Kako pravite sarmu od kiselog kupusa

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
389.200
cb9fdc385f6610e54018a863976d1b4b23ec7afa.jpg

Postoji klasican recept za sarmu ali je ipak svako pravi na svoj nacin.Neko dinsta luk i meso, a neko ne.Neko dodaje pirinac, a neko ne.
Neko opet dodaje jaje u fil, neko ne.Neko zaprzava sarmu ili je zalije sa paradajzom,a neko ne.Neko je zapece u rerni neko ne.

Kako vi pravite domacii sarmu od kiselog kupusa?

Sarmu pravim onako kako je voli ona zbog koje je pravim.
Za sarmu je bitno izdinstati i luk i meso.Pirinač je obavezan dodatak u meso,da se ne bi napravila tvrda kuvana grudva mesa.Važno je dodati komade suve slanine i suvog mesa(ali stvarno sušenog na pravom dimu ne industrijski)
Kupus obavezno isprati da ne bude prekisela sarma.
Blaga zaprška bez belog luka.
Saft je pitanje afiniteta.

Pogledajte prilog 1065656

Postoji klasican recept za sarmu ali je ipak svako pravi na svoj nacin.Neko dinsta luk i meso, a neko ne.Neko dodaje pirinac, a neko ne.
Neko opet dodaje jaje u fil, neko ne.Neko zaprzava sarmu ili je zalije sa paradajzom,a neko ne.Neko je zapece u rerni neko ne.

Kako vi pravite domacii sarmu od kiselog kupusa?
Izdinsta se meso,pirinač i seckano suvo meso i/ili slanina , stavi se u neki "krčko",dodaju rebra i nalije vodom pa se krčka preko noći. Nema potrebe za nikavom zaprškom posle. Alevu papriku malo dodam u meso dok se dinsta da pojača ukus.

Kakv crni paradajz i ne pomišljam u tom pravcu :lol:

Inače ovaj krčko kako ga ja zovem menja uslove zemljanog lonca ispod saća.

dinstam luk, mesano mleveno...tu dodam sitno seckanu slaninicu i jednu dimljenu kobasicu isto sitno iseckanu i pirinac
u ''fil'' dodam alevu papriku
uvijem sarmu, redjam red sarmi, red suvog mesa i slanine, nalijem vodu i bude na ringli dok ne provri
onda ih prebacim u rernu i krckaju se celu noc, do rucka, na 50 stepeni
To je to.

nemam herca da ostavim celu noc ukljucenu rernu a ni ringlu a jos manje da odem od kuce a ukljucena mi rerna
vidim da to mnogi rade ali ja ne mogu ..zato sarmu zavijem ujutro i krckam je ceo dan i posle toga je iskljucim
Nista bez nadzora z:lol: na sporetu na drva je jaca "vatra" pa ne mora toliko da se krcka.

nemam herca da ostavim celu noc ukljucenu rernu a ni ringlu a jos manje da odem od kuce a ukljucena mi rerna
vidim da to mnogi rade ali ja ne mogu ..zato sarmu zavijem ujutro i krckam je ceo dan i posle toga je iskljucim
pa nece joj nista biti i ni da zagori ne moze na toj temperaturi
a onda kad sednes da jedes, ona se topi u ustima :zaljubljena:

Back