Kako se izboriti sa emotivnošću

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
možda u preteranom nastojanju za emotivnom kontrolom leži razlog ispadima istih.... to ti je kao sa branom i vodom... vremenom brana popušta i bujica vode se izliva....
možda?
cisto sumnjam...postoje racionalni ljudi i oni manje racionalni...
svako moze imati ovakve i onakve periode ali generalno ako se gleda 90% vremena zna se gde ko "pripada"...
mozda je kod muskaraca to teze uociti posto su skloni i nauceni skrivanju tih vrsta emocija ali kod zena je lako...
i mozda ce grubo zvucati meni te "cmizdrave" persone ili one koje uvek pricaju u deminutivu i cu cu cu...uopste nisu emotivne...duboko emotivne vec im je to na neki nacin privlacenje paznje i jos ponesto...

Imao sam devojku koja je bila preemotivna, to je pakao jedan. To se rasplače i za nešto što vidi na tv-u, to sve nešto njanjavo, užas kompletan.

Mislim da na tome treba da se radi, ne samo zbog drugih, već i zbog same te osobe, postane ogromno opterećenje za ljude to. Ima i psihologa, ima danas mnogo opcija.

Ne treba potisnuti emocije, pusti ih da teku, tuga, bes, ali i zapitaj se da li su korisne ili stetne, jer ako nisu verovatno lose procenjujes situacije i ljude i emocije budu intezivne i duge, mada nije svaka emotivnost mana, naprotiv moze biti i dar.

Nije isto potisnuti svaku moguću emociju i imati konstantne izlive emocija, čak i na nešto što ne zavrednjuje takvu pažnju i reakciju. Nije isto kada čovek plače nakon gubitka voljenih osoba i kada neko plače jer je na filmu bambiju umrla mama...

Sa preteranom koja vas obuzima i ne mozete da je kontrolišete, rasplačete se za sitnicu ili ste tuzni i slično

Kako se izboriti sa tim i Da li se uopšte boriti protiv toga
Pa ne znam, zavisi šta je u pitanju, ako je npr. prekid veze ili prijateljstva, potiskujem, potiskujem, gušim ja emocije, guše one mene sve dok ja ne pobedim.
Borim se naravno, vreme mi je glavni saveznik+ hobiji, učenje, interesovanja, upoznavanje novih ljudi.
E sad, ako je u pitanju daleko bilo smrt bliske osobe, srećom nisam se sa time susretala, ali ne bih tu ni pokušavala da se borim, bilo bi uzaludno.

Može se reći da jesam osetljiva i da me mnoge stvari pogode, ali nekako me više odradi na neki bes i revolt nego na tugu, a plačem tek kad mi se skupi niz "sitnica", kao neko pražnjenje.

E-Gwo-DXEAMqCx3

Meni opšte nije jasno zašto se ljudi upinju da savladaju emocije ???
Odatle proizilaze frustracije , stresovi i asocijalnost !
Ako su pozitivne , ja ih puštam da se razvijaju u svoj veličini i lepoti
Ako su negativne , malo ih primirim nekim lekom za smirenje , radom , hobijem ili pisanjem po forumu :mrgreen: !
Sve OK , Štima !
Ima ona Frojdova teorija da je svaki čovek nesretno biće , jer mu priroda usadjuje jedne nagone , pak da bi se uklopio u forme društva mora da vrši nasilje nad svojom prirodom !
Ima istine , odatle proizilaze egocentričnost , patnje i stres
Ako to lepo izbalansiraš , život je podnošljiv !
Zato i je dat , da ga oblikuješ i upravljaš njime !
Nije život tu radi tebe . Nego si ti tu radi života !?
Da mu daš neki smisao ! kad okončaš da vidiš da li je tu imalo šta umreti i da li pamte tebe i tvoja dela.
Ako ne , onda nisi živeo , ako si sputavao svje emocije i nagone !? ti si biljka i samo si vegetirao.
tu nema šta da umre , ti si "mrtav" odavno , samo nisi svestan toga !?
Kao da nisi ni živeo ! ?

Poslednja izmena:
Не судите по ономе што је речено - то су само емоције, расположења ...
(речи су углавном одраз тренутног мишлјенја , а не станја )
Не судите по ономе што није речено - то је страх од погрешног разумевања ...
Не „слушајте“ умом---- Он се увек се свађа ...
Срцем "слушајте"---- он је најбољи саветник! :think:

Nikako :(
Doduše malo sam smanjio emotivnost
Svi vole da sazaljevaju emotivce
Valjda se grade jačima onda
m islim kao i ti da ne treba suzbijati emotiovnost..posebnos to nismo svi emotivni ili je neko više emotivan , neko manje
emocije su lepe kada smo na primer zaljubljeni i kada te savladaju, uvek im se treba prepustiti
sto rece Branko Lori ne savladjujte emocije ..vec živite :heart:

Back