Како се купује преко Али Бабе i Aliekspresa?

znam..ja sam uzeo ovo
prakticno je.

images

Dobto bre ljudi, to sve ima i u bloku 70 ...

Mene je zaintetesovao el skuter 3000 vati za 300 dolara, ali mora 50 komada minimum ... a meni treba samo jedan, hahaha.

A i ovde pročitah da bi poštarina bila preskupa ...

Porucis, platis karticom i čekaš. Carina zavisi od vrednosti, porekla i vrste robe (tarifnog broja).

Moraću da poručim nešto, da probam. Naročito je @tab503 dobro objasnio kako sve funkcioniše, i sad je ostala praksa.

Poslednji put sam nešto naručivao pre trideset pet godina, neke stručne knjige, iz Amerike ...

Rekli mi da se čeka do 6 meseci, a jednom se desilo da je brod potonuo, pa su čekali godinu dana !

Pretpostavljate, ja sam te knjige čekao 2 godine !

E zato sam nepoverljiv ...
Snaja, koja je radila u SDK mi je mnogo kasnije objasnila o čemu se radilo. Naša država je zadržavala devize, i ti uplatiš, ali naši ne pošalju tamo gde treba ...

Ono što me užasnulo je da ni stranci nisu hteli da jave u čemu je problem, nego jednostavno ti ne šalju porudžbinu i ti si ovde u mraku, u rebusu ...

Moj drugar je poručeni razglas iz Engleske čekao 2 godine, izludeo ...

Nije mu bilo lako, uplatio par hiljada maraka na račun u Beobanci i roba ne stiže, niko ništa ne objašnjava. U stvari se inate naša centralna banka i strani diler koji ne šalje porudžbinu dok mu ne legne uplata.

Јесте ли куповали преко Али Бабе или Амазона или неког трећег светског трговца ?

- Којом валутом и где сте плаћали ?
- Колико траје испорука ?
- може ли већа ствар да се наручи (кућни уређај, бицикл, мопед ..?)
- Како са царином ?

Молим вас да изнесете своја искуства
Jasam evo prošle sedmice narucivala 3 stvari nisu velike čekanje zavisi kod mene su neke stvari dosle za 5 dana neke za 8 dana pratiš na aplikaciji aliexpress sta pise dokle paket stigao,
Može i velika stvar dase naruči ali morate biti kuci kad dodju da lično preuzmete.
Jasam plaćala preko aplikacije KLARNA i super kada mi dodje roba ja tada platim unapred nikad,.u € sam plaćala.
E jos želim da kažem da na Aliexpress stvari NISU LOŠEG KVALITETA jasam bila skeptični kada vidim cene ali je top kvalitet

ti nisi kupovala preko alija jer ali nema te uslove koje spominjes.

prvo ne stize za 5 dana nikad
drugo placa se odmah, ne moze pouzecem
Pa valjda znam gdesam naručila i kome sam platila upravo danas Aliexpress ima mogućnost preko KLARNA da platiš,ja samo tako naručujem.unapred nedam banke nikome.
Neživim u Srbiji

alibaba je za firme
aliekspres je za fizicka lica

do iznosa od 50$ (cena + postarina) ne placas nista
preko tog iznosa placas carinu i porez.

bezbedna je kupovina.. do sad se nije desilo da nesto nije stiglo, a ako nesto i nije stiglo, to je refundirano.
aliekspres ima odlicnu foru. ne placa prodavcu dok roba ne stigne, aliekspres zadrzava novac dok ne potvrdis prijem, tako da ako ne stigne oni tebi vracaju novac.

preko mene su i drugari uzimali tako da je kroz moje ruke u zadnje dve godine proslo par stotina porudzbina i sve su stigle ili refundirane.
do sad se nije desilo da je neko ostecen...cak i kad roba stigne a ne zadovoljava kvalitet ili nije kako je reklamirano oni refundiraju novac.

amazon je problematican zbog skupog sipinga i carina.

osim alija imas i temu i wish koji su isto popularni ali nemam iskustva sa njima.
temu je kod nas na tik toku bas popularan, sve vise tiktokera preko njega porucuje ali o njemu ne znam nista.

kad uzimas preko alija uvek proveri broj porudzbina robe i da je ocena robe preko 4.8 po mogucstvu od bar stoitinjak recenzija.

premda uzimao sam i sa par porudzbina i sve je bilo ok.

vazna napomena je da se ne lepis na fri siping.

roba sa alija stize kao pismo.. ne placa se siping i prodavci prave fore.

na primer nesto kosta 1.000 din

na jednom mestu ce biti 1.000 din i besplatna isporuka
na drugom ce biti 400 din ali 600 din isporuka :D
tako da uvek gledaj i one sa placenom isporukom jer kad se sabere oni mogu da budu i povoljniji od onih sa besplatnom :D

takodje vodi racuna uvek o ceni isporuke jer neke ozbiljnije stvari idu dhl-om i isporuka kosta i po par stotina evra.

sto se tice stizanja nekad je bilo od 14 dana do mesec ipo top. u proseku je bilo 3 do 4 nedelje.

sad su uzasno usporili i roba putuje i po dva meseca.
za 15 dana iz kine signe u madjarsku i kod nas se zaglavi.

pricao mi je postar da u magacinima imaju gomile kontejnera koje jos nisu stigli ni da otvore i da su zaposljavali ljude koji rade samo na sortingu..

u poslendjih par meseci roba obicno stize na paketomat..postari je vise ne donose.

plaacas karticom, dolar je valuta.
banka radi konverziju u dinare

vece stvari kao sto su trotineti, motori itd itd.. mogu da se poruce ali je njihov siping skuplji.

premda iskren da budem ja preko alija nikad ne bih kupovao tehniku, nemam poverenja.

narocito ne ono sta ima veze sa strujom kao sto su jeftini punjaci i slicno jer je ta oprema obicno i uzrok mnogih pozara po srbiji... los kvalitet.
Wish nipošto naručivati sve je za baciti kvalitet 0,Temu je okay stvari za kuću recimo,plastika sudje sitne stvari ODELO JE LOŠE,E sad imate za odelo obuću a povoljno SHEIN top odelo i ostalo sve super nije šrot,posebno za decu odelo obuća neodoljivo a povoljno,moje iskustvo.

Back