KAKO REŠITI PROBLEM NAPUŠTENIH PASA

Они су се одлучили за те кораке јер су у хаосу а не зато што су правилно радили годинама,то су драстичне мјере и зато је Румунски Уставни суд омогућио властима да успавају "луталице" након што после 14 дана не буде утврђено у чијем су власништву.
Хуманије на вишем цивилизацијском нивоу државе те псе држе у азилу,покушавају наћи власника,стављају у огласе и слично.Развијене државе чипују пса и отварају здраствени картон чим га преузме власник.Пса без власника је немогуће срести на улици јер власник одговора за свог пса и његове потенцијалне несташлуке.

Луталице у 90% случајева нису биле ни у чијем власништву. Родиле су се на улици. Можеш ли да утувиш ту просту чињеницу.

Доказ? Нису расни, то је деценијски микс а зна се да наш народ само расне псиће шета.

Poslednja izmena:
Луталице у 90% случајева нису биле ни у чијем власништву. Родиле су се на улици. Можеш ли да утувиш ту просту чињеницу.

.

Небитно,два остављена пса се спанџала и настао луталица чистокрвни рођен на улици или остављен као штене,вишак,неко га само избацио из аута јер има превише кучића,једног оставио,остале бацио,све је исти продукт и зависи директно од наше директне свијести и неспобности државе да се избори стим и тако већ ко зна колико година траје лутање.Пас луталица тешко може да преживи ако се не храни,сви ми директно и индиректно утичемо да они преживе као луталице.Они јесу луталице али живе уз човјека,друга ствар што их је велика већина истраумирана ко зна каквим начином живота.Стерилизација пса,чиповање оних под власништвом,азили за псе,има начина само је проблем у несређеној држави јер не функционише ништа а камо ли тај инспекцијски дио који удара по џепу.

Pre svega nisi citao pazljivo a ako je tebi malo 5 usvajanja, na jednom usvajalistu ,
ti idi na prvo sledece i usvoji jednog psa,i povecaj broj usvojenih i svima nam pokazi kako se to radi..

Duso, nije normalno usvojiti psa....

Zasto?

Zato sto pre nego sto zelis da nabavis psa moras da razmislis STA OD NJEGA OCEKUJES.

Da bude cuvar, da ide u lov, da bude inteligentan, da se hvalis sa njim, da plasis komsije, da voli decu i td...

Kod mesanaca, pa jos odraslih, to je jako tesko odabrati...

Zato kupis rasu koja ima osobine koje su ti odabrala.

Macke se na mogu porediti sa psima.

Pas se veze za gazdu a macka za ambijent.

Macka lakse opstane sama u prirodi nego pas.

Macka nikada nije verna kao pas.

Пас се веже за газду јер га узицом спречаваш да иде где хоће.

Јадан живи како мора. Таква му је судбина будући да је пас.:mrgreen:

Мачка опстаје у природи јер је део ње.

Poslednja izmena od moderatora:
Пас се веже за газду јер га узицом спречаваш да иде где хоће.

Јадан живи како мора. Таква му је судбина будући да је пас.:mrgreen:

Мачка опстаје у природи јер је део ње.

Pas ne ostavi coveka ni kada su najteze okolnosti...To se bezbroj puta pokazalo u istoriji i praksi.

Kada covek odseli - i pas sam ide za njim...

A macka - ne....

macka ce odmah ostaviti coveka ako nesto ne ide dobro i ostce u staroj kuci i kada bivse gazde odsele.

Poslednja izmena od moderatora:
Pas ne ostavi coveka ni kada su najteze okolnosti...To se bezbroj puta pokazalo u istoriji i praksi.

Kada covek odseli - i pas sam ide za njim...

A macka - ne....

macka ce odmah ostaviti coveka ako nesto ne ide dobro i ostce u staroj kuci i kada bivse gazde odsele.

Да ли знаш колико огласа на бандерама виси са текстом НЕСТАО ПАС, те и те боје, одазива се на име то и то, налазач нека се јави на број тај и тај - следи награда.

- - - - - - - - - -

А те глупости за мачке што си налупетао, како те није срамота - матор човек а лупа као пукнута шерпа.

Они су се одлучили за те кораке јер су у хаосу а не зато што су правилно радили годинама,то су драстичне мјере и зато је Румунски Уставни суд омогућио властима да успавају "луталице" након што после 14 дана не буде утврђено у чијем су власништву.
Хуманије на вишем цивилизацијском нивоу државе те псе држе у азилу,покушавају наћи власника,стављају у огласе и слично.Развијене државе чипују пса и отварају здраствени картон чим га преузме власник.Пса без власника је немогуће срести на улици јер власник одговора за свог пса и његове потенцијалне несташлуке.

Они су радили управо ово што смо радили и ми, и пре укидања убијања паса су имали гомиле доџова по улицама, а онда су им дошла наметнута ЕУ права паса, па су исто као и ми кренули да млате празну сламу и да стерилишу псе, можеш мислити.
И добили су хорор, онакав какав имамо и ми данас.

А ти си ми видим сав цивилизован, само што би ти хтео да твоја шатро цивилизацијска достигнућа плаћамо сви ми, шта ти уопште имаш са псима који нити су твоји, нити имаш намеру да постани твоји, шта ти уопште имаш у глави кад си у стању да износиш такве идеје и где се то у цивилизацији пси стављају на такав пиједестал да се цела људска заједница гони да ради за њих и да плаћа њихово излежавање по азилима цео њихов животни век?

А то да је негде тамо власник одговоран, што ти то пишеш мени, то није моја ствар нити ствар нормалних људи.

- - - - - - - - - -

Pre svega nisi citao pazljivo a ako je tebi malo 5 usvajanja, na jednom usvajalistu ,
ti idi na prvo sledece i usvoji jednog psa,i povecaj broj usvojenih i svima nam pokazi kako se to radi..

Ја вам управо показујем и доказујем како се мора урадити решење паса луталица, а ти мени пишеш о некаквих 5 паса које су усвојили неки ликови који су пали под утицај пропагандих флоскула о псима и решили да буду пасје слуге.
При том је наравно један морао бити хаски, јер наше пасје слугерање воле да служе расним псима..

- - - - - - - - - -

Небитно,два остављена пса се спанџала и настао луталица чистокрвни рођен на улици или остављен као штене,вишак,неко га само избацио из аута јер има превише кучића,једног оставио,остале бацио,све је исти продукт и зависи директно од наше директне свијести и неспобности државе да се избори стим и тако већ ко зна колико година траје лутање.Пас луталица тешко може да преживи ако се не храни,сви ми директно и индиректно утичемо да они преживе као луталице.Они јесу луталице али живе уз човјека,друга ствар што их је велика већина истраумирана ко зна каквим начином живота.Стерилизација пса,чиповање оних под власништвом,азили за псе,има начина само је проблем у несређеној држави јер не функционише ништа а камо ли тај инспекцијски дио који удара по џепу.

Хоћеш ли коначно а кажеш у којој сређеној држави се не примењује убијање паса у кратком року уколико га нико не усвоји?

Čopor od 50 pasa je u selu Puluvila u južnoj Indiji napao, ubio i do pola pojeo ženu od 65 godina, koja je pošla do toaleta na plaži. Incident se desio u petak uveče.

https://www.srbijadanas.com/vesti/d...-toaleta-pa-je-presreo-i-rastrgao-copor-od-50

– Izgubili smo strpljenje. Država na pogrešan način sprovodi zakon o zabrani eliminacije pasa. Koliko nas će morati da umre da bi oni rešili problem? Zar su ljudi manje vredni od pasa? – zabrinut je jedan meštanin.

Od donošenja ovog zakona do kraja 2015. godine u južnoj Indiji je napadnuto preko 100.000 ljudi.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

znaci, slucaj iz indije...copor je ne samo rastrgao, nego i pojeo zenu. zanimljivo da je u indiji donet zakon kojim se zabranjuje eutanazija pasa, a civilizovane zemlje se svojih lutalica oslobadjaju eutanazijom, cak se i rumunija pridruzila civilizovanom svetu. u u srbiji se, razne nvo organizacije i kojekakvi borci za prava zivotinja, zalazu da budemo kao indija, pa da nam ovakve vesti stizu iz cele srbije. jos nas koji ne mrzimo pse, ali vidimo kuda ide stanje sa coporima nazivaju ubicama...a prave ubice su oni koji stite pse, cak i kada ti psi raskomadaju nekoga.

iz ukrajine...psi rastrgli devojku na putu od skole do kuce i pojeli delove njenog tela

posto se ovde konstantno pominje civilizacija i kako mi koji smatramo da se problem pasa lutalica na sadasnjem nivou, moze resiti samo eutanazijom, nismo civilizovani, zanima me ko bi od vas ukrajinu nazvao civilizovanom zemljom?

- - - - - - - - - -

nju je napao copor, jedn ju je ugrizao.

Ја вам управо показујем и доказујем како се мора урадити решење паса луталица, а ти мени пишеш о некаквих 5 паса које су усвојили неки ликови који су пали под утицај пропагандих флоскула о псима и решили да буду пасје слуге.
При том је наравно један морао бити хаски, јер наше пасје слугерање воле да служе расним псима..

Mislim da ti ipak nisi do kraja procitao moj post..udomljavanje o kome sam pisala je samo primer na koje sve nacine pokusava da se resi problem napustenih pasa
e sada..da li je to dobar i efikasan nacin je druga prica.. ali je bar pokusaj da se na human nacin resi taj problem..
a kako bilo cije pisanje osim vaseg izaziva agresiju kod vas pa u tom stilu i odgovarate..ja se vise necu oglasavati na ovoj temi, jer se osecam neprijato ..pisite sami sa sobom
zelim vam srecu i uspeh u iznalazenju nacina i resenja za uklanjanju napustenih pasa i pasa lutalica sa ulica grada Cikaga :lol:
..srecom pa se svi vasi komentari ne doticu mog malog psa,koja evo spava u svojoj korpi blazenim snom, sita, napita i isetana i briga je za sve mrzitelje tih divnih stvorenja zvanih psi...
sve najbolje

a ovako se nislije zabavljaju....

Držala dete u naručju dok je čopor pasa ujedao

http://niskevesti.rs/drzala-dete-u-narucju-dok-je-copor-pasa-ujedao/

17175939_1870650623177750_28127574_o.jpg

- - - - - - - - - -

znaci, u najvecem broju slucajeva stradaju deca, zene i stari i bolesni, jer psi osete slabost i kao i svaki lovac odvaja kao plen ono sto je slabo i nema sposobnost da se brani.

Pa Ukrajina,Moldavija i Balkan su crna rupa Evrope.Zasto se ne ugledate na Skandinavce,Austriju,Svicarsku,Njemacku,Britaniju,raspitajte se malo kako se lako resi problem kad se hoce.Pa Njemacka ima 80 miliona stanovnika,toliko puta sam bio gore nemoguce je vidjeti lutalicu,sterilizacija zenki,azili za pse,visoka svijest i problem resen.Kako se uvjek hvatate treceg svijeta i divci drzava...

- - - - - - - - - -

Naravno dobar komentar ispod ovog teksta,to znam iz prve ruke jer je ovako bilo i kod mene u gradu bilo dok nisu uveli cipovanje uhvacenih lutalica.

vesna 8. 03. 2017. at 07:23
zao mi je sto se to desilo…ali ajde da resimo uzrok a ne posledice…sto ne pisete o tome zasto psi nisu sterilisani…gde su donacije za sterilizaciju …pustite pse gladne iz azila…u ednom delu grada …pa ih onda hvatate….dobijete 4000 do 5000 po psu…drzite ih neko vreme … pa ih pustite u drugi deo grada …iz azila ih kao spasavaju i oni dobiju svoj dio kolaca …i tako u krug …a da tu su i veterinarski inspektori…koji obilaze azile i kazu naravno da je situacija ok …celnici kazu nema para ni za bolesnu decu a ne za tamo neke pse …i tako sve u krug…ajde sedma silo vama su dostupne informacije…u sledecem broju napisite koliko je pokradeno novca od donacija od ovog kruga lopova…a da ne govorimo o privatnim azilima i neregistrovanim odgajivacnicama

u vecini razvijenih i civilizovanih zemalja se psi eutanaziraju ukoliko se ne udome ili en prodju test socijalizacije. u par zemalja se drze dozivotno u azilima, a srbija nije bogata da bi pse drzala dozivotno u azilima.

- - - - - - - - - -

u srbiji se zahteva da se ljudi edukuju kako da se ponasaju kada naidju na copor lutalica...ludilo. iskoci pred coveka, zenu ili u najgorem slucaju dete (posto su deca sitna) 10-15 razjarenih dzukela i sad ljudsko bice bez krzna, zuba, kandzi treba brzo da nadje vodju copora i obracuna se sa njim.

- - - - - - - - - -

mozga ima li?

Mislim da ti ipak nisi do kraja procitao moj post..udomljavanje o kome sam pisala je samo primer na koje sve nacine pokusava da se resi problem napustenih pasa
e sada..da li je to dobar i efikasan nacin je druga prica.. ali je bar pokusaj da se na human nacin resi taj problem..
a kako bilo cije pisanje osim vaseg izaziva agresiju kod vas pa u tom stilu i odgovarate..ja se vise necu oglasavati na ovoj temi, jer se osecam neprijato ..pisite sami sa sobom
zelim vam srecu i uspeh u iznalazenju nacina i resenja za uklanjanju napustenih pasa i pasa lutalica sa ulica grada Cikaga :lol:
..srecom pa se svi vasi komentari ne doticu mog malog psa,koja evo spava u svojoj korpi blazenim snom, sita, napita i isetana i briga je za sve mrzitelje tih divnih stvorenja zvanih psi...
sve najbolje

Па то удомљавање о коме ти пишеш је испирање мозга, вид специјалног рата против овог народа који полако нестаје, ко нормалан може да намеће тему удомљавања гомила и гомила паса који су се накотили по Србији, у време кад је деце све мање а млади људи беже одавде главом без обзира?

Решење проблема са псима, осим чврстих мера елиминације луталица, супротно од онога што ти пишеш, мора бити и освешћивање од те фасцинације која поприма димензије пошасти и колективне менталне болести, уместо да се људима помогне да ствари сагледају на зрео начин, да су те животиње у највећој мери непотребан производ људског играња бога, овде се те исте животиње уздижу на пиједестал богова, намеће целом друштву некаква кривица и обавеза изигравања слугу..

Хоћу рећи, ма колико ви мрсили овде, ствари су веома просте, луталице се уништавају непрекидно као и све друге штеточине, а људе треба обесхрабривати да од себе праве будале.

Али ето, то не одговара разним лобијима који, као и увек, зарађују огроман новац на људским глупостима, несрећама и слабостима.

Један пост горе говори о томе колико су људима мозгови изокренути, када је неко некој кучкарки која скупља пасја говна поменуо то, она је рекла да ће то са задовољством да ради цео живот, замислите нормалног човека да му наметнете такву обавезу, мислим да би то било попут осуде на дугогодишњу робију.
Али ето, тај облик специјалног рата уме да уништи психу код неких до те мере да им скупљање пасјих гована представља узвишени чин...

И тако имаш огроман број људи који немају потомство, већ су себе ставили у функцију служења псима, је ли тако Нина?

Poslednja izmena:
Duso, nije normalno usvojiti psa....

Zasto?

Zato sto pre nego sto zelis da nabavis psa moras da razmislis STA OD NJEGA OCEKUJES.

Da bude cuvar, da ide u lov, da bude inteligentan, da se hvalis sa njim, da plasis komsije, da voli decu i td...

Kod mesanaca, pa jos odraslih, to je jako tesko odabrati...

Zato kupis rasu koja ima osobine koje su ti odabrala.

Мислим да је крајње време да се престане са идолатријом расних паса, а да се о томе баш ништа не зна.
Расни су пси су много већи мешанци од ових коке именујемо мешанцима, јер су управо мешањем раса добијени ти пси за специјаллне намене које ти Блајби помињеш.
Што се тиче интелигенције то апсолутно није тачно и нема никаквих показатеља нигде да су природни мешанци мање интеклигентни, чак супротно.
А какав ће пас бити много зависи од власника, а овде се првенствено и ради о власницима , јер они стварију армију напуштених паса.

Poslednja izmena:
iz 2013....rumunija se odlucila na korak masovne eutanazije lutalica

Poslednjih godina čopor pasa-lutalica je ubio jednu ženu u Bukureštu, a umro je i turista iz Japana kome je pas-lutalica ujedom presekao arteriju u nozi. Prošle nedelje je od ujeda umro i jedan četvorogodišnji dečak.

https://www.blic.rs/vesti/svet/rumunija-odobrila-ubijanje-desetine-hiljada-pasa-lutalica/d9ppyey

mislim da je u bopsni bio slucaj kada je pas (vlasnicki) presekao coveku arteriju i covek je umro...

mi nemamo ni debelu kozu, tanja nam je koza u odnosu na zivotinje.

Moto zaštitara glasi:
UDOMI, NE KUPUJ

Ako ovaj moto ukucate u gugl, videćete strane i strane posvećene problemu o napuštenim psima.
Parafraziraću tekst iz 2016. godine sa jedne od tih strana:

skoro sve odgajivačnice pasa u Srbiji rade ILEGALNO. Nisu registrovane u APR-u kao sve firme (čak i neprofitna udruženja moraju biti registrovana u APR), ne plaćaju porez, te faktički i ne postoje. Registrovane su samo dve, od preko 3000 odgajivačnica sa liste Kinološkog saveza (u trenutku objavljivanja teksta). Dakle, skoro svi odgajivači rade na crno.
Šta se dešava sa psima koji ne odgovaraju kinološkim standardima, odnosno ne mogu se prodati ... a njihovo držanje košta odgajivača?
Izbacuju se na ulicu. Zaštitari takve "odgajivače" nazivaju štancerima i kotiteljima.

kaze neko ko je uvek imao rasne pse. :lol:

Мислим да је крајње време да се престане са идолатријом расних паса, а да се о томе баш ништа не зна.
Расни су пси су много већи мешанци од ових коке именујемо мешанцима, јер су управо мешањем раса добијени ти пси за специјаллне намене које ти Блајби помињеш.
Што се тиче интелигенције то апсолутно није тачно и нема никаквих показатеља нигде да су природни мешанци мање интеклигентни, чак супротно.
А какав ће пас бити много зависи од власника, а овде се првенствено и ради о власницима , јерони створију армију напуштених паса.

Vucji, morao sam da se nasmejem ovoj tvojoj boldovanoj recenici....

Znas li ti sta je uopste sta je RASA?

To je niza kategorija od najnize taksonomske kategorije - vrste.

Razlika od rase i mesanca je da kos rase ivek dobijas JEDNAKO POTOMSTVO (bez cepanja u F-1 generaciji) a kod mesanaca - ne.

Наравно Блајби, разлика је једино у томе што се тај процес , који ћеш признати вештачки, ради као људском , стручном интервенцијом док се не добије наследна особина.
То не мења чињеницу у вези са оним што ја говорим, а то је да је случају расних паса, сем оних које кинологија примитивним расама , углавном ради о мешанцима.
Да ли знаш можда колико има непризнатих раса за које се људи и не труде и не желе да буду признате и уведене каталог " расних паса".
Такође смо сведоци да се због хипершпродукције расе кваре и да није истина да ћеш са родовником расног пса добити оно што очекујеш.
Али то није тема овде, ја само тврдим да нема никаквог разлога да се расни пси у оваквим питањима посебно третирају као " виша раса" у односу на мешанце, то је све.

u vecini razvijenih i civilizovanih zemalja se psi eutanaziraju ukoliko se ne udome ili en prodju test socijalizacije. u par zemalja se drze dozivotno u azilima, a srbija nije bogata da bi pse drzala dozivotno u azilima.

- - - - - - - - - -

u srbiji se zahteva da se ljudi edukuju kako da se ponasaju kada naidju na copor lutalica...ludilo. iskoci pred coveka, zenu ili u najgorem slucaju dete (posto su deca sitna) 10-15 razjarenih dzukela i sad ljudsko bice bez krzna, zuba, kandzi treba brzo da nadje vodju copora i obracuna se sa njim.

- - - - - - - - - -

mozga ima li?

Пре свега је непојмљиво да чопор луталица живи на улици.Прво треба склонити псе са улице за почетак!

Back