Kako reagujete na komplimente?

Nije to cudno...
Devojka trenirana da ponizava muskarca, to ce umanjiti svaku komunikaciju koja daje komplimente..
A i dobijeni kompliment ce u vecini slucajeva srozati..

Zatim opsta nekultura, nepoznavanje pojmova, suzava mogucnost neke sirine komplimenta, tako da se ostaje na osnovnom....

Zatim mesanje razlicitosti sa kreativnosti urinira po ukusu i estetici....uz pokrivanje nedostatka identiteta...
Moze li iko od vas primetiti problem identiteta kod mlade osobe?
Vesto pokriveno mimikrijskim potezima koji su ocaj, zelja osobe da se dodvori i uklopi, stvarajuci tako dodatni problem jer se problem ne uoci na vreme i poraste do teskih depresivnih stanja..

Sad cak imamo razne vrste novih depresija, nastalih iz tih nakaradnih komunikacija...
Sto vise predpraznickih cestitki to se osoba oseti vise usamljena...ne zato sto joj ne prijaju , nego zato sto vidi da su pozeraj , neiskrene...i tako se samo pojacava osecaj usamljenosti npr , ili pritajenih pasivnih zahteva...bar ja to primecujem..
Meni licno taj deo smeta, kad mi neko cestita a usput mi stoji zahtev za sablonizovanjem i prihvatanjem celog seta drustvenih protokola....sto je sve cesce kod mladih, kod matorih je cestitka neutralnija...cestita ti hladno ili mlako , ali nema zahteva da budes kompatibilan ili licenciran....
Ali postoji kod drugih vrsta komunikacija...poslovnih ili podobnih , tj kad je politicka osnova prisutna..ili neka kvazi drustvena....uuu ono procenjivanje sta je persona publica je kod matorih , preko 30god , prava smejurija od slihtarenja...

Uostalom ni na forumu nece proci tekst tu kvazi liberalnost vec ce biti obrisana poruka necenzurisanim sistemom..
Meni jedva pola poruka prolazi....a nema uvreda, nego je uvreda ako je kritika stanja..

Poslednja izmena:
Malo sire ja to posmatram,nema to veze s kupovinom bodova i nekim kalkulacijama,zadnjim namerama,zbog tih predrasuda su se svi povukli,ni da daju ni da prime kompliment,meni je komotno kad govorim istinu i sta mislim,rasterecen sam tako,pa mislim o drugima koji mi kazu lepu rec da se osete opusteno kad mi se obrate komplimentom,zamisli da nastavimo tako samo lepo jedni drugima da cinimo i hranimo se dobrotom

Da, šta je sa nama koji ne umemo da prihvatimo kompliment nego se sve nešto umanjujemo, karikiramo, izvedemo besne gliste, pa tek onda zahvalimo?
I kod sebe sam to primetila.
Ne podnosim komplimente dobro. Uvek sam zatečena, pa se prvo podsmehnem sebi, izvedem neki vic, pred osobom koja mi udeljuje kompliment, pod obavezno, pa se našalim, a onda se ipak zahvalim osobi koja me je po nečemu pohvalila.
Kako se nosite sa komplimentima?

Ukoliko imate neku posebnu tehniku doživljavanja i savladavanja istih, podelite.

Ono... kompliment koji svima vama mogu da uputim povodom predstojećih praznika je da.... mi je prosto drago da sam vas neke tek sad srela, neke čitala već dugo i, sve vas doživljavala kao da ste mi u sobi.
Učinili ste mi ovu 2022. godinu lepšom, bogatijom, smislenijom... Hvala vam, i.. idemo dalje!

Ah, ti komplimenti...
Prihvatim, zahvalim i baš me briga ako nije iskren. To nije moj problem.
Dam kompliment kad osetim.
Ukratko. :D

Da, šta je sa nama koji ne umemo da prihvatimo kompliment nego se sve nešto umanjujemo, karikiramo, izvedemo besne gliste, pa tek onda zahvalimo?
I kod sebe sam to primetila.
Ne podnosim komplimente dobro. Uvek sam zatečena, pa se prvo podsmehnem sebi, izvedem neki vic, pred osobom koja mi udeljuje kompliment, pod obavezno, pa se našalim, a onda se ipak zahvalim osobi koja me je po nečemu pohvalila.
Kako se nosite sa komplimentima?

Ukoliko imate neku posebnu tehniku doživljavanja i savladavanja istih, podelite.

Ono... kompliment koji svima vama mogu da uputim povodom predstojećih praznika je da.... mi je prosto drago da sam vas neke tek sad srela, neke čitala već dugo i, sve vas doživljavala kao da ste mi u sobi.
Učinili ste mi ovu 2022. godinu lepšom, bogatijom, smislenijom... Hvala vam, i.. idemo dalje!

Ah, ti komplimenti...
Kazem:“Hvala.“ :)

lepa.jpg

Nemam pojma, ni puna kesa komplimenata mi ne znači od osobe koja mi ne znači
Pa...
ako se već došlo u bilo kakav kontakt, teško je da nam osoba baš ništa ne znači. Ljudi koje srećemo definitivno nešto znače, makar i na trenutak.

Malo sam se zadubila i zaključujem da je najprimetnije ono kad je čovek zatečen i smotan u vezi komplimentata na njegov račun jer obraćam pažnju na delove sveta koji su najsrodniji tome kako se osećam. Japan, Južna Koreja, Kina...
Ti ljudi generalno, makar i vrlo poštovani, popularni, uspešni, i prema svemu čega sam se setila i što znam, ne znaju šta će sa komplimentima, osećaju se odgovornim za to kako ih ljudi percipiraju, da doživljaj sebe umanje, ublaže, i nekako vrate loptu na suprotan teren.

Доживим трансфер блама када добијем комплимент, ретко и уделим.
Kad ti tako kažeš, onda nije ništa čudno što se većinom tako reaguje... to je neki kod u tradiciji našeg naroda, kao i mnogih drugih, čulo za skromnost i težnju da se ne povodimo za hvalospevima.
Tema nije čak ni pokrenuta pod utiskom komplimenata udvarača i slično.
Žena ženi kad udeli kompliment; Nepoznata osoba do koje sedimo u javnom prevozu; Kasirka u marketu;
Jedno je laskanje, drugo je kad osoba iskreno, bez zadnjih namera, ikakve mogućnosti da od toga išta dobije, kroz kompliment izjavi da smo dragi iz nekog razloga.

Back