KAKO REŠITI PROBLEM NAPUŠTENIH PASA

Жива бића се свакодневно убијају да бисмо их јели. Како те то не погађа?

У дивљини је природа и природна селекција али ми причамо о "домаћим животињама",нађи дефиницију шта то значи или пас по вама то више није?

У дивљини је природа и природна селекција али ми причамо о "домаћим животињама",нађи дефиницију шта то значи или пас по вама то више није?

Откад је крава дивља животиња?

Poslednja izmena od moderatora:
Ок, држи га онда код своје куће, мази га и пази, не намећи га другима..
Drzim ga, mazim , pazim, on raste, razvija se, pametuje:D

- - - - - - - - - -

Treba voleti zivotinje i cuvati ih.

Ali, to ne znaci da treba porema njima biti boleciv.

Kada broj predje meri u narusi se ravnoteza, treba primanuti najisplatniji i najefikasniji metod da se ravnoteza ponovo uspostavi.

Tu nema dileme.

Naravno, slazem se s tobom, pa niko od nas nije srecan da copori pasa zive po ulicama.

Па нормално да не.А јеси ли решио проблем ако их побијеш све редом?Јеси али само краткорочно.
Појавиће се нове луталице и тако редом...
Ја причам о дугорочном решавању проблема.То је све а при томе не треба убити нити једно живо биће и сви срећни.
Причам о неком реду и ништа више.Тај ред зависи искључиво од нас.Уосталом и природни хаос је настао због нас.
Како год окренеш све се врти око нас а не око тих јадних животиња које су колатерална штета.

Наравно да си решио, Стаљин је био паметан човек, има она његова, немаш човека, немаш проблем, у овом случају, немаш пса, немаш проблем.
Ако се појаве нови, решиш и њих истом методом, дакле ако је негде било десет паса, а ниси их уклонио, па дође још 10, биће их 20, ако уклониш тих првих 10 неће бити ниједан, ако дођу нових 10 биће их кратко време 10, а кад и њих уклониш неће бити ниједан, или ја не рачунам добро?

Не треба убити ни једно живо биће? А што се ти онда не буниш кад се убијају мишеви, пацови, краве, коњи, свиње, кокошке, гуске, итд?

Природни хаос је настао јер се неки ем играју бога ем ту своју игру намећу другима.

- - - - - - - - - -

Која је то " људска добробит " у " решењу" питања напуштених паса које ти пропагираш?
Ја видим само непознавање и ароганцију , мотивисану мржњом и нетрпељивошћу.
По томе се не разликујеш од оних који су криви за ову ситуацију.

Мени је довољно да ниједно дете на буде изуједано од стране чопора, и да ниједном човеку не буде растргнута рука, теби?

I u Koranu , sura broj 18 pominje se pas Kitmir koji je bio veran sedmorici brace koji su boravili u nekoj pecini i cuvao
ih je od neprijatelja,. Medjutim, to se zaboravilo pa je sada svaki musliman ( ukljucujuci i neke pravoslavce sa ovog foruma) za ubijanje pasa.

Није тачно да су муслимани за убијање паса.
У исламу само није дозвољено да пас борави у просторијама где живи човек, јер се сматра нечистим.

Иначе, ма колико неки сматрали муслимане заосталима, они су по питању неких ствари далеко испред западне цивилизације, рецимо са истока су нам дошли теписи,, саитоска је дошло изување кад се улази у кућу, ја не могу да замислим да ми неко у кућу уђе обувен, то је скрнављење дома.
А тек да се псето попиша по тепиху или било где у стану.

Али прљавим западњацима је то нормално:

http://mondo.rs/a1050779/Info/Svet/Makronov-pas-piskio-u-Jelisejskoj-palati.html

Кретени се смеју, живе са псећом мокраћом и балама..

- - - - - - - - - -

Drzim ga, mazim , pazim, on raste, razvija se, pametuje:D

Тако је, избалансирана исхрана, пуно витамина и минерала, умерена физичка активност, слојевито облачење као код баба Наде Мацуре итд...

У исламу само није дозвољено да пас борави у просторијама где живи човек, јер се сматра нечистим.

Иначе, ма колико неки сматрали муслимане заосталима, они су по питању неких ствари далеко испред западне цивилизације, рецимо са истока су нам дошли теписи,, саитоска је дошло изување кад се улази у кућу, ја не могу да замислим да ми неко у кућу уђе обувен, то је скрнављење дома.

http://mondo.rs/a1050779/Info/Svet/Makronov-pas-piskio-u-Jelisejskoj-palati.html

- - - - - - - - - -

Тако је, избалансирана исхрана, пуно витамина и минерала, умерена физичка активност, слојевито облачење као код баба Наде Мацуре итд...

Grozim se kada vidim da neke ljude pas lize po ustima!

A ima takvih......

- - - - - - - - - -

Ja muslimane i njihov nacin zivljenja, kulturu, kuhinju, veru, ne smatram nikako zaostalim, ali pa opet ne zelim da mi oni ovde u Nemcakoj
uvode neki red oko pasa. Ne uvodim ni ja kod njih. Da, pas je prljava zivotinja, ako te pas slucajno dodirne ima da citas sedam puta neka
slova ljubve Alahu i da se peres sedam puta. To je naravno napredno:D

Makronov pas ne sme da bude u palati kad kancelarka dolazi u posetu jer ona mrzi pse vise nego Putina i njegove pse:zcepanje:

- - - - - - - - - -

Izuvanje pred vratima?
Pa to je bre zabranjeno, ja bih svog komsiju odmah prijavila miliciji, policiji i Crvenoj Armiji ako bi
samo jednu cipelu ostavio u hodniku. Ti mora da cesto imas goste:D
Fin je to nacin odbijanja ljudi.

Ja muslimane i njihov nacin zivljenja, kulturu, kuhinju, veru, ne smatram nikako zaostalim, ali pa opet ne zelim da mi oni ovde u Nemcakoj
uvode neki red oko pasa. Ne uvodim ni ja kod njih. Da, pas je prljava zivotinja, ako te pas slucajno dodirne ima da citas sedam puta neka
slova ljubve Alahu i da se peres sedam puta. To je naravno napredno:D

Makronov pas ne sme da bude u palati kad kancelarka dolazi u posetu jer ona mrzi pse vise nego Putina i njegove pse:zcepanje:

- - - - - - - - - -

Izuvanje pred vratima?
Pa to je bre zabranjeno, ja bih svog komsiju odmah prijavila miliciji, policiji i Crvenoj Armiji ako bi
samo jednu cipelu ostavio u hodniku. Ti mora da cesto imas goste:D
Fin je to nacin odbijanja ljudi.

Не знам за Немачку, али мислим да сам читао да су негде у Холандији тражили да се забрани увођење паса у градски превоз. Власти су то одбиле, а онда је уследио талас тровања паса у том граду.

А да, и ја кад сам се као мали играо са псима, знало се, кад се заврши игра, прво се иде на прање руку, па онда све остало.

Па не изувају се пред вратима, него у ходнику кад уђу.

- - - - - - - - - -

***** те боже, мало му је свог свињца који није у стању да среди, него му се још и овај истовара по купатилу..

Пре пар деценија свратим до познанице, свршене медицинарке.

Знаш кад рачунаш да ће у тој кући бити чистоћа већа него у твојој.

А оно...Чупаво штрокаво псето јој иде кроз кујну а из дупета му виси нешто као усрани конопац. Нешто је ваљда прогутао па сад испада напоље...Стан штенара.

Pogledajte prilog 507311Pogledajte prilog 507311Pogledajte prilog 507311

Тад сам била и више никад.

Gde li samo nadjes ove snimke majko mila,Fabrika luda si kao struja.Zasto stalno namecete neke ekstreme kao definiciju uopstenosti.Pa to je prvo sto psi nauce da traze ici vani kada obavljaju nuzdu.Jos nikog nisam upoznao da nije uspio nauciti psa da obavlja nuzdu vani.Manite se vase subjektivne fobije prema psima pricamo generalno o lutalicama ali konstantno izbija izrazita fobija.Pustite ljude koji zele da imaju psa u kuci,njihov problem.Ja vise volim psa u dvoristu ko ima uslove za to naravno a pogotovo veci psi.Pudlice su opet nesto drugo one i ne mogu vani...

Izvini, a jel ti uopste razumes o cemu mi ovde pisemo?
Kakav bre porez za azile:D
Azili za pse finansiraju se iz privatnih sredstava , u njima rade volonteri, ne dobijaju nikakve plate, cak i veterinari
rade koji sat dnevno besplatno. I svakako da bi se u Srbiji povecao broj lutalica jer ziv covek ne bi sterilisao svoju kuju,
macku pa bi na azilima biilo da msestaju godisnje i milion pasa i macaka.

Mozda nisi ispratila temu "taksa na kucne ljubimce" gde se predlaze da deo ide za sklananje govana sa trotoara a deo na azile i veterinare.

Ti sto volontiraju, to je super, ali ne pokrivaju 2% lutalica u Srbiji.

Jos nisam procitao ni jedan realan predlog sem azil mesec dana pa uspavljivanje, koji bi mogao da smanji broj lutalica,
ovo je sve palamudjenje a imamo napade lutalica svaki dan na decu i stare ljude, a i ostale ali se o tome manje izvestava.

Poslednja izmena:
Не знам за Немачку, али мислим да сам читао да су негде у Холандији тражили да се забрани увођење паса у градски превоз. Власти су то одбиле, а онда је уследио талас тровања паса у том граду.

А да, и ја кад сам се као мали играо са псима, знало се, кад се заврши игра, прво се иде на прање руку, па онда све остало.

Па не изувају се пред вратима, него у ходнику кад уђу.

- - - - - - - - - -

***** те боже, мало му је свог свињца који није у стању да среди, него му се још и овај истовара по купатилу..

Да и то су такође тражили муслимани који где год дођу у већем броју траже да мењају прописе и законе по својој мери. Видели смо на још на почетку тееме која је затворена да је то и твој начин размишљања.

Да и то су такође тражили муслимани који где год дођу у већем броју траже да мењају прописе и законе по својој мери. Видели смо на још на почетку тееме која је затворена да је то и твој начин размишљања.

По чијој су мери ови садашњи закони, ко је променио законе који су владали овде деценијама, ко то мења свест овом народу и намеће му све и свашта?

По чијој су мери ови садашњи закони, ко је променио законе који су владали овде деценијама, ко то мења свест овом народу и намеће му све и свашта?

Опет причаш напамет . Мој је деда у Краљевини Југославији са својим псом уредно путовао возом и плаћао пола карте за пса, а пас је имао на огрлици податке о вакцинацији за текућу годину.

Пре пар деценија свратим до познанице, свршене медицинарке.

Знаш кад рачунаш да ће у тој кући бити чистоћа већа него у твојој.

А оно...Чупаво штрокаво псето јој иде кроз кујну а из дупета му виси нешто као усрани конопац. Нешто је ваљда прогутао па сад испада напоље...Стан штенара.

Pogledajte prilog 507311Pogledajte prilog 507311Pogledajte prilog 507311

Тад сам била и више никад.

To sta mu visi iz dupata je GLISATA PANTLJICARA.:eek:

Veoma lako zarazi i ljude i nije izlecivo.....:sad2:

Neki put pas sam pocisti ono sto je ostavio:

wXdHnMu.jpg

Опет причаш напамет . Мој је деда у Краљевини Југославији са својим псом уредно путовао возом и плаћао пола карте за пса, а пас је имао на огрлици податке о вакцинацији за текућу годину.

Јел беше тема о псима луталицама или сам ја нешто побркао?

- - - - - - - - - -

Neki put pas sam pocisti ono sto je ostavio:

wXdHnMu.jpg

Ова анализа показује све благодети дружења овог твог халапљивца са децом..

https://www.krstarica.com/zdravlje/...ludi-psi-stite-decu-od-zdravstvenih-problema/

- - - - - - - - - -

Не , тема је о решавању проблема напуштених паса, а ја сам само одговорио на твоје вајкање и питање ко промени законе. Ја пре пар деценија за којима ти кукаш нисам могао са својим псима што је могао мој деда пре Другог рата.:think:

- - - - - - - - - -

Не , тема је о решавању проблема напуштених паса, а ја сам само одговорио на твоје вајкање и питање ко промени законе. Ја пре пар деценија за којима ти кукаш нисам могао са својим псима што је могао мој деда пре Другог рата.:think:

Јбт, јел треба да ти цртам, да ли су у време твог деде убијали псе луталице, или су им градили хотеле?

Јбт, јел треба да ти цртам, да ли су у време твог деде убијали псе луталице, или су им градили хотеле?

У време мог деде су се другачије понашали и бивали и кажњавани и друшвено презирани ако су избацивали псе на улицу.

Back