kako sastavljate kraj sa krajem!?

ako nije odvise indiskretno pitanje ---> kako rasporedjujes pare? sta kupujes sta kuvas itd.

...račune plaćam u roku kad imam popust 5%...bojler uključujem po potrebu, kuvam
za 2-3 dana..nikad za 1, ne isplati se..pazarim samo ono što je neophodno, ne pravim
nikakve zalihe...i tako nekako ne umem ni da objasnim iskreno rečeno..

borbena si i snalazljiva ----> Svaka Ti Cast

:cmok2:

..hvala, ceo život je borba...ako bi se predala šta bi dobila...:think:

..često dobijem pudan da ne kažem prezriv pogled u prodavnici kad kupujem
200 grama mesa...ili kao neki dan kad sam kupila 200gr pasulja..ali ne obraćam
pažnju na to..kupujem koliko i kad mogu, rasporedim, ne bacam hranu, hleb
nikad...i nadam se boljem, nadam se zaposlenju, koje će me možda izvući iz
trenutne situacije.....to je život koji većina živi, neko će reći neko neće..eto...:think::sad2:

Inspirisana jednom temom na politici dosla sam ovde i da pitam kako uspijete da prehranite familiju sa platom od 300 eura!?

sta kuvate? Sta kupujete kako kupujete!? i sta smatrate luksuzom!?
Претпостављам да живиш негде у иностранству јер си рекла да овде долазиш на одмор.
Прво, ми кажемо евро, а не еуро и плату примамо у динарима.
Ретко ко је приморан да му цела породица живи од 30.000 динара.
Има ту свега...
Неко има родитеље на селу који га помажу.
Неко има родитеље у стану па уз плату има има и две пензије.
Раде и муж и жена па су ту две плате а не једна.
Људи се сналазе, раде нешто додатно поред редовног посла.
Неко има некога у иностранству који га помаже.
Неко има неки станчић који издаје.

И поред свега овога, живи се тешко посматрано очима Европе, а с друге стране, чини ми се да смо навикли.
А имаш и оних парадокса – он има плату 30000, жена не ради па их сретнеш на мору где су дошли да одморе од обиласка Европе. ;)
А оних заиста сиромашних, који скоро да немају шта да једу, има свуда у свету.

Naravno da smo se navikli, poslednjih 20 godina tako živimo i ne umemo drugačije.
Naučili smo da se snalazimo, da radimo nekoliko poslova odjednom. Ja gotovo da i ne znam porodicu koja živi samo od redovne plate. Svi rade i još nešto sa strane.
Tako da i one porodice koje imaju samo jednu prosečnu platu od 20.000-30.000 dinara, uglavnom imaju i nekakve dodatne prihode.
Skoro sam pričala sa nekim poznanicima iz južne Srbije jer je tamo najteža situacija i pitala ih kako oni preživljavaju jer tamo gotovo da i nema posla. Kažu mi:"Najbolje žive porodice koje imaju bar jednu penziju. To su sada najsigurnija i najveća primanja trenutno u ovim krajevima". :sad2:

Inspirisana jednom temom na politici dosla sam ovde i da pitam kako uspijete da prehranite familiju sa platom od 300 eura!?

na pogresnom si mestu postavila pitanje....

npr na ovoj temi(a to cesto provejava i iz drugih slicnih tema):

http://forum.krstarica.com/threads/400930

je,otprilike,zakljuceno da na forumu internet krstarice dolaze najjcesce oni koji se nekako finansijski drze(imaju (dosta) vise od tih 300 eura mesecno),gastosi(sve sa belim meckama) i oni koji su puni para(nebitno na koji nacin su ih stekli).....tako da vecina ljudi ovde nema nekih posebnih finansijskih problema,i odlicno zivi u Srbiji

znaci,tvoje pitanje si trebala da postavis u nekom birou za nezaposlene,mozda medju nekim penzionerima koji cekaju nesto u redu i slicno...

Poslednja izmena:
Naravno da smo se navikli, poslednjih 20 godina tako živimo i ne umemo drugačije.
Naučili smo da se snalazimo, da radimo nekoliko poslova odjednom. Ja gotovo da i ne znam porodicu koja živi samo od redovne plate. Svi rade i još nešto sa strane.
Tako da i one porodice koje imaju samo jednu prosečnu platu od 20.000-30.000 dinara, uglavnom imaju i nekakve dodatne prihode.
Skoro sam pričala sa nekim poznanicima iz južne Srbije jer je tamo najteža situacija i pitala ih kako oni preživljavaju jer tamo gotovo da i nema posla. Kažu mi:"Najbolje žive porodice koje imaju bar jednu penziju. To su sada najsigurnija i najveća primanja trenutno u ovim krajevima". :sad2:

nazalost tacno
sad se na sva usta prica o izgradnji neke fabrike koja ce da uposljava 200 ljudi a pata ce im biti 18-25 000 din...i to je sad kao veliki uspeh
mada kad pomislim da je samo u Nisu 35 000 nezaposlenih.....

nazalost tacno
sad se na sva usta prica o izgradnji neke fabrike koja ce da uposljava 200 ljudi a pata ce im biti 18-25 000 din...i to je sad kao veliki uspeh
mada kad pomislim da je samo u Nisu 35 000 nezaposlenih.....

...nije uspeh bogzna kakav..ali je uvek bolje nego ništa, ima jedna naša narodna
poslovica koja kaže...bolje crn komad nego prazna torba...pa ko razume shvatiće...

...znam da sam poslala mnooogoooo prijava na konkruse, i da ništa time nisam
dobila...više ih i ne brojim, ali se nadam, mora tako inače kad se izgubi nada,
onda je strašno..:mrgreen:

Претпостављам да живиш негде у иностранству јер си рекла да овде долазиш на одмор.
Прво, ми кажемо евро, а не еуро и плату примамо у динарима.
Ретко ко је приморан да му цела породица живи од 30.000 динара.
Има ту свега...
Неко има родитеље на селу који га помажу.
Неко има родитеље у стану па уз плату има има и две пензије.
Раде и муж и жена па су ту две плате а не једна.
Људи се сналазе, раде нешто додатно поред редовног посла.
Неко има некога у иностранству који га помаже.
Неко има неки станчић који издаје.

И поред свега овога, живи се тешко посматрано очима Европе, а с друге стране, чини ми се да смо навикли.
А имаш и оних парадокса – он има плату 30000, жена не ради па их сретнеш на мору где су дошли да одморе од обиласка Европе. ;)
А оних заиста сиромашних, који скоро да немају шта да једу, има свуда у свету.
Retki su i ti koji zive od 30000 rsd.
Uglavnom su to manje sume,samo sto se ljudi stide da priznaju.Ne zaboravite da je u ovoj zemlji retko ko od radnicke klase ne zaduzen u nekoj od banaka.
Ja eto samo da kazem pa vi vidite od cega i sa cim zivi ovaj nas narod.
I jos nesto...onaj ko radi obicno mu je takvo radno vreme da ne moze da obavlja jos neki dodatni posao da bi dodatno zaradio.
Poslodavci su postali prave dusopije,krv su nam odavno vec popili.
Lepo je rekao gospodin Drakulic;˝ Prosecnom radniku Srbinu je dovoljno 200.evrica za mesec dana.:dash:
A MI TO SVESRDNO POTVRDJUJEMO.

vd:
A odakle onda prosečna plata od 34 000 RSD?
A u taj prosek ne ulaze primanja na crno i sivo.
Ko su ljudi koji kupuju stanove ili automobile, idu na letovanja i zimovanja?

...tako lako...zato što neki imaju 15 000..a neki preko 50 000, to ti je ko sarma,
neko kupus neko meso...:ok:

...idu na kredite i na čekove...kako se ko snađe...

...i sa penzijama je sličan slučaj...neko prime oko 10 000...a ima ih takođe sa preko
50 000...

...najgore je kad te gledaju kroz taj prosek, a ti mu nisi ni blizu:neutral:

...neko će možda da bi pokrio sebe kupiti 10 stanova, na razna imena iz
svoje familije, a neko neće ni jedan...i onda će opet u proseku možda svaki
3-ći ili 5-ti kupiti stan..a nije tako....od te prosečne plate, ili ove jadne ispod
proseka, ne može ni da se živi pristojno...o tim velikim kupovinam nema ni
govora...to su samo šarene laže za neznamtikoga:mrgreen:

Back