Kako prelezati stidocu zauvek ?

• Začetnik teme Začetnik teme hejti
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja pretpostavljam da je to posledica preuvelicavanja tudjih vrlina...mislis kako su svi zanimljivi i cool,al realno vecina su retardi,a ostalo je samo zamazivanje ociju,i onda kad shvatis da su vecina ljudi debili automatski ti se digne samopuzdanjeXDLOL
ne realno stidljivost je posledica nedostatka samopouzdanja jer mislis da ne ispunjavas odredjena ocekivanja...mozda je to problem prevelikih ocekivanja,tu imai straha,zelje za prihvatanjem od drustva,i svega...
a najbolje je baciti se u vatru i ne velicati druge:))

nikako, to je ona introvert/extrovert podela
kako ti se zalomi
možeš da naučiš da se prešaltaš na extroverta al će to da bude veštačko, kolko god da uvežbaš

e i moje misljenje vuce na to jer je samopouzdanje nesto sto ne pripisujes sebi kao sebi
isto je i sa sumnjom
imas situaciju kad verujes u sebe pa ispadne povoljno, drugu situaciju kad ne ispadne povoljno
isto je i sa sumnjom u sebe

ali
opet je sidljivost ipak osobina koja verujem moze i treba da se menja
ali ne moze da se promeni u jednom vremenskom trenutku za svagda i da si ti sad nesto sto nisi u sustini
nego isto kao za sve stvari u zivotu konstantan rad na sebi do kraja zivota

ja pretpostavljam da je to posledica preuvelicavanja tudjih vrlina...mislis kako su svi zanimljivi i cool,al realno vecina su retardi,a ostalo je samo zamazivanje ociju,i onda kad shvatis da su vecina ljudi debili automatski ti se digne samopuzdanjeXDLOL
ne realno stidljivost je posledica nedostatka samopouzdanja jer mislis da ne ispunjavas odredjena ocekivanja...mozda je to problem prevelikih ocekivanja,tu imai straha,zelje za prihvatanjem od drustva,i svega...
a najbolje je baciti se u vatru i ne velicati druge:))

slazem se da je to u osnovi, to ispunjavanje tudjih ocekivanja, da li si ih vredan itd
pa tako ocekujes od toga od kog se stidis da te ohrabruje i potstice
a sve sami sok tretmani :)

Гледај децу, данашња деца су бестидна и видећеш да је стид позитивна ствар :)))
Ја се згражавам над бестидношћу и то карактерном, не мислим на креветске егзибиције одраслих, ако је то блаш-блаш тематика.

e i moje misljenje vuce na to jer je samopouzdanje nesto sto ne pripisujes sebi kao sebi
isto je i sa sumnjom
imas situaciju kad verujes u sebe pa ispadne povoljno, drugu situaciju kad ne ispadne povoljno
isto je i sa sumnjom u sebe

ali
opet je sidljivost ipak osobina koja verujem moze i treba da se menja
ali ne moze da se promeni u jednom vremenskom trenutku za svagda i da si ti sad nesto sto nisi u sustini
nego isto kao za sve stvari u zivotu konstantan rad na sebi do kraja zivota

e pazi
recimo ja sam tipičan introvert, školski primer kako bi se reklo
ali s druge strane imam doista pragmatičnu svest koja je od mene zahtevala da prevaziđem tu osobinu kada je potrebno
stoga sam skidao određene modele, ćale mi je sličan tip, to je dovelo do toga da kad je potrebno, ja mogu da budem veći ekstrovert nego većina ljudi kojima to dolazi prirodno, pa bi se dosta ljudi složilo da sam ja donekle zahvalno društvo ili bar zahvalnije od većine ljudi (što često dovodi do nepovoljne okolnosti da sam često poželjan, stoga i često odbijam ljude jer želim da hranim svoju introvertnu stranu, pa onda ispadnem nepristojan i štajaznam)

u svakom slučaju, sve ima svoje prednosti, samo treba da reaguješ pravilno i pravovremeno (podseti me na time and distance princip u košarci)
a to se vežba ceo život

Ne znam baš koliko je introvertnost u vezi sa stidom.

Čega se introvert stidi? Sebe? Drugih? Sebe od drugih?

Ja se ne stidim od ljudi. Ljudi mi ne prijaju, guše me. Ali, ako ćemo, rasprave radi; reći da je to isto, introvertnost i stid; onda kažem da sam počela da glumim da nisam. Introvertna, mislim. Morala sam počet da glumim, zato što posao kojim se bavim nije izvodljiv ukoliko ste zakopčani s ljudima.

Ali to nije istinska promena, samo kalkulacija i manipulacija, sobom i drugima. Verovatno postoje načini da se introvert prevaspita :mrgreen:, ali za tako nešto treba imati motiv. Ja ga nemam.

Meni je bilo dovoljno to što sam naučila da glumim. To meni funkcioniše.

S druge strane, nikad nisam imala razloga da glumim osim zbog posla, a koji je samo jedan, i vrlo specifičan deo mog života. Da je bilo potrebe da menjam kompletan svoj život i sebe, prosta gluma ne bi bila dovoljna. Nasreću, nije mi trebalo.

ja ovde pojam stidoće kako hejti kaže razumem kao suprotno od izuzetne komunikativnosti, ali da, moguće da sam promašio temu skroz, bože moj

mislim razumem ga i kao nešto dublje, al to nije za ovu temu
- - - - - - - - - -

ako se misli na "stidim se ovoga ili onoga " onda jesam promašio temu

Back