Kako se izgovaraju latinichna slova?

Mislis na spelovanje? Pa u svakom se jeziku izgovaraju drugacije.Sta sada ovde ocekujes? Da ti pisemo kako je u francuskom, engleskom, spanskom?Pa ima toga na guglu.
Ne mislim na spelovanje vec na "ekvivalent" cirilicnim slovima , i to za jezike koje si navela redom + nemachki , hrvatski i madjarski. . Imam razlog zasto sam postavio temu , a za ove druge odgovore ispod tebe da znaju da sam to sve preslusao na tubetu , no izgovor pojedinih slova se ne slaze sa onim sto nas uche.Neka se pocne slovom A pa redom abecedom , na gore navedenim jezicima. Eto , zamolio bih sve nase krstaricare koji se nalaze u tim zemljama ili koji dobro vladaju izgovorom gore pomenutih jezika da napisu.

Poslednja izmena:
Zanima me kako se u raznim jezicima izgovaraju latinichna slova , na francuskom , engleskom , spanskom nemachkom, hrvatskom i madjarskom jeziku . Moze po abecednom redu .

Могу на енглеском, али не могу абецедом нити алефвитом

Аз као Еј
Буки као Би
Вједје као Ви, а може и као Даблију, зависно да ли је једноструко Вједје или двоструко Вједје

Глагол као Џи
Добро као Ди
Ест као као И

Живете === немају живете
Ѕјело ==== немају ни ѕјело
Земља као Зед

Иже ка Ај
И опет као Ај
Ђерв ==== опет немају

Како као Кеј
Људи==== опет немају
Мислете као Ем

итд..

Значи ако хоћеш да упамтиш лакше као код нас напр тројанку Г,Д,Е коју памтиш као Глагол добро је, одн Говорити добро је, нема шансе,, рећи ћеш ЏиДиИ, али то нема значење никакво:sad2:

Ja verovatno nisam razumela ni sta postavljaca topika muci, a tek sada pokapirah da i mene licno muci abeceda ( srpska).
Pokusala sam da se preslisam, ali sam je zaboravila. Ali zato azbuku kao i tablicu mnozenja znam i kada u po burne crne noci Feruz
pasha iz sna skoci:D
Tek sam posle ovog tvog posta i shvatila da abecedu na srpskom vise ne znam.

ovako se izgovara izvorni latinski, jako vuce na italijanski. ako zelis da saznas kako igleda izgovor latinskog na raznim jezicima trazi na you tube ili gde vec katolicke sluzbe na latinskom pri cemu ih izgovara svestenik francuz, englez, spanac, nemac... oni ce tekst izgovarati u duhu akcenta i glasova svog maternjeg jezika.

Poslednja izmena:

ovako se izgovara izvorni latinski, jako vuce na italijanski. ako zelis da saznas kako igleda izgovor latinskog na raznim jezicima trazi na you tube ili gde vec katolicke sluzbe na latinskom pri cemu ih izgovara svestenik francuz, englez, spanac, nemac... oni ce tekst izgovarati u duhu akcenta i glasova svog maternjeg jezika.

S teškim poljskim akcentom. :hahaha:

Back