Kako prijaviti tuču u autobusu?

A nije nasilje da ti neko duva dim u lice?
Da to nisu "ljudska prava"?
A "obaveze"?

Tekst ti je dugačak suština je kratka:
puši pa udji a duvaj mami u lice
Ја сам морао да слушам њега смрдљивог како је реметио јавни ред и мир чак и пре него што је тај дечко ушао, шта који к има да се обраћа другим непознатим људима и да се нешто ку*чи, како је то дозвољено? Јел би он волео то да сам тад звао полицију и то пред њим, и ако не зашто не би волео ако ја ништа лоше и незаконито не радим?

Надам се да је крепао тај смрад, иначе није ни ћелав него је имао бело шеширче, колико се бре и не сећам, то је требало одмах, 192, "имамо озбиљну ситуацију" и крај.

Ja sam pusio el. cigaretu 2 godine u kancu, ,ono full obezbedjenje, kamere, detektori dima i tek pred kraj me izvalila jedna nadredjena.

Pitala me sta ti je to, kazem inhalator, doktor mi prepisao :p

U sustini prevrnula je ocima na glup izgovor i iskulirala.

Pa ne smeta nikome, no svi kazu mirise im lepo niko se ne buni ali uvek pitam, ako smeta nekome necu, u prevozu sam uvek izbegavao nekako mi je nekulturno. Mada desi se nekad, krisom :rumenko:

Posebno velika korist od policije.

Bolje se i slloniti i istrpiti nego sukobljavati sa gorim posljedicama.
Meni je recimo nekulturno da spustim sjedište u avionu a da ne provjerim ko je iza mene i dal bi mu bilo neudobno.
Jednom prilikom se okrenem i upitam lika dal bi mu smetalo ako spustim sjedište i on onako sramežljivo kaže da nema problema. Joj kad odčepi ova do njega..Kako možete, jel vidite da je on velik čovek..drsko i napadački.
Ja ništa, okrenem se i nisam spustila sjedalo. Jes bio visok.
Nisam joj ništa odgovorila jer nebi imala šta reći tako ratobornoj osobi koja ima poriv da zaštiti toliku ljudeskaru bez pitanja. Zaštitnički poriv je naglašeniji kod osoba koje su maltretirane kao mladje i taj ratoborni žar mi je djelovao kao da je malo otišla na živce.
Možda previše analiziram 😅

I nemojte me pogrešno shvatiti. Postoje trenutni kad trebamo biti zvijeri bez kontrole ali to je kad štitimo najmilije i nemoćni. Nebi mi ni tad pao mrak na oči ali bi bila bliže zvijeri bez kontrole.

Al tu da pravim dramu oko dima cigare, povrede ega, neko me malo gurnuo...to je glupo. Tu možeš od komarca da napraviš slona sa trajnim posljedicama.

Naravno da bi bio fin osjećaj na tren da sam joj zabila facu u sendvić između sjedišta i stolića za ručavanje 😅...al se trebamo kontrolisati i donjeti fer odluku.

Back