Kako sa nevaspitanim roditeljima?

Sa decom se ne treba petljati, to je najopasnije po onog ko zeli mir. Deca su nemoguca kad se navrzu na onog za koga su culi da je zvao policiju, ili sto je jos gore, sasvim podivljaju i osmele se kad pocnes da vices na njih. Znaci, decu ignorisi maksimalno, a roditeljima zovi pandure svaki dan, redovno, i urodice plodom.

Ma ne pali tu ni policija, obichno ti ispadnesh neki nadzak shto jurish klince... Komshinica misli da je ona u pravu, ti da je pravda na tvojoj strani, a panduri se smeshkaju na vas obe, i mrmljaju neshto tipa "sreca pa nisam ozenjen" ili "e, ove zene, svaka je alapacha".

Od skora zivim u jednoj maloj, jednosmernoj ulici. Sve je bilo divno dok se u zgradu nije doselila zena sa cerkom, iz inostranstva. Ta cerka ima nekih 11 godina i u ulici okuplja gomilu dece, tacno ispred nase zgrade. Bude ih i po 20. Verovatno pretpostavljate koliko je to bucno. Stalno dranje, vristanje, trcanje itd. Ne mogu nista da radim-da ucim, da gledam tv, pricam telefonom, spavam... Moram svoje obaveze da prilagodjavam deci. Ne daj boze da otvorim prozor...I tako od 2 popodne (kad se vrate iz skole) dok ne padne mrak. Jednom prilikom auto zamalo da zgazi dete. I naravno, otac decaka se izdrao na vozaca zasto vozi kao manijak. Po mojoj slobodnoj proceni vozio je jedno 40-50 na sat. Zamisli molim te, covek vozi auto ulicom. Taj je za Lazu. Pre mesec dana mi se jedan od njih popeo na terasu jer mu je pala lopta. Kad me nije slog strefio.
Sve bi bilo u redu da ta deca nemaju gde drugde da se igraju, pa i da covek razume. Ali na 20 metara od zgrade postoji bar 5 parkova. Koliko shvatam glavni problem je sto ta moja komsinica ima strah da ce se njenom detetu nesto desiti ako je nema pred nosom. I sad smo svi prinudjeni da trpimo. Skrenuta joj je paznja na lep nacin, na ruzan, ma ne vredi. Rekla je da pustimo jadnu decu da se igraju. I izdrala se na nas.
Ne znamo sta da radimo... Neki su vec dosli na ideju da zovemo policiju... Ali sve se cini da bi odgovor bio "pa to su samo deca"... Zvati Centar za socijalni rad? Ne znamo...
Svaki savet je dobrodosao...

Evo jedne majke da ti mozda pomogne.
Imali smo mi jednu devojcicu koja je bila nenormalno glasna.Priznajem da mi je jako smetala. Ali nikad nista nisam rekla jer se secam kad sam ja bila dete da smo se mnogo inatili i svakakve vragolije smisljali bas tim likovima koji su se stalno nesto bunili.
Ali neces verovati, brzo je to proslo. Cak su sad moja deca, sigurna sam u to, neklom glasna i dosadna. Oni koji su se najvise bunili u medjuvremenu su dobili unucice koji su sad isto toliko glasni pa im sada vise ne smeta. A zaboravili su da su i njihova deca nekada nekom bili glasni. I ti si verovatno nekada nekom smetala. I veruj, sto se vise budes bunila deca ce se vise inatiti. Vrlo brzo ce porasti i to ce se zaboraviti a ti ces ostati gospodjica Gundj Gundjica...
Pusti muziku kada su glasni i bice ok...muzika ce te smiriti...
E sad poseban je problem to sto majka ima takav stav...ali citiram " sa budalom se nikad ne treba raspravljati, jer te prvo spusti na njegov nivo, a onda te dotuce skroz..."
Nadam se da sam ti bar malo pomogla!
Pozdrav!

moji su jos mali, a zivim na 16om spratu...necu ih ni pustati ispred zgrade...uvek ima nek baba (mladja&starija) kojoj deca smetaju...podivljao narod...sta cete...a i deca nisu nista bolja...
ne zna se ko je ludji...i jesu roditelji za sve krivi...duzni su da objasne deci kako treba da se ponasaju...ne moramo da budemo bas toliki divljaci...dokle god je takvih staraca ali i takve dece bicemo nacija koja izumire...

Back