Kako se odbraniti od toksicnih ljudi?

• Začetnik teme Začetnik teme Miryx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Od toksičnih ljudi se ne možete nikako odbraniti dok ne definišete ko je i kakav toksičan čovek. Za to vam je neophodan life coach, a to sam ja.

Dakle da li ste Vi toksičan čovek?

Jeste ukoliko posedujete sledeće kvalitete. Približite se ljudima koji su u down-u i pružite im ljubav. Kada su ljudi s kojima ste bliski srećni (iz kog bilo razloga, ljubav, uspeh, blagostanje) osećate se ugroženo. Trudite se da ih takve zadovoljne ugrozite, da ih ponizite, povredite. Vas plaši kada je neko jak. Kada učinite sve da budu ponovo slabi, onda ih dočekate s ljubavlju, utjehom, tu ste uz njih. Kada su slabi onda se osećate moćno. U suprotnom imate osećaj da ih gubite, da će vas napustiti. Sve je ovo krajnje iracionalno.

Ponosna sam da kažem da je bilo toksičnih ljudi oko mene i da sam se jedne osobe izrazito kurtalisala. Žao mi je ako sam i sama imala te ispade, iako sam od malena svesna da tuđa nesreća nikako ne može biti moja sreća. Praktično čak mi i ne donosi dobro. But you never know. Sada kada znam šta znači toksičan čovek duplo se trudim da nikako i ni pod kojim okolnostima ne budem jedan od njih. E prema istima nemam više milosti. Ćao su.

A sada vi.

Back