Kako prijaviti tuču u autobusu?

bezimeni1

Ističe se
Poruka
2.057
Догодио се данас физички напад у градском аутобусу у Београду. Један дечко је запалио електронску цигарету, други су рекли да на то има права и да тиме не крши закон (ја не знам за то), да би га један старији човек напао и кренуо да га бије због тога, физички крупнији маторац на ситнијег младића. Тај дечко није узвраћао него је сишао на следећој станици, није се чак ни свађао, био је скроз сталожен. И ником ништа. Није било гужве у аутобусу. Можда пушење електронских цигарета није лепо али ако се тиме не крши закон онда се не крши, а онај човек што је урадио то се зове физичко насиље и то је бар за притвор.

Нажалост, није позвана полиција и аутобус није имао застајање због тога, али чини ми се да у том аутобусу имају камере и надам се да није касно да се реагује. То се десило данас око 13:20 до можда 13:25, у аутобусу 26 у смеру ка граду, на раскрсници Максима Горког са Господара Вучића (мало изнад пре те раскрснице). Са спољне задње стране аутобуса са леве стране пише П40115 а са десне стране пише 50188 (не знам шта је тачно гаражни број од тога двоје).

Човек који је починио физичко насиље и ремећење јавног реда и мира има око 65 година, висине је можда око 175 ~ 180, проћелав и има кратку проседу косу (тако нешто ћелавкасто), био је у зеленој мајици кратких рукава а доле је имао или сиви или бели шортс. Физички напад се одиграо тачно код средњих врата (кратки аутобус је у питању), пошто ми се чини да позади има камера која је уперена ка задњим вратима, вероватно има и камера која је уперена и ка средњим вратима. Ако има, постоји доказ, већ сам рекао време, место, и који је аутобус. Човек се понашао јако бахато, после се свађао са женама које су вербално браниле тог дечка. Чим је ушао почео је да негодује што су отворени прозори. Понашао се као да је лично он ослободио Београд. Сишао је код Каленић пијаце.

Надам се да ће неко реаговати, да се таквом насиљу по принципу "јер ми се може" стане на пут. Немам бесплатни превоз и имао сам карту од 90 минута, жао ми је што нисам звао полицију кад нико други није хтео али надам се да никад није касно, да ми се није журило реаговао бих, жао ми је сад што нисам, иако лично не знам ни девојци да приђем. Следећи пут неко такав је готов. Да је мени то урадио стрпао бих га иза решетака, не бих се зауставио. Ако има камера у аутобусу то је онда скоро па готово, само треба пријава. Ја се баш никако не разумем у бирократију али сам за то да се јави полицији, такве ствари јесу за пријаву. Не треба ниједно физичко насиље да прође некажњено.

Надам се да ће неко реаговати, да се таквом насиљу по принципу "јер ми се може" стане на пут. Немам бесплатни превоз и имао сам карту од 90 минута, жао ми је што нисам звао полицију кад нико други није хтео али надам се да никад није касно, да ми се није журило реаговао бих, жао ми је сад што нисам, иако лично не знам ни девојци да приђем. Следећи пут неко такав је готов. Да је мени то урадио стрпао бих га иза решетака, не бих се зауставио. Ако има камера у аутобусу то је онда скоро па готово, само треба пријава. Ја се баш никако не разумем у бирократију али сам за то да се јави полицији, такве ствари јесу за пријаву. Не треба ниједно физичко насиље да прође некажњено.
Ja sam pre par nedelja videla kako su dva dačaka prebila motkama čoveka.
U sred bela dana, na pijaci. Došla je hitna pomoć, došla su i dva milicionera.
Prošetali se pijacom i otišli. Od dvesta svedoka nikoga ništa nisu ni pitali.
Narod im sam ne prilazi. Možda da ne bi bili sledeći koji će dobiti motkama
po glavi.
A ti zamišljaš da će iza rešetaka neko ko je naćuškao nekoga u busu? :lol:
Bre.. svašta..

A ti zamišljaš da će iza rešetaka neko ko je naćuškao nekoga u busu? :lol:
Ако је неко баш баш упоран богами хоће. Јер тај би одговарао да је узвратио а могло је у афекту да буде далеко јаче јер људи се тада изнервирају. Треба да се реагује да не би настајала спирала насиља.

Догодио се данас физички напад у градском аутобусу у Београду. Један дечко је запалио електронску цигарету, други су рекли да на то има права и да тиме не крши закон (ја не знам за то), да би га један старији човек напао и кренуо да га бије због тога, физички крупнији маторац на ситнијег младића. Тај дечко није узвраћао него је сишао на следећој станици, није се чак ни свађао, био је скроз сталожен. И ником ништа. Није било гужве у аутобусу. Можда пушење електронских цигарета није лепо али ако се тиме не крши закон онда се не крши, а онај човек што је урадио то се зове физичко насиље и то је бар за притвор.

Нажалост, није позвана полиција и аутобус није имао застајање због тога, али чини ми се да у том аутобусу имају камере и надам се да није касно да се реагује. То се десило данас око 13:20 до можда 13:25, у аутобусу 26 у смеру ка граду, на раскрсници Максима Горког са Господара Вучића (мало изнад пре те раскрснице). Са спољне задње стране аутобуса са леве стране пише П40115 а са десне стране пише 50188 (не знам шта је тачно гаражни број од тога двоје).

Човек који је починио физичко насиље и ремећење јавног реда и мира има око 65 година, висине је можда око 175 ~ 180, проћелав и има кратку проседу косу (тако нешто ћелавкасто), био је у зеленој мајици кратких рукава а доле је имао или сиви или бели шортс. Физички напад се одиграо тачно код средњих врата (кратки аутобус је у питању), пошто ми се чини да позади има камера која је уперена ка задњим вратима, вероватно има и камера која је уперена и ка средњим вратима. Ако има, постоји доказ, већ сам рекао време, место, и који је аутобус. Човек се понашао јако бахато, после се свађао са женама које су вербално браниле тог дечка. Чим је ушао почео је да негодује што су отворени прозори. Понашао се као да је лично он ослободио Београд. Сишао је код Каленић пијаце.

Krsi se zakon.Ni elektronske cigarete ne smeju da se koriste u odredjenim zatvorenim prostorim,a to je i u autobusu.

Obe strane su prekrsike zakon. I te elektronske cig u krajnjem slucaju smrde kao prdez, a ima tih klinaca sto se primaju da ih zapale po prevozu. To je vozac trebao da odreaguje i da ga upozori, ako nastavi da se raspravlja zovne policiju pa nek mu policija objasnjava zakon na sledecoj stanici uz prijavu i kaznu koju treba da plati. Iphone ce morati da saceka.
A taj nasilnik sto je iz toga izvukao pravo da na nekoga fizicki nasrce i njega lepo u stanicu s prijavom.
Mogao si zvati policiju, sada je vrv kasno osim ako postoje te kamere sa snimcima.

Mislila sam da su te elektronske zato i izmišljene, da može da se puši u zatvorenom prostoru.
Da nema dima i da ne smrde.
A za temu, ne znam zašto pišeš ovde.
Zašto ne odeš u Sup i prijaviš.
Ako očekuješ da neko drugi umesto tebe to uradi, grdno se varaš.
I smrde i ima dima,koji izlazi iz usta,a i donet je zakon da i one ne smeju da se koriste u odredjenim zatvorenim prostorima,pa tako i autobusima.

2) duvanski proizvodi namenjeni pušenju su: cigare, cigarete, cigarilosi, rezani duvan za uvijanje, rezani duvan za lule, seckani duvan za vodene lule, "bidis", "kreteks", "stiks" i ostali duvanski proizvodi namenjeni pušenju u skladu sa zakonom kojim se uređuje proizvodnja i promet duvana i duvanskih proizvoda;
Naravno da elektronska cigareta ne podleže zabrani i naravno da je cilj ovih zakona podela ljudi na glupe i manje glupe...i naravno nasilnike i žrtve...isto kao svi drugi zakoni koji se kose sa moralom sedine na koju se odnose...

Vozač je u obavezi da zaustavi autobus i pozove komunalnu ili običnu policiju.
Jednom sam tražila od vozača da stane jer staroj babi nisu hteli da ustanu, gomila mlađih i klinaca zasela i pravi se luda. I ovaj stao, kaže ne ide dalje dok joj ne ustupe mesto. Naravno, odmah su se digli.
Tako da ovo može da se reši ali ljudi izbegavaju normalan način, radije biraju su pasivno agresivan metod- ćute i kad im pukne film onda se pobiju.

Poslednja izmena:
@bezimeni1 Ne razumem zašto si napisao ovu izjavu nama? Da, tvoj uvodni post liči ili na detaljan novinski član ili na izjavu datu policiji.

Vozač je trebao da reaguje i zaustavi autobus.
Можда га неко пријави. Ја не знам да пријавим нити имам с ким да идем. Да имам с ким, и да уопштено имам друштво и девојку, још како бих.

I treba da dobije batine, među tolke ljude puši ta go*na. Ja bih svakog pušača tako, idi negde izoluj pa purnjaj.
Šta bre da ga prijaviš, to mu je lekcija koju i on zna. Šta treba neko dete iz busa kancer da dobije zbog maloumnika.
Могао је и било ко да буде претучен само јер му се не свиђа. То се тако не ради, што тај није дошао код возача? Дечко је учинио прекршај, онај је учинио кривично дело, кривична дела не застаревају. Требао сам да га снимам и да га упозорим да ће бити сниман, да ли му се то свидело, не верујем а бунио би се иако није у праву. Од сад само снимам овако нешто. Ух штета што сам тада баш журио, било би свашта, маторог бих стрпао иза решетака и смејао бих му се у лице.

Back