Kako se izboriti sa emotivnošću

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
za mene je to božiji dar...oni koji nisu emotivci ti nemaju lep život
ne znaci da onaj ko ne place nije emotivan...
mozda je samo prosao/la vise nego vecina bez ususkanosti neke...

tesko da ce se neko rasplakati na filmskoj sceni ili ljubavnim pesmicama...neko ko je u zivotu preziveo vise...mnogo vise...

plakanje nije uvek ekvivalent emotivnosti...nekada je izraz povrsnosti... i lagodnog zivota... :) nekada...

To se ne uci,vec tako se radja :ok:
izvini molim te...znas da si mi draga osoba 🌸
no...

ne radja se niko emotivan i manje emotivan (u tom smislu u kome je tema otvorena, a o tome pricamo)...okolnosti i zivotno iskustvo ce napraviti od coveka to sto jeste sada...

oni ljudi u Africi koji gladuju sigurno nece zaplakati ukoliko Kasandru ostavlja Randu ili zato sto im se neka fantazija o ljubavi nije ostvarila...
pogledaj i ljude koji se bave odredjenom profesijom...

Не води, него заправо супротно. Емотивне одлуке су по правилу погрешне. Никада емоција није била нешто на шта можеш да
се ослониш… као да су прављене да нас воде у заблуде...
Dobro,nismo svi isti.Svako radi onako kako može.I kako oseća da treba.Ne mislim da treba gušiti emocije,a greške svako pravi.

Dobro,nismo svi isti.Svako radi onako kako može.I kako oseća da treba.Ne mislim da treba gušiti emocije,a greške svako pravi.
Емоције не можеш да угушиш, али их треба контролисати. Рецимо волиш оно што мрзиш, радујеш се кад би био
тужан, и елиминишеш сво зло, а пробереш добро. И онда ти је увек лепо ЧП

Ispravno , gušenje emocija je nasilje nad svojom prirodom !
A priroda kažnjava svako nasilje nad sobom .
Kažnjava i kukavičluk pred životom
To je belodano jasno i dokazano u psihijatriji i pisali su psiholozi dosta o tome
U redu je neke emocije i želje iživljavati na neki drugi načim ako baš odudaraju od kodeksa društva i civilizacije .
Tu dolazi ljudska krativnost do izražaja
Postoji milion načina de se te emocije preliju u nešto ptihvatljivije suptilnije .
Sve je bolje nego gušenje .
Pa zar malo civilizacija , progres i tempo života siliju i guše ljude , još i oni sami treba da se guše kako bi se dodvorili toj civilizaciji .
Bljak !!!
Verujte mi u životu će te više žaliti za propuštenim stvarim nego onim uradjenim pa makar bile i pogrešne
"Plakati znači rizikovati da izgledate krhko.
Otkriti svoja osećanja znači rizikovati razotkrivanje svog dubokog ja.
Predstaviti svoje ideje ili snove drugima znači rizikovati da ih izgubite.
Voleti znači rizikovati da ne budeš voljen zauzvrat.
Živjeti znači riskirati umiranje.
Nadati se znači rizikovati očaj.
Pokušati znači rizikovati neuspeh.
Ali morate da rizikujete, jer najveća opasnost u životu nije rizikovanje uopšte.
Slobodni su samo oni koji rizikuju da žive, drugi su okovani ”.

Poslednja izmena:
Nikako :(
Doduše malo sam smanjio emotivnost
Svi vole da sazaljevaju emotivce
Valjda se grade jačima onda

Mene je ovo boldovano očvrsnulo. Možda i previše...
Ako nešto ne volim, baš ono istinski ne volim, to je sažaljenje koje vidim u nečijim očima.
Nekad imam osećaj da sam postala studen kamen :confused::)

Back