Kako se odnositi sa kozama

pivosok

Buduća legenda
Poruka
26.396
Pre par dana hteo sam da prijavim ispite, pa sam otisao do studenskog biroa da to uradim . Ceo dan sam bio nadrkan , znaci jedva sam stajao na nogama Posle cekanja od sat vremena u redu bio sam u mogucnosti da udjem i ispricam moj problem . Koza je krenula da bekece , i rekla zao mi je mozete ici napolje jer to treba da uraditie preko elektronskog sistema (nisam imao aktivnu sifru) . Sat vremena cekanja i koza me izbaci za 10 sec . Onako na izlazu dobacim ljudima u hodniku(ne njoj) drolja (njoj upuceno ) . Koza kojoj ocigledno treba slonska ******* je to cula i zaustavime i kaze da nece nikome dozvoliti da je vredja . Pricala je samnom ko sa idiotom , a kad je posaljes u lepu gde joj je mesto oseca se iznenadjeno i uvredjeno

A zamisli da si ti na njenom mestu i da jedan takav kao ti izađe napolje i kaže pred gomilom ljudi ‚‚onaj glupi kurton mi je to i to‚‚...Da li bi bio uvređen? Ta žena radi sama tamo i treba da primi vas ne znam koliko stotina, pa ti sad vidi da li bi ti mogao da radiš takav posao... sve to može i na lep način da se kaže a ne da nekoga omalovažaš pred drugima nazivajući je droljom i šta ti ja znam samo što si ti tobož, stajao u redu sat vremena, možeš misliti:roll:....čak si i ovde stavio u naslovu da je neko koza a verujem da nikad u životu nisi ni radio a kamoli da možeš da se postaviš u njenu situaciju.Tako da bi ti bilo nekako najbolje da se ženi izvineš....jer lako je biti bahat.:aha:

nije to ponasanje bahato vec je to prirodna reakcija normalnog coveka na salterusu.
salteruse su inace sve one baba tetke u vecini slucajeva ruzne kompleks polu babe sa srcem od kamena i bez sluha za bilo ciji problem.drske nezainteresovane i bezobrazne odaju utisak osobe koja za sve zeli da je neko moli i preklinje pa cak i za onaj posao za koji je placena . nalazimo ih uglavnom iza saltera i u kancelarijama na kraju hodnika

ako ne zelis problem sa njima i ako zelis da ti sve ide glatko i bez nerviranja i cekanja kod takvih se uvek ide sa 200 grama kafe ili cokoladom,nasmejan i uvek zahvalan !

znaci cokolada i neces nikad imati problem te vrste ;)

A zamisli da si ti na njenom mestu i da jedan takav kao ti izađe napolje i kaže pred gomilom ljudi ‚‚onaj glupi kurton mi je to i to‚‚...Da li bi bio uvređen? Ta žena radi sama tamo i treba da primi vas ne znam koliko stotina, pa ti sad vidi da li bi ti mogao da radiš takav posao... sve to može i na lep način da se kaže a ne da nekoga omalovažaš pred drugima nazivajući je droljom i šta ti ja znam samo što si ti tobož, stajao u redu sat vremena, možeš misliti:roll:....čak si i ovde stavio u naslovu da je neko koza a verujem da nikad u životu nisi ni radio a kamoli da možeš da se postaviš u njenu situaciju.Tako da bi ti bilo nekako najbolje da se ženi izvineš....jer lako je biti bahat.:aha:

nije to ponasanje bahato vec je to prirodna reakcija normalnog coveka na salterusu.
salteruse su inace sve one baba tetke u vecini slucajeva ruzne kompleks polu babe sa srcem od kamena i bez sluha za bilo ciji problem.drske nezainteresovane i bezobrazne odaju utisak osobe koja za sve zeli da je neko moli i preklinje pa cak i za onaj posao za koji je placena . nalazimo ih uglavnom iza saltera i u kancelarijama na kraju hodnika

Oboje ste u pravu.. Ja da moram da radim tako neki posao i da mi dolazi na stotine ljudi svakog dana u vezi nečega, i svi od mene očekujući magično ispunjavanje njhovih zahteva dok ja ustvari i nemam nikakva ovlašćenja, nakon tri dana mislim da bih došao sa mašinkom na posao.. Sa druge strane, kada sam ja taj koji treba da sređuje nešto, neću da ja nju molim da radi svoj posao i da se na meni izdrkava jer je njoj loš dan jer je neko pre mene bio kreten..

Kad dođem na šalter, stavim ljubaznost na "ON", i uglavnom fino prolazim :lol: Naročito mi je zabavno da ih izbacim iz ritma, to mi je baš interesantna pojava.. Kad su nadrkane uglavnom hoće da me na brzinu, kao što su postavljača teme, oteraju i završe posao za tri sekunde, a ja promenim tempo, usporim razgovor tako što postavim dva tri pitanja o tome šta treba tačno da uradim, i odmah se menja ton razgovora i mnogo su predusretljivije..
Valjda vole razumne ljude :lol:

A da, čokoladu ne dam :rtfm:

Ja znam da je to bilo nepotrebno od mene i planirao sam da se izvinim . Ali problem je nastao ,jer se ona zalila toboze za moje ponasanje . Zanima me da li za to moze da se krivicno odgovara :mrgreen:

Ja znam da je to bilo nepotrebno od mene i planirao sam da se izvinim . Ali problem je nastao ,jer se ona zalila toboze za moje ponasanje . Zanima me da li za to moze da se krivicno odgovara :mrgreen:

Pa u čemu je problem što se do sad nisi izvinuo nego će da te vuku po kojekakvim komisijama još na kraju ako se ona zainati možeš da dobiješ i suspenziju na određeno vreme...

Nemoj da se izviniš. Jesi kriv, i to nije lepo ponašanje, ali za njihovo ponašanje nema opravdanja. To što ona treba da primi stotine ljudi nije opravdanje jer je to njen jedini posao. Da primi ljude i bude kulturna. Te šalterske spodobe umeju čoveku da naprave ozbiljne probleme. Ja sam se jednom rasplakala jer je žena htela da me maltretira iako sam bila u pravu. Naravno, onako vazda fina kakva jesam, nisam joj ništa rekla. I dan danas se kajem zbog toga.

Pa nisu šalteruše najviša instanca :lol:
Kevu su skoro tako nešto zajebavali oko legalizacije, nema neki pečat pa joj ne daju da preda dokumenta, idi kod ovoga, ovaj kaže da nije njegova nadležnost, i tako u krug.. Ona pravo kod nekog šefa, on je pošalje kod ovih što su je vraćali, i rekao joj da im kaže da je on rekao da to završe.. Još je ovaj nekulturni arhiteka bio u fazonu "pa niste morali da idete stvarno kod šefa, ja sam samo.." :lol:
Mene kad su zafrkavali za neku potvrdu u studentskoj službi pravac kod dekana, još je sekretarica dobila lekciju što mi nije odmah pomogla, maltene se drao na nju, meni bilo žao xD Drugar je imao istu situaciju, i studentska služba/dekan i menza/direktor studentskog centra, da ne dužim sa primerima, svako ih ima zilion ovde.. Može se srediti sve i mimo nje ako se ona baš pravi moodo i tera kontru samo..
Ima budala koje bi lekciju naučile samo kad bi preskočio šalter i izdrmusao je onako divljački derući se na nju da radi svoj posao, što je iskustvo koje je Ledzer navela..

Ali ipak ne treba gledati ni samo sa te strane, kod nas je birokratija retardirana, i moraš imati šest hiljada dokumenata spremnih da bi završio nešto, a svi pizzde na šalteruše iako one sa tim ništa nemaju ništa, ne mogu ni one raditi po svom nahođenju već kako im se kaže..

Šalteri su kod nas društveni fenomen:think:. Decenijama unazad bili su zatamnjeni - da ne vidiš ko je iza, niski - da moraš gotovo ponizno da se saviješ, sa malim otvorima - da moraš da se dereš da bi te unutra čuli...Danas su malo svetliji, viši i otvoreni....al, mentalitet nam je takav - ljudi koji tamo sede nisu se promenili mnogo:(. Po pravilu su za šalterima ljudi koji misle, iako su taj posao dobili preko debele veze, da mnogo više zaslužuju u životu od šaltera ...:dash:
Stranke su nervozne što čekaju, uvek im je čekanje dugo, usluga grozna, zaposleni neljubazni...i krivi za sve što u datom trenutku ne mogu da završe:roll:.
Drolja?! Preteška reč da jedan akademac uputi, bez obzira na njen tretman, starijoj ženskoj osobi na radnom mestu. Tog akademca čeko mnogo šaltera u životu. Ako nismo zadovoljni nečijim tretmanom obratimo se osobi iznad nje. Naravno, podrazumeva se da imamo argumente za to.
Epilog - ko će na kraju biti u pravu? Zavisi ko je jači - roditelji budućeg intelektualca ili baja sa kojim je šalterska službenica u kres šemi ;).

e pazi cesto te zene na salterima tako su namrshtene ali u dushi dobre. al meni nikad ne bi palo na pamet da im se derem "Drolja" a ne mogu da zamislim iz svoje generacije da to neko kaze tako?? nije bilo masovno u svakom slucaju

ono uvek ih neko ogovara a nekad su super pa ti ucine a nekad su naddrndane ali nekako tako je to. generlano su obichno ok.

malo smeta ta seks konotacija.
///
ma jok nemoj da se izvinjavash ukapiraj je i to je to. ako odes na neku komisiju kao zao ti je, ali si nezadovoljan i cao.
mnogo ste mozda navikli na fejsbuk i brzinu
e sad ako su sve salterushe zle znaci nisu one zle nego su od shaltera zle. a mozda se i plase sto mogu da gube posao od interneta

Poslednja izmena:
pa nemoj je ponizavati tom cokoladom. valjda je u redu da se uvredi. ono verovatno nece biti nista od toga. sigurno ima 1000 puta vise razloga da bude nadrnadna od nekog klinje studenta. on ce to da ukapira tek za 10 god kad mu shef bude sedeo na glavi. a mozda sajber shef kome ne vredi da kazes da je drolj

ma vrti se do sutra dal ovo il ono i ko je u pravu i ko nije... jedna cokolada resi sve.baka teti cokoladica sirok osmeh i zavrsen posao
Tek sa čokoladom nije ništa uradio...:( ima da se otopi na ovoj vrelini :rumenko:, samo će da pokvari dobar utisak :think: koji je već ostavio. Možda da iznajmi trubadure da joj otpevaju ispod prozora neku lepu pesmu, ma nek se raspita koja joj je omiljena pesma ;). Mada, ne znam, ružno je reći ženi da je drolja, i nisam uspela da uhvatim nit, da li je došlo i do psovanja majke, e onda, i trubaduri mogu da :bye:.

elem...imam koze u stali, u prirodnoj boji i velicini,sa sve rogovima...i kad mene koza udari rogem,ja nju stapem...vise puta,zatim pritegnem konopce...e sad ko metaforicno ovo shvati moze naci prakticnu primanu na metaforicne koze...pa i...doslovce.

ps.bas me zivo zanima sta bi reko velja ilic na ovu temu :aha:

Back