Kako se borite protiv poludelih komšija?

Не знам, мене су од малена учили, а тако се и понашам целог живота, да је "комшија ближи од кошуље". Па и назив је некако присан. Много пута сам се у то уверио у разним ситуацијама када су ми били потребни и за ситнице и за "крупнице". И сам сам увек прискакао увек када је потребно.
Е сада, разних баксуза увек има. Са непријатним и непристојним ми је најлакше (имам само двоје у згради) - једноставно их трајно игноришем и заобилазим. Када се појави неко баш проблематичан, а дешавало се, онда се ми "нормални" посаветујемо између себе па заједно реагујемо. На појединачне жалбе обично не реагују, али када их сви заједно "притиснемо" морају да попусте. "Јаче је село од сватова".
Нерешиви су једино психијатријски случајеви, они који се гласно расправљају сами са собом. Нико за то није надлежан и то мораш да схватиш као некакву казну. Срећом, немам таквих, али има једна у згради у близини, жалили су ми се људи који тамо станују, нарочит лети када су отворени прозори.
Опет, није у реду ни када људи звоцају због буке око усељења и реконструкције станова, наравно уз поштовање кућног реда. Па сви смо се ми макар једном усељавали или нешто реконструисали и то не може да буде бешумно. Истрпиш док не прође.
Гласан секс је посебна прича. У принципу ми је забавно, али био је случај када сам морао да купим чепиће за уши да бих могао да спавам. После неког периода се смирило. Али, пре бих умро него да реагујем. Боље то него да се бију и свађају. Када се то понекад чуло из мог стана, нико ми никада ништа није пребацио. Само се ујутру другачије смешкају.

Poslednja izmena:
Pa to i ja kažem seks, renoviranje i gluvoća plus tv su normalne pojave, sastavni deo života a psihojatrijski slučajevi su ni tamo ni vamo bukvalno ne znaš šta da kažeš niti uradiš i dal treba išta da uradiš 😑
Проверено ништа не може да се уради. Ваљда се и то временом некако разреши.

Моја тетка је имала пекару испод свог стана у приземљу. Или они којима је зграда близу трамвајских шина. Једино да се преселиш уколико не можеш да се навикнеш, а тетка је на крају то и урадила.

Ma šine su super zaboraviš da postoje ljulja se krevet u resavskoj, prođe onaj zeleni španac zvali smo ga ćopa jer je jedan točak valjda puko pa lupa. Tačno smo znali da on ide mogli smo sat da navijamo po njemu par godina. Nema ga više možda su ga popravili posle par godina.

Smetaju mi pančevački autobusi koji sviraju kao ludi kroz beograd. Vozači skonca i konopca neke dileje ni njih više ne čujem biće da ih je neko omlatio pa su se naučili pameti.

Ali psiho slučajevi koji se svađaju sami sa sobom i urlaju, lipaju to te nekako izjeda iznutra...

Можете ли да замислите комшију који у солитеру живи врата до мојих. Жена је у питању. Пуне 42 године она је нама знала само да климне главом или кроз зубе процеди "добар дан" и ништа друго сем тога. До дана данашњег. Па мени ћале умире испред врата стана од срчаног удара у пола дванаест увече, она не отвара врата да помогне, да позове хитну.....ништа !! А има мужа сировину......кад "Партизан" постигне гол, заурла, малтер отпадне са зида. Скаче са лустера у соби на лустер у кујни до лустера у ходнику !!

Toga nema u centru beograda u krugu dvojke sve sami penzosi pa onda i mi mlađi nismo agresivni. Ovi čobani sns što kradu pa ne znaju šta će sa parama kupuju stanove po centru oni su nam najveći problem.

Izuvaju se ispred vrata i parkiraju pa ja pokupim usput i u kontiš. Par puta i nauče se ali podivljaju kada je neka seljana grande.

Toga nema u centru beograda u krugu dvojke sve sami penzosi pa onda i mi mlađi nismo agresivni. Ovi čobani sns što kradu pa ne znaju šta će sa parama kupuju stanove po centru oni su nam najveći problem.

Izuvaju se ispred vrata i parkiraju pa ja pokupim usput i u kontiš. Par puta i nauče se ali podivljaju kada je neka seljana grande.
Па није ти фора да им бацаш обућу у контејнер. Ипак је то неко купио да би носио. Замисли да сад мораш да ходаш бос.

De me nađe ?

Ja vrištim ko Damjanov Zelenko, moram, mnogo me nervira jedna ukućanka.
I tako godinama ...

Šta bi me zaustavilo ?
Da me je iko ikad opomenuo, eto. Ali nije ! 😮

Da ne pričam da sam ceo život pravio razne muzičke buke ... I sve to u soliteru od kartona (tanki zidovi).

U Nemačkoj sam samo jednom (takođe u soliteru) napravio neku buku, dobro me nisu linčovali - celo naselje !

Treba proći sveta, pa videti neke naše dobre osobine, eto recimo to, trpeljivost ...

А зар немате оног Управника Зграде који мора да решава такве Случајеве?
Или преко њега или се сакупите Вас 5,дођете јој на Врата и 2 минута почнете да вриштите на њу као Суманути..
да јој дочарате тај осећај Буке? :D

Back