Kako reagujete na komplimente?

Kad ti tako kažeš, onda nije ništa čudno što se većinom tako reaguje... to je neki kod u tradiciji našeg naroda, kao i mnogih drugih, čulo za skromnost i težnju da se ne povodimo za hvalospevima.
Tema nije čak ni pokrenuta pod utiskom komplimenata udvarača i slično.
Žena ženi kad udeli kompliment; Nepoznata osoba do koje sedimo u javnom prevozu; Kasirka u marketu;
Jedno je laskanje, drugo je kad osoba iskreno, bez zadnjih namera, ikakve mogućnosti da od toga išta dobije, kroz kompliment izjavi da smo dragi iz nekog razloga.
Лепо размишљате госпођице.

Kad ti tako kažeš, onda nije ništa čudno što se većinom tako reaguje... to je neki kod u tradiciji našeg naroda, kao i mnogih drugih, čulo za skromnost i težnju da se ne povodimo za hvalospevima.
Tema nije čak ni pokrenuta pod utiskom komplimenata udvarača i slično.
Žena ženi kad udeli kompliment; Nepoznata osoba do koje sedimo u javnom prevozu; Kasirka u marketu;
Jedno je laskanje, drugo je kad osoba iskreno, bez zadnjih namera, ikakve mogućnosti da od toga išta dobije, kroz kompliment izjavi da smo dragi iz nekog razloga.
Imam utisak kao da je kompliment unapred osuđen na propast.
Šta je to loše reći nekome nešto lepo nikad mi neće biti jasno i sumnjati i kad ne postoji potreba za tim.

Imam utisak kao da je kompliment unapred osuđen na propast.
Šta je to loše reći nekome nešto lepo nikad mi neće biti jasno i sumnjati i kad ne postoji potreba za tim.
Kompliment popravlja dan.
Ostaje dugo u sećanju iako možda ne pamtimo toliko dugo odakle nam.
Svi značimo svima, to sam stekla za lekciju kao neko ko voli da bude sam...
a, eto me na Forumu, tugujem kad mi se ne odgovori... Nije da volim da budem sama, već je to najmanje što mogu da očekujem.
Škrta sam na komplimentima, ali kad ga dam, znači.
Šta?
Znači da možda možemo da postignemo to što ljudi veličaju u nama... ne znam kako da prevedem...
Ali... nije ni to.
Idemo ispočetka...

Poslednja izmena:
uvek postoji potreba i uvek postoji nešto ili bilošto , pa makar i neki sitan detalje zbog kojeg bi slobodno dali kompliment
na veliku žalost u ovom konzumnom društvu i vremenu , kompliment je postao retka stvar i alatka oruđe za neke tamo iza interese
a toliko je taj kompliment preko potreban , samo jedna reč ili može i gest da toliko mnogo ispriča i nekome ulepša dan
obično zahvalim se i uzvratim
kako žensko biće zna da proceni momenat to je čudo jedno , žensko oko zapaža takoreći sve, ponekad samo osmehom i pokretom glave znaju da dodele kompliment , a sa moje strane dve tri reči za uzvrat dovoljno da im dan bude bolji i lepši
dekite ljudi komplimente , to je postalo toliko deficitarno da itekako može vratiti bliskost između ljudi koja nam toliko nedostaje

Pa to ne zavisi od nas, nemaš opciju da ne primiš...
Kako reaguješ kad ti mačence ili kučence priđu? Da li ih šutneš, ili razmišljaš šta da radiš sa njima?
Opciju ne, ali ne dotiču me. Niti ih želim čuti. Životinje su za mene iznad ljudi, tako da svaka usporedba s njima za mene nema smisla. To su jedina bića pored djece koja te iskreno vole i žele.

Životno iskustvo. Sve stvari u životu imaju razlog. Jako je malo tih čuda iskrenih, više mi vrijedi obično hvala, fala.

Ono tipa, ti si ovo, ono, to me odvano ne dotiče. Koža je odavno otvrdnula na to.
životno iskustvo je tu za da nas nauči nečemu , ali uvek postoji onaj tračak nade , koliko god bio tanak da u nama izazove pizitivu
ok , ima i toga u većini , ali generalizacija lošeg iskustva ne vidi ničemu
može i samo jedno loše iskustvo da bude toliko veliko loše da , mislimo , da nam se ogadilo sve , ali i ako pustimo i jedno neko sasvim malo dobro životno iskustvo izgubili smo i previše

životno iskustvo je tu za da nas nauči nečemu , ali uvek postoji onaj tračak nade , koliko god bio tanak da u nama izazove pizitivu
može i samo jedno loše iskustvo da bude toliko veliko loše da , mislimo , da nam se ogadilo sve , ali i ako pustimo i jedno neko sasvim malo dobro životno iskustvo izgubili smo i previše
Ti si jedan fini i pametni gospodin :)

Godine, vrijeme, stvari, situacije čine sve. Ponavaljam, draže mi je čuti hvala obično nego ti si ovo, ono. Jedino djeci i životinjama vjerujem kad kažu, reagiraju na svoj način.

Marilyn Monroe se pripisuju reči da je uvek vapila za nečim što je sadržano u reči ''affection''. To nije ljubav ali je marenje za nekim?

Izgleda da su se neraskidiva prijateljstva zasnivala na tome, na terminu ''affection'', ne znam srpsku reč, na onome kako nas ljudi vide, a naročito na tome kako nas dragi ljudi vide.
Privrženost?

Elem....Komplimenti nam znače onoliko koliko važnim vidimo ljude. Shvatila sam da.. su meni svi ljudi važni, a postoje ljudi koji nas dele na važne i nevažne. :cvet:

Marilyn Monroe se pripisuju reči da je uvek vapila za nečim što je sadržano u reči ''affection''. To nije ljubav ali je marenje za nekim?

Izgleda da su se neraskidiva prijateljstva zasnivala na tome, na terminu ''affection'', ne znam srpsku reč, na onome kako nas ljudi vide, a naročito na tome kako nas dragi ljudi vide.
Privrženost?

Elem....Komplimenti nam znače onoliko koliko važnim vidimo ljude. Shvatila sam da.. su meni svi ljudi važni, a postoje ljudi koji nas dele na važne i nevažne. :cvet:
Iskoristiću priliku i dati ti kompliment: zanimljiva, draga, inteligentna-milina je čitati te :heart:

Kompliment popravlja dan.
Ostaje dugo u sećanju iako možda ne pamtimo toliko dugo odakle nam.
Svi značimo svima, to sam stekla za lekciju kao neko ko voli da bude sam...
a, eto me na Forumu, tugujem kad mi se ne odgovori... Nije da volim da budem sama, već je to najmanje što mogu da očekujem.
Škrta sam na komplimentima, ali kad ga dam, znači.
Šta?
Znači da možda možemo da postignemo to što ljudi veličaju u nama... ne znam kako da prevedem...
Ali... nije ni to.
Idemo ispočetka...
Razlika : komplimet i laskanje
Sve komplimente, posebno zanimljive pamtim. Zašto?
Očigledno je da nisam imuna ali barem to priznam jasno i glasno :D

Back