Kako popraviti rang sajta na google ???

Naravno, ti cuveni back linkovi su vecita i jako jako vazna tema. Jedan pogled na svet linkova. Bilo bi korisno na opstem blogu za neku oblast, kao na primer sto je blog za pvc stolariju, da svi oni bitni sajtovi koji se bave pvc i alu stolarijom zastupljeni u doovljnoj meri na tom blogu, da pisu, da komentarisu i privlace ciljne klijente. Dakle, opsti ekstra posecen blog i onda sajtovi firmi iz te oblasti zastupljeni u dovoljnoj meri sa favorizovanjem stranica koje su njima bitne za poslovanje.
Dakle, svi koji se bave pozicioniranjem sajtova treba da gledaju malo dalje i sire a ne samo sopstveni sajt.

Poslednja izmena:
SEO je vrlo diskutabilan, kada je u pitanju definisanje. Puno toga utice na rangiranje i stalno mora da se radi na tome. Pogotvo što Google ima "divan" običaj da maltene preko noći promeni neka pravila.
Osnovno je da HTML kod bude sto "cistiji", danas vec treba da bude i HTML 5 validan. H1 tag je vrlo bitan, Prvih 20 reči su takodje vrlo bitne... nabrajam ćisto da se stekne utisak, koliko stvari utiče na SEO Optimizaciju...Najgore je sto se jednom nepromisljenoscu, može mnogo toga narusiti.

jeste da su diskudije veoma stare ali se pitam da li je XPERTBET jos uvek aktivan u diskusijama...
Trebala bi mi njegova pomoc,u vezi SEO optimizacije, jer citajuci njegove diskusije shvatio sam da je istinski
upoznat sa tom temom, mogu reci slobodno PROFI...
molio bih ga licno ako vidi ovu poruku da mi odgovori.
Pozdrav od Pedje :)

Potrebno je uraditi dobru optimizaciju i promociju sajta. Bitani su: raspored ključnih reči i dolazni linkovi. Koristite sajtove i forume na kojima možete objaviti besplatni oglas ili link prema vašem sajtu. Vodite računa o optimizaciji svake stranice ili bar ključnih stranica sajta (ako koristite platforme za izradu sajtova imate dodatke za SEO optimizaciju koji rade posao automatski umesto Vas). Inače, algoritam po kome goouugle rangira sajtove je jedna od najčuvanijih svetskih tajni i niko ga od programera ne zna u potpunosti. Ukucajte u goouglu INTERNET KURSEVI RAČUNOVODSTVA pa procenite optimizaciju mog privatnog sajta i recite mi da li sam postigao dobru poziciju na goouglu.

Kao neko ko se profesionalno bavi SEO optimizacijom i optimizuje svoj sajt inteta da bude na 1 strani google-a za rec "SEO optimizacija" mogu vam reci da je za rangiranje sajta na google-u potrebno je da se dobro odradi SEO optimizacija sajta. A to podrazumeva prvo optimizaciju samog koda sajta, sadrzaja sajta. Pod kodom sajta podrazumeva se validan html (html5 po mogucstvu). Ispravni metatagovi (google ne gleda meta description i meta keywords ali gledaju bing i yahoo). Meta description je bitan samo kao tekst koji ce se pojaviti ispod naslova sajta u pretrazi i ako sadrzi kljucne reci bice boldovane. Naslov sajta Title treba da sardzi kljucen reci za koje sajt treba da bude dobro rangiran (svaka stranica sajta drugi title). Svaka stranica sajta treba da iima h1 naslov koji je najbitniji na sajtu i ostale h2-h6 podnasloe ravnomerno rasporedjene. Tekst na sajtu treba da zauzima vise od 50% stranice i treba da ima ukljucene kljucne rec ali bez preterivanja i treba voditi racuna o gramatici jer google od nedavno gleda i gramatiku da bi sprecio nabacivanje samih kljucnih reci. Sajt treba da ima jasan sitemap (xml po mogucstvu) i jasan breadcrumb. Na sajtu (stranici) treba da ima manje od 200 linkova. CSS sajta treba da bude odvojen od sajta. Javascript treba da se izmesti na dno strane ili da se asikrono ucitava. Prednos u pretrazi imaju sajtovi koji se brze ucitavaju. takodje rednost imaju sajtovi koji su responsive, dok mobilne verzije mogu da prave problem po pitanju dupliranja sadrzaja.Pored ovog postoji jos preko 200 poznatih kriterijuma koji uticu na optimizaciju sajta i verovatno jos oko 1000 koji nisu jos poznati nikom van google-a. Google menja stalno svoj algoritam i bitno je biti u toku. Taktika koja je davala rezultate danas mozda sutra bude google-vim update-om potpuno iskljucena. Ovde imate blog za pocetnike koji ce vremenom obradjivati sve teme vezane za SEO optimizaciju sajtova i preporuka je za sve one koji nisu u mogucnosti da priuste SEO profesionalce.

Kao neko ko se profesionalno bavi SEO optimizacijom i optimizuje svoj sajt inteta da bude na 1 strani google-a za rec "SEO optimizacija" mogu vam reci da je za rangiranje sajta na google-u potrebno je da se dobro odradi SEO optimizacija sajta. A to podrazumeva prvo optimizaciju samog koda sajta, sadrzaja sajta. Pod kodom sajta podrazumeva se validan html (html5 po mogucstvu). Ispravni metatagovi (google ne gleda meta description i meta keywords ali gledaju bing i yahoo). Meta description je bitan samo kao tekst koji ce se pojaviti ispod naslova sajta u pretrazi i ako sadrzi kljucne reci bice boldovane. Naslov sajta Title treba da sardzi kljucen reci za koje sajt treba da bude dobro rangiran (svaka stranica sajta drugi title). Svaka stranica sajta treba da iima h1 naslov koji je najbitniji na sajtu i ostale h2-h6 podnasloe ravnomerno rasporedjene. Tekst na sajtu treba da zauzima vise od 50% stranice i treba da ima ukljucene kljucne rec ali bez preterivanja i treba voditi racuna o gramatici jer google od nedavno gleda i gramatiku da bi sprecio nabacivanje samih kljucnih reci. Sajt treba da ima jasan sitemap (xml po mogucstvu) i jasan breadcrumb. Na sajtu (stranici) treba da ima manje od 200 linkova. CSS sajta treba da bude odvojen od sajta. Javascript treba da se izmesti na dno strane ili da se asikrono ucitava. Prednos u pretrazi imaju sajtovi koji se brze ucitavaju. takodje rednost imaju sajtovi koji su responsive, dok mobilne verzije mogu da prave problem po pitanju dupliranja sadrzaja.Pored ovog postoji jos preko 200 poznatih kriterijuma koji uticu na optimizaciju sajta i verovatno jos oko 1000 koji nisu jos poznati nikom van google-a. Google menja stalno svoj algoritam i bitno je biti u toku. Taktika koja je davala rezultate danas mozda sutra bude google-vim update-om potpuno iskljucena. Ovde imate blog za pocetnike koji ce vremenom obradjivati sve teme vezane za SEO optimizaciju sajtova i preporuka je za sve one koji nisu u mogucnosti da priuste SEO profesionalce.

Mogao bi ti nabrojati barem 10 sajtova koji ne zadovoljavaju ova pravila a opet se nalaze ispred sajtova koji to zadovoljavaju. Teško je zapravo prokljuviti Googleov algoritam, ponekad imam dojam da imaju neki random varijablu unutar algoritma tek toliko da nitko zapravo ne može skužiti kako doći do broja 1.

Dobar dan.Ja sam nov u ovome svemu i jos studiram i trebala bi mi pomoc od iskusnih ljudi koji se ovim bave vec duze vrijeme.Pre svega pozdravljam sve koji su na ovome forumu i koji mi odgovore.Imam problem trebao sam da napravim sajt za turisticku agenciju i to sam radio i izmisllio sam naziv za nju Plesure.E sada profesor mi je zadao da nadjem ljucne rijeci za taj sajt i to sam radio sa alatom Ad Words al problem je u tome sto hoce da za svaku recenicu navedem zasto sam bas nju izabrao.Pa ako ima ko kakav predlog bio bih zahvalan.Doduse ja sam mu naveo zasto sam sve rijeci izabrao ali on hoce za svaku zasbno.Ovo su moje rijeci.Prihvatam i kritike i nove predloge rijeci.

Ovo su moje rijeci>1. Turistička agencija
2. Turistička ponuda
3. Turistički aranžmani
4. Ljeto za mlade
5. Ponuda Hrvatska
6. Ponuda Ekskurzije
7. Turistička ponuda Crna Gora
8. Turistička agencija Plesure
9. Turistička agencija Plesura Prijedor
10. Turističke agencije BiH
11. Last minute putovanja
12. Agencije za putovanja
13. Turističke ponude
14. Kuda jeftino na more

Srdacan pozdrav,

Dadisa.

Mogao bi nam reci koji fakultet je u pitanju da bi znali na koji nacin, koliko temeljno da ti napišemo zašto je 1+1 jednako 14. Srpski, da ti kao da pisemo sugestije za ključne reči. Odabiranje ključnih reči je veoma važno, mada meni tvoj post više deluje kao spam, da dobiješ nove opise, ili po naški, description, ali to je, naravno, moje mišljenje. U svakom slučaju, na dobrom si putu, ako umeš da izdvojiš ključnu reč, ne vidim razlog zašto bi ti bilo problem da izguglaš i zašto baš te, onda njihov trend (Google trend) onda ako ne valjaju onda zašto neke druge.

Možda ti je mala ušteda vremena, da proveriš kako su rangirani sajtovi konkurencije, pa malo pokradeš ideja i hijerarhije ključnih od njih, jer oni su, verovatno, dosta vremena potrošili na rešavanje tvog problema i priemnjuju ga na svojim sajtovima.

Ostali su ti napisali dosta kvalitetnih upisa o on-page seo i tehnikama koje ce ti znaciti uz dobar sadrzaj, napomenuo bih ti samo da procitas neki tekst na temu "content silo" jer uz dobru strategiju se mozes dobro rangirati u SERP.
Posto se Google algo menja i azurira konstantno, potrebno je da najvise obratis paznju na pravila koja su se promenila i tehnike koje nisu relevantne i koje se vise ne koriste.
Ne bi bilo lose da seo alatima konstantno proveravas povratne linkove ka stranicama sajta (npr uslugama ili nekim proizvodima) i da povratne linkove koji su slabi stavis na Disavow u webmasters tools konzoli a ostavis one koji imaju jak DA/PA (Domain/page authority).
Jacinu i strukturu stranica mozes proveriti na ahrefs ili open site explorer-u.
Pravilno odradjena organska seo optimizacija ce pre ili kasnije doneti rezultate ali mozda i najvaznija stvar u citavoj prici je da se konstantno dodaje svez i kvalitetan sadrzaj i vodi racuna o semantici.
Pokretanje bloga u okviru sajta je takodje odlicna ideja, tu mozes da dobijes ogroman broj unutrasnjih linkova ka stranicama koje zelis izgurati u SERP, dati im relevantnost sadrzaja a ujedno i obuhvatiti i sav sadrzaj koji ide previse u sirinu i napisati sto vise clanaka na blogu ( i sam ih pisem na blogu PopArt) o stranici sa nekom uslugom. Takodje mozes da pomognes drugim korisnicima pisanjem edukativnog sadrzaja a ujedno da obuhvatis i target (ciljnu grupu) i kroz blog polako povecavas posetu na glavnim stranicama.
Prisustvo na drustvenim mrezama (Fb, Twitter, G+...) je vise nego pozeljno, dobar fun page ti moze obezbediti solidnu kolicinu klikova i saobracaja ka clancima na blogu, a takodje postoji opcija placenog PPC reklamiranja po veoma povoljnim cenama i opcijama za targetiranje ciljne grupe kosrisnika.

Rang sajta vise ne postoji, barem ne kod Google-a. Google prikazuje sadrzaj. Veliki broj n/a sajtova je presisao 5,6,7,8... rang sajtove.

1. Kvalitetan i veliki sadrzaj koji ce sto vise da privlaci, zadrzava, vraca i preporucuje posetioce jer Google cita posecenost putem raznih metoda.
Pre svega koristeci se tagovima: google-site-verification, msvalidate.01, alexaVerifyID, kao i google analytics koji mu zbirno govore koliko je neki sadrzaj posecen
(broj IP adresa, broj i duzina sesija, broj browsera, rezolucije browsera, drzave, gradovi...), plus drustvene mreze i prema tome bitan.

2. On Page Optimizacija (h1, h2, h3, p, strong, gustina i raznovrsnost kljucnih reci, titlovi i altovi na slikama) koja je bitna da kaze o cemu se radi u tom sadrzaju.

Back