Kako sam prestao da se družim

Malo sam agresivniji priznajem, ali nema to veze, bitno je da sam u pravu. Naravno da pridajem sebi značaj, volim, cijenim i poštujem sebe.
Moj život nije slupan pa da misli obrnuto.

Ja svima sve tačno definišem i agrumentujem zašto i gde griješe, ako imaš argumente javi se tu sam, ja volim kritiku i prihvatam ako ste u pravu, ja bih vam bio zahvalan na tome.

Evo primjer,
"Ako si svu mudrost ovog sveta već popio kako je ne iskoristi na nečemu produktivnijem nego je prosipaš ovde po forumu."
Prva greška, ovde si obezvrjedio forum,
drugo, ti ne poznaješ mene ni moj život, tako da ne možeš da kažeš da "kako nisi iskoristio", ja jesam iskoristio i koristim maksimalno ali to je za tebe nebitno.
Eto ti druže sve crno na bijelo, takav sam ti ja, sve ću da vas raskomadam i da vam uperim prstom na te komade, a vi budite zahvalni jer ja vam pomažem da uvidite svoje zablude jer to se zove ispravljanje samog sebe, prosvetljenje, dakle ja sam vaš prosvetitelj.

Malo sam agresivniji priznajem, ali nema to veze, bitno je da sam u pravu. Naravno da pridajem sebi značaj, volim, cijenim i poštujem sebe.

Ja svima sve tačno definišem i agrumentujem zašto i gde griješe, ako imaš argumente javi se tu sam, ja volim kritiku i prihvatam ako ste u pravu, ja bih vam bio zahvalan na tome.

Evo primjer,
"Ako si svu mudrost ovog sveta već popio kako je ne iskoristi na nečemu produktivnijem nego je prosipaš ovde po forumu."
drugo, ti ne poznaješ mene ni moj život, tako da ne možeš da kažeš da "kako nisi iskoristio", ja jesam iskoristio i koristim maksimalno ali to je za tebe nebitno.
Eto ti druže sve crno na bijelo, takav sam ti ja, sve ću da vas raskomadam i da vam uperim prstom na te komade, a vi budite zahvalni jer ja vam pomažem da uvidite svoje zablude jer to se zove ispravljanje samog sebe, prosvetljenje, dakle ja sam vaš prosvetitelj.

To se zove tvoja palamudarija, da me prostiš. Na forum ljudi uglavnom dolaze zato što su dokoni, zbog druženja ili eventualno da pokupe neku informaciju. Pod produktivnijim sam mislio zapravo neki posao od kog će
društvo imati veće koristi, nešto što bi ti donelo zaradu.Dobro forum nije isto što i razgovor uživo, mnoge stvari se mogu izvući iz konteksta ili pogrešno shvatiti, ali da kažeš nekome da ćeš da ga ti otešeš je zaista drsko preko svake mere i mnogo si dozvolio sebi.
Ne znam da li ti je ta agresivnost odbrambeni mehanizam ili šta već ali vidim da sam se nepotrebno nervirao jer imaš određenu dozu tvrdoglavosti i ovako se ponašaš sa većinom ljudi sa kojima dođeš u kontakt.

Poslednja izmena:
Evo ti tema koja je stara više od godinu dana, tada sam imao 27, a ti si posle godinu dana došao ovde da pokrećeš opet ispočetka neke stvari, idi i pročitaj sve pa ćeš naići na odgovor i smisao. Agresivan sam zato jer se ovde sve vrti u krug, sve je rečeno pre, a vi dokoni kvarite smisao foruma a to je da istančamo neka mišljenja i da imamo koristi, većina ga obezvređuje sa svojim glupostima...

http://forum.krstarica.com/showthread.php/703791-Opasnost-kreiranja-primitivizma

PA TI KADA IDEŠ U ŠKOLU UČIŠ DA BI SE SE UKLOPIO U SISTEM, DA BUDEŠ KORISTAN SEBI I DRUŠTVU I DA ZARAĐUJEŠ, NE ZARAĐUJEŠ U ŠKOLI PARE VEĆ ZNANJE A ZNANJE JE MOĆ, A KAD IMAŠ MOĆ TI ĆEŠ LAKŠE DA ZARADIŠ I PARE, PA TAKVA JE I IDEJA SUŠTINSKA ZA FORUM PROSVEĆUJEŠ SE I UČIŠ NEŠTO RAZMATRAJU TEME ŽIVOTNE, A TO ĆE TI KORISTITI U ŽIVOTU U SVAKOM SMISLU PA I DA ZARAĐUJEŠ, ALI UPRAVO TI GUBITNICI VREMENA PRAVE GLUPOST OD SVEGA, RAZUMIJEŠ SAD?

Poslednja izmena:
Evo ti tema koja je stara više od godinu dana, tada sam imao 27, a ti si posle godinu dana došao ovde da pokrećeš opet ispočetka neke stvari, idi i pročitaj sve pa ćeš naići na odgovor i smisao. Agresivan sam zato jer se ovde sve vrti u krug, sve je rečeno pre, a vi dokoni kvarite smisao foruma a to je da istančamo neka mišljenja i da imamo koristi, većina ga obezvređuje sa svojim glupostima...

http://forum.krstarica.com/showthread.php/703791-Opasnost-kreiranja-primitivizma

PA TI KADA IDEŠ U ŠKOLU UČIŠ DA BI SE SE UKLOPIO U SISTEM, DA BUDEŠ KORISTAN SEBI I DRUŠTVU I DA ZARAĐUJEŠ, NE ZARAĐUJEŠ U ŠKOLI PARE VEĆ ZNANJE A ZNANJE JE MOĆ, A KAD IMAŠ MOĆ TI ĆEŠ LAKŠE DA ZARADIŠ I PARE, PA TAKVA JE I IDEJA SUŠTINSKA ZA FORUM PROSVEĆUJEŠ SE I UČIŠ NEŠTO RAZMATRAJU SE TEME ŽIVOTNE, A TO ĆE TI KORISTITI U ŽIVOTU U SVAKOM SMISLU PA I DA ZARAĐUJEŠ, ALI UPRAVO TI GUBITNICI VREMENA PRAVE GLUPOST OD SVEGA, RAZUMIJEŠ SAD?

Ne viči.Tema ti i nije imala neki odziv. Ne verujem da ti ili bilo ko može forumu da da neki poseban smisao. Vrti se sve u krug zato što dobijamo i nove članove,a neki i odlaze, svako formira teme onako kako želi.
Veruj mi da ako sam i napisao nešto što si ti interpretirao kao obezvređivanje foruma, nisam tako mislio. Ali kao što rekoh moje kritike su bile upućene tebi i tvom stavu i odnosu sa forumašima i ništa od toga što si naveo nije razlog za takvo tvoje ponašanje.
Moram da idem sad možda se vratim u toku večeri...

Pa nema odziv jer nema dovoljno kvalitetnih članova, nema ni naučnika u svijetu mnogo...
Eto kritike za tvoje lupanje, "nije imala odziv" ti stavljaš kvantitet ispred kvaliteta, a nemaš koristi od toga.
I rekao sam već, ovde se više cijeni kvantitet od kvaliteta to je suštinski problem ovog foruma, ja bih najradije napravio svoj, koji će se baviti kvalitetom, ali nemam mnogo vremena za to. Do tada ću da kritikujem one koji to zasluže, opet ponavljam, trebaju biti zahvalni na toj kritici.

Sistem ovog foruma je čisto kapitalistički, bitan je broj da bi administrator TAB zaradio para od reklama njemu je prvobitna cifra, a posle kvalitet tema, a ja sam forumski komunista, gerilac.

Pa nema odziv jer nema dovoljno kvalitetnih članova, nema ni naučnika u svijetu mnogo...
Eto kritike za tvoje lupanje, "nije imala odziv" ti stavljaš kvantitet ispred kvaliteta, a nemaš koristi od toga.
I rekao sam već, ovde se više cijeni kvantitet od kvaliteta to je suštinski problem ovog foruma, ja bih najradije napravio svoj, koji će se baviti kvalitetom, ali nemam mnogo vremena za to. Do tada ću da kritikujem one koji to zasluže, opet ponavljam, trebaju biti zahvalni na toj kritici.

Sistem ovog foruma je čisto kapitalistički, bitan je broj da bi administrator TAB zaradio para od reklama njemu je prvobitna cifra, a posle kvalitet tema, a ja sam forumski komunista, gerilac.
Nisi pomislio da je možda zbog toga što si ti loše postavio temu. To što si ti očigledno umislio da si kvalitetan jedino ti i oni koji se slažu s tobom je samo tvoj problem.
Misliš da si Bogom dan, da si samo ti u pravu, da su tvoje reči suvo zlato, praviš od komarca magarca upravo zato što si i sam dokon i nema smisla raspravljati se s tobom.
Uzmi pušku i nastavi da se igraš gerilca ako ćeš se tako bolje osećati.

Ček da te iskomadam regularno:

Ne vičem, ističem vam ono bitno i jednostavno što teško shvatate iz nekog razloga.

Tema ti i nije imala neki odziv.
Rekoh već, stavljanje kvantiteta ispred kvaliteta, dakle gledao si broj, ništa mi nisi rekao na tu temu nego samo na brojku, pokazuješ svoju prostotu.

Ne verujem da ti ili bilo ko može forumu da da neki poseban smisao.
Naravno da može kvalitetnom raspravom, ljudi su moćni, misao i um su moćni. Ne mogu primitivci naravno da ne mogu time se bavi navedena tema.
A ti pošto kroz sebe gledaš svijet, to se vidi iz navedenog, taj tvoj pogled i tvoja nevjerica i sumnja da se ne može promijeniti na bolje, govori o tebi, a to je da si primitivan.

Vrti se sve u krug zato što dobijamo i nove članove,a neki i odlaze, svako formira teme onako kako želi.
Opet slab kapacitet mišljenja rezultira glupom izjavom. Vrti se u krug zbog administracije, nema reda, nema cenzure, rekao sam ovo su kapitalisti bitan im je kvantitet, ONI SU U MOGUĆNOSTI DA OVO PROMJENE, da brišu određene teme, poruke i članove, onda ne bi postavljao svako teme kako želi, prdite ovde jer vam oni to dozvoljavaju !!! Riba od glave smrdi, nisi čuo za tu poslovicu?

Veruj mi da ako sam i napisao nešto što si ti interpretirao kao obezvređivanje foruma, nisam tako mislio.
Pa vidim da slabo misliš, ti jesi obezvredio forum rekavši ono "na nečemu produktivnijem nego je prosipaš ovde po forumu",
prvo posao, zarađivanje i forum su jedno i drugo, brkaš babe i žabe, iz ove rečenice podređuješ PRODUKTIVNOST FORUMA, a ja objašnjavam već dugo više od godinu dana da i forum može biti jako produktivan ako se kvalitetno prilazi raspravi i temama, ti bre nisi svjestan toga !!!

Ali kao što rekoh moje kritike su bile upućene tebi i tvom stavu i odnosu sa forumašima i ništa od toga što si naveo nije razlog za takvo tvoje ponašanje.
Ne možeš kritikovati mene ako ja kritikujem vas, jer kritika je upućivanje na probem koji ne vidite, ja vam osvijetlim to, a vaše je da shvatite i prihvatite, to je znači dobro,
ponašam se tako jer sam se ponašao opuštenije, ovako ćete više biti pecnuti a samim tim i pre ćete obratiti pažnju na ono na šta ciljam tako da to ima smisla.
Šef u preduzeću ne može biti sisica već mora da zna i da podvikne, da pravi red i disciplinu, jer u suprotnom miševi kolo vode.

Moram da idem sad možda se vratim u toku večeri...
Evo ja sam ti pocepao bukvalno sve što si napisao, dođi i obrati pažnju, ako imaš neki argument kaži, ali ARGUMENT iskren bez lupetanja.

- - - - - - - - - -

Kada bi samo sebe slušali, vrtili bi se ukrug, ili bi patetično sporo napredovali ka prosvetljenju.
Ima značaj, lažeš, ne bi bio na forumu da pričaš istinu.

ha-ha,kako god.. ,svako ima svoju istinu.

Da dodam, naravno treba biti selektivan u tome koga ćeš da slušaš...

Istina je samo jedna, sve drugo se zove zabluda.

Poslednja izmena:
Ima pravo da mijenja koga hoće i sebe i druge, ako može.

Nije logično da je bolje imati dva prijatelja nego gomilu.

Kako da prihvati sebe sada kakav jeste kada je nezadovoljan sobom?
Nebulozno i nelogično je kao kada bi neko imao krvarenje negdje na tijelu i da to prihvati umjesto da sanira to.

Sve je onako kako treba da bude? Opet nelogično, kako je kako treba kad se lik žali?

Bog za nas sve nema dobre scenarije ti si u zabludi, onako je kako čovijek sebi kuje život, kovači smo svoje sreće i nesreće, ako se trudi i zalaže biće mu bolje, neko ima i malo sreće ili povoljniji start u životu.

Vidim da pratiš nju ejdž dobro je to, al otesaću te kritikom da bi ti taj misaoni materijal fino obradili.

Evo primjer,

To se zove tvoja palamudarija, da me prostiš. Na forum ljudi uglavnom dolaze zato što su dokoni, zbog druženja ili eventualno da pokupe neku informaciju. Pod produktivnijim sam mislio zapravo neki posao od kog će
društvo imati veće koristi, nešto što bi ti donelo zaradu.Dobro forum nije isto što i razgovor uživo, mnoge stvari se mogu izvući iz konteksta ili pogrešno shvatiti, ali da kažeš nekome da ćeš da ga ti otešeš je zaista drsko preko svake mere i mnogo si dozvolio sebi.
Ne znam da li ti je ta agresivnost odbrambeni mehanizam ili šta već ali vidim da sam se nepotrebno nervirao jer imaš određenu dozu tvrdoglavosti i ovako se ponašaš sa većinom ljudi sa kojima dođeš u kontakt.

citala sam malo vasu prepisku pa odustala...i jedan i drugi ste u pravu, svako ima svoju istinu...ja obozavam kritiku,uopste nisam sujetna, nadmenost dozivljavam kao salu, samopouzdanje i uopste mi ne smeta...ljepota je u oku posmatraca,
ono sto citate iz redova jedan drugom mnogo visegovori o vama samima nego oonom drugom...

treba porasti do Ljepote, pozitivizma, napretka...prvo sve to treba pronaci u sebi, biti zahvalan, zadovoljan sa sobom...onda ces lako u drugima naci tu istu Ljepotu...onda ces je nalaziti u svemu...

glupe plasticne primjere necu da komentarisem, mislim na zaustavljanje krvarenja....

da bi mogli dalje prvo treba da se suocimo sa onim u cemu smo i da prihvatimo to stanje. To je nas izbor, nasi izbori su nas tu doveli, i to sa nekim razlogom, da nesto naucimo, da nesto pozelimo, da nesto prihvatimo ili mijenjamo...da bi tek onda isli dalje...

Mijenjati druge je agresivno, davati savjete ako ti neko ne trazi je agresivno, doobronamjerne savjete... Bog je stvorio covjeka po naliku na svoje savrseno lice davsi mu obavezu i potrebu da se usavrsava. Oni ljudi koji po sopstvenom sistemu vrijednosti zele da mijenjau druge daju sebi dimenziju Boga. Izvoli, promijeni sebe i svoj pogled na svijet i promijenices SVE. To je tvoje pravo i tvoja obaveza. Postuj razicitosti, postuj druge...ako ti zatraze misljenje ti im ga reci- to je svrha foruma...

Svi mi imamo svoje istine, svoje price, svoja iskustva, ne valja generalizovati...

Bog nas voli. On zna sta je dobro za nas bolje od nas. Moramo vjerovati samo i biti dosljedni.

I jos da dodam, najveci nekonstruktivni kritizeri su ljudi u sustini nezadovoljni sobom. "Sta te to toliko boli, reci mi, pa imas potrebu povrijediti mene da bi se ti osjecao bolje..."

Pisite sazetije...smor su dugacki postovi! z;)

Znači nisi ni svjesna kakvo će to komadanje da bude, bićeš druga osoba sigurno, vidjećeš.

Eh dete, dete...kako ces jednog dana da se smijes sebi!

- - - - - - - - - -

Samo te molim pokusaj nekako da se skoncentrises i dosegnes sustinu, nemoj da se hvatas za djelove recenica... jer te necu udostojiti odgovora pa mi zao da uzalud seciras,cerupasi komadas...

citala sam malo vasu prepisku pa odustala...i jedan i drugi ste u pravu, svako ima svoju istinu..
Evo već možemo od prve rečenice da citiramo...
Prvo i osnovno, ako se već petljaš negdje i daješ svoje skromno mišljenje, onda pročitaj sve. Šta u stvari ti citiraš gore, i šta si na to odgovorila? Ništa.
Dakle, ovde ima tvog bezobrazluka, da komentarišeš, a da prethodno ne pročitaš sve, jer ti je vjerovatno mrsko da čitaš a očekuješ da se čitaju tvoji recitati iz tuđih knjiga, ovo ću sledeće da obradim i obrazložim.
Ne možemo biti u pravu obojica na istu temu ako nam je pogled na istu različit, jer samo jedna istina može da bude. Nema svako svoju istinu, jedan ima istinu drugi zabludu.

Meni su pomogle sestre Bucevic, Nada i Ana...ima ih puno na you tube-u pa ko voli nek izvoli. Dobra je Lujza Hej i njeno ucenje kao i Silva, rekonekcija ili nesto tome slicno....
Ima i na fb divnih grupa ciji sam clan
Da ne citiram, šta si sve citirala iz nekih knjiga, koje su plod nečijih misli, Lujza Hej npr. Šta hoću da kažem i gde leži zec, ti uglavnom pratiš te neke blogove, stranice, knjige itd. ti usvajaš tuđa mišljenja nekritički, i samo ih kopiraš i pejstuješ ovde pa očekuješ neki repekt ili šta? Respektabilno može biti samo tvoje mišljenje kojeg ovde nema, ili kad ima to je pokuštaj, pucanj u prazno.
Dakle ti si samo jedan FOLLOWER, SUBSCRIBER itd. ti nemaš kreacije svojih misli, ili ako imaš to je slabog intenziteta, bez nekog većeg smisla i uticaja.

glupe plasticne primjere necu da komentarisem, mislim na zaustavljanje krvarenja...
Primjer je na mjestu.
Evo i bez primjera ti nemaš kapacitet da odgovoriš na tu čitavu poruku, ovo je tvoj jadan i plastičan odgovor. A ne odgovaraš jer nemaš kapacitet jer si follower i subscriber, ti nisi neko ko kreira.
Evo ti opet pitanje bez primjera, pa odgovori, "Kako da prihvati sebe sada kakav jeste kada je nezadovoljan sobom? "
Nemaš odgovor jer uviđaš svoju nelogičnost koju ti crno na bijelo postavim, dakle sujetna si ipak što je i normalno.

da bi mogli dalje prvo treba da se suocimo sa onim u cemu smo i da prihvatimo to stanje.
Vidim šta hoćeš da kažeš, ali loše je izraženo, treba samo da se skoncentrišemo na rješenje, jer ako prihvatiš stanje onda je to oksimoronski,
da prihvataš stanje, a treba da se suočiš s njim.

Mijenjati druge je agresivno, davati savjete ako ti neko ne trazi je agresivno, doobronamjerne savjete... Bog je stvorio covjeka po naliku na svoje savrseno lice davsi mu obavezu i potrebu da se usavrsava. Oni ljudi koji po sopstvenom sistemu vrijednosti zele da mijenjau druge daju sebi dimenziju Boga. Izvoli, promijeni sebe i svoj pogled na svijet i promijenices SVE. To je tvoje pravo i tvoja obaveza. Postuj razicitosti, postuj druge...ako ti zatraze misljenje ti im ga reci- to je svrha foruma...
Mogu da kažem da je ovo s jedne strane uredu, s koje? Sa strane pozitivnog programiranja, to nije loš recept za mase.
Ali neko ko se izdvaja iz mase treba da zna i neke filozofske pojmove. Istina je samo jedna, ovo nije istina napisano gore već sugestija na nešto, ali pozitivna. Istina je u MOĆI I VOLJI,
MOĆ I VOLJA su tvoje pravo za bukvalno sve, ali naravno treba biti svjestan posledica. JA AKO HOĆU I MOGU DA OVDE KRITIKUJEM DA BUDEM AGRESIVAN NA NEKOGA ILI KAKAV GOD HOĆU DA BUDEM TO JE MOJE PRAVO JER JA TO MOGU !!!

Svi mi imamo svoje istine, svoje price, svoja iskustva...
Dakle rekao sam, neki imaju istine neki zablude, zbog većine zabluda narod dođe i kuka. Ili što je najveći problem kada je u zabludi neko ko je odgovoran, kao što su političari, generali, šefovi na poslu, kada su oni u zabludi onda na.jebu ovi ispod, ili čitav jedan narod. Zato je bitno biti kritičar!
Zabluda može biti dobra, pozitivna zabluda, o tome sam pričao davno ovde na psihologiji pa koga interesuje neka iskopa, ili se vrtite ovde u krug kao gusjenice na vrhu čaše, ili hrčak u točku, postavljaj te jedna te ista pitanja, čim ova na koja je odgovoreno pređu na drugu stranu na podforumu psihologija, a to uglavnom zbog lijenosti ljudi rade.

Bog nas voli. On zna sta je dobro za nas bolje od nas. Moramo vjerovati samo i biti dosljedni.
Ti si više po religiji, to je donekle uredu ali nije to istina, to je pozitivna zabluda i uredu je što se mene tiče.
Ali po filozofiji nije. Filozofija je majka životne istine, i ona je za prosvećenije. Bog je priroda, priroda je takva kakva jete, ne voli nas niti nas mrzi, mi se na nju adaptiramo, adaptiramo se dobro ili loše. Ako ćeš po Bogu ili prirodi, ona je sva brutalna, a glavni smisao je opstanak, mi ljudi smo zbog veće inteligencije istančali malo prirodu i izmislili Boga. Životinje su manje inteligencije, kod njih se skoro sve svodi na opstanak. Vuk pojede ranjenu srnu i na to ima pravo! To je veoma brutalan zakon prirode i Boga. Dakle i ovde su povezani MOĆ I VOLJA SA MOJIM I BILO ČIJIM PRAVOM NA BILO ŠTA, a ne da mi ti kažeš šta mi je pravo i obaveza kao što si navela...

I jos da dodam, najveci nekonstruktivni kritizeri su ljudi u sustini nezadovoljni sobom. "Sta te to toliko boli, reci mi, pa imas potrebu povrijediti mene da bi se ti osjecao bolje..."
Ti moraš da znaš da postoji kritika budale koju si upravo definisala, nekonstruktivna i konstruktivna, ova druga je pozitivna sama po sebi. Kada navodiš jednu ne izostavljaj drugu.

Pisite sazetije...smor su dugacki postovi! z;)
To može i da se nazove lijenost čitaoca, smisao je u detaljima. Nećeš samo pročitati zadnju spoljnu koricu knjige sa opisom pa da smatraš da si pročitala knjigu, ili niko neće da svede svoju knjigu na to.

Eh kad bi ja imala zivaca i volje da ti analiiram svaku recenicu mogli bi i krenuti u neku raspravu...ali nemam!

Naravno da svako ima svoju ISTINU. Ti si promasio podforum...Idi na Filozofiju pa pricaj do mile volje. Na Psihologiji postoji svacija istina, pa tako i tvoja i TeDeUss-ova...

Ti volis da naliziras i kritikujes druge ljude pa i meni dajes pravo da analiziram tebe. Ti se, decko, trazis...i to je lijepo. Nije lijepa ta agresija i taj nacin koji si odabrao. Sigurno ti nije u prirodi neki blazi, ljepsi...pokusaj da pobijedis u sebi tu agresivnost i nadmenost, potrebu za sukobom... mozemo fino da se druzimo i da razgovaramo... Evo, idemo od pocetka....

Mozes li kratko da odgovoris, mozes i na PP da ne zachatujemo temu...

Mrzi me, lijena sam...kratko ili nikako. Slobodno nikako, samo ne duzi... z:poz:

Back