Наравно, не занимате сада решење из Швајцарске коју си навео као пример, него само бес и мржња.
Ипак да ти кажем, имају и они луталице, али су сведени на врло мали број, тако да су на нивоу случаја , а не појаве као што је наша ситуација. То је оно чему и ми треба да тежимо, али за то су потребни , поштиовање закона, врло строга казнена политика и контрола, и као најважније - време.
Инаће њихова су прихватилишта , као и све друго у јеној малој, а пребогатој земљи моно опремљенија и уређенија од наших.
За твоју информацију ја не идем по улици и храним луталице, то није у граду уопште неопходно, јер с обрзиром на наше навике они у граду нису гладни, али застанем погледам у каквом су стању, помазим се и поиграм са њима , ако су расположени , а ако видим да им треба ветеринарска помоћ, јавим ветеринарима за које знам да ће им помоћи и то платим.
Јако велики број људи мисли да су велики хуманисти ако напуштеном псу баце парче хлеба, па се онда увреде када овај то не поједе, јер није гладан. Напуштени пси су гладни нечег другог , а то је људска пажња, блискост и топлина, али то је теби потпуно неразумљив концепт.