола Земуна, па ништа. Овај, вет нашег Томе. Најбоља фора, покупи повређеног мачка колима успут и паркира се у дворишту, а заборави да затвори врата на ауту. Кад се врати има шта да види - 150 мачора из улице обележило ауто лол..Кастрирани мачори исто обележавају, али испод нивоа који региструје људско чуло мириса. Да имам баш проблем, повезао бих се са удружењем за заштиту и одрадили би ми за џ. кастрирање длакавих и дрекавих чудовишта у дворишту.. Којекуде, ако је проблем велики, увек онај који трпи нађе решење

najgore od svega je sto to nisu macori ulicari, nego komsijske macke koje su izasle da prosetaju..
a komsije ih ne bi kastrirale ni za zivu glavu..

Prosle godine sam nosila macu na sterilizaciju i za sad nema macora oko kuce .Inace maca je u dvoristu,spava u supi,ne pustam je u kucu .Mislim da macori nece da dolaze ako je maca sterilisana ,jedino ako ostaje hrana na terasi pa dolaze zbog hrane Inace ako imas macu nema miseva ,pacova,zmija po dvoristu,sve pohvata ili rastera
Postoji nesto sto veterinar namaze macki (ili psu)duz kicme,upije se u kozu i tri meseca nema buva - cim je neka buva ugrize ugine .To je resenje da nemate buve u kuci

Back