Kako popraviti rang sajta na google ???

Validni RSS 2.0 Generator
Atom link ( putanja do fajla - link ka samom sebi )

Ime Feeda (channel title)

URL sajta (link)

Opis RSS Feeda (channel description)

Jezik (podrzava sr za Srpski)

Generator RSS Feeda (channel generator)

Editor (channel editor -email)

Webmaster (site webmaster -email)

Ime priloga (item title)

URL ( putanja do fajla, link )

Opis priloga (item description)

Guid (obicno link ka prilogu)

PubDate (datum objavljivanja)

Možete li mi objasniti svaki od ovih?

Sta je, niste se valjda umorili od SEO??? Pravim jedan SEO tutorial , pa bih zeleo da kazete sta mislite!

Jel zna neko za neki kvalitetan blog ili šta, gde se priča o najnovijim SEO otkrićima?

Imaš neke tačne stvari ali imaš i stvari koje si napisao a nemaju skoro nikakvu ulogu u SEO. Onaj ko iskoristi sve šta si napisao imaće uspeha ali neće imati 100% uspeha. Ovom tematikom se bavim dugi niz godina i mnoge stvari sam proverio u praksi. Glavna kritika leži u tome da nisi nimalo objasnio kako uskladjivati reči unutar bitnih HTML tagova, a i potpuno si izostavio nekoliko jako bitna HTML taga za sadržaj, a pisao si kako su meta tagovi kao bitni bla bla.

Onaj ko se vodi tvojim tekstom i uspe da nabode ispravno strukturu sadržaja u HTML tagovima imaće oko 50% uspešan SEO. O Nebitnim stvarima si govorio stotine reči a o bitnim si samo govorio u dve tri reči

Znači sve u svemo polovičan tutorijal koji samo zbunjuje one koji nemaju iskustva praktičnog sa SEO

Poslednja izmena:
www.google.com/addurl i tamo ga dodaj... Da bi ubrzao indexiranje (što može da potraje), napravi nalog na bloggeru (na primer: murkeov.blogspot.com ) i u prvom postu nalepi link svog sajta... tako će se google lakše 'zakačiti' za tvoj sajt.

Vrlo velika greška ako dodaješ sajt !!! Ako dodaješ sajt google zna da je nov i proćiće od 3 do 12 meseci da počne da ti 100% pokloni pažnje u pretragama za tvoje ključne reči.

Ispravno je da zabodeš svoj link na jako posećenim sajtovima, forumima, blogovima, itd i onda google nema poima da li je tvoj sajt nov ili je star nekoliko meseca ali ga on nije našao, te zato će odma posvetiti 100% pažnje tvojim ključnim rečima.

Vrlo velika greška ako dodaješ sajt !!! Ako dodaješ sajt google zna da je nov i proćiće od 3 do 12 meseci da počne da ti 100% pokloni pažnje u pretragama za tvoje ključne reči.

Ispravno je da zabodeš svoj link na jako posećenim sajtovima, forumima, blogovima, itd i onda google nema poima da li je tvoj sajt nov ili je star nekoliko meseca ali ga on nije našao, te zato će odma posvetiti 100% pažnje tvojim ključnim rečima.

google bait

takozvano pecanje na link ili submisija?

well ako nemas linkove svejedno je, a ako imash onda si vec upecao google ranije.

kontra teza sandbox efektu kod pretrazivaca je isto i favorizovanje mladih sajtova odredjeni deo vremena
takoreci potpuno je svejedno da li pecao ili emitovao za google - zavisi od sajta sadrzaja i linkova ne od samog nacina na koji je google bot doshao na sajt.

Poslednja izmena:
zadnjih par godina je uglavnom bilo 3-5 promena godisnje kad google skonta da treba bez najave kad niti koliko puta

u poslednjih godinu dana however ne padaju velike promene odjednom vec vishe puta nivelisanje tako da je od nove godine do sad bilo bar dve promene na .com TLD u lokalu mozda i vishe promena

koliko puta ni kad niko ne zna ali ucestalije je nego npr 2008 kad je bilo u jednom navratu vishe od 5 meseci bez promene, realno je ocekivati u tri meseca

kljucne stvari us
<title></title>
<meta name="keywords" content="">
<meta name="description" content="">

takodje, kljucno je i da imate dobare textove, kojimogu posluziti drugima, a takodje ako imate dobre textove, na drugom sajtu, nacice se link ka vama, a najvaznija stvar u seo optimizaciji je dosta backlinkova, i pagerank vasega sajta

...:D

seo alate, i seo kurseve mozete naci na adresama:
- http://www.optimizacija-sajta.com/
- http://www.seotools.rs/
- http://www.google.com/webmasters/tools/

a sta je seo imate na mom sajtu: http://www.artxwebdesign.com/

Poslednja izmena:
Stvarno odlicni saveti i uputstva!Svoj prvi sajt sam napravio pre desetak dana i jedno 5 dana se nervirao zasto google uopste ne registruje ni adresu uopste i onda sam procitao savete ovde i naucio sta je SEO i podesio uz pomoc programa u kojem sam pravio sajt.Program je za totalne pocetnike(kao sto sam ja) i sam mi je sugerisao kada sam izradjivao SEO koji tek sad vidim da nije optimizovan do kraja,jeste onako kako treba ali vidim da moze mnogo bolje.
Dokaz G_F za blogove i slicno je da,kada sam prijavio sajt na google index posle 2 dana je nasao kada kucam 3 glavne kljucne reci sajta bez razmaka sto mi nije bilo dovoljno.Onda se desilo sledece : u toku neartikulisanog pljuvanja korisnika na ovom forumu od strane nekog ne obrazovanog,mentalno zaostalog prostaka pojavio se tekst u kome sam poceo da budem bezrazlozno pljuvan od strane istog u cijem tekstu se pominju 3 glavne kljucne reci mog sajta.Od tada google nalazi moj sajt i ispod rezultata u pretrazi prikazuje i tu temu gde je prostak pominjao reci :D Covek nije svestan koliko mi je pomogao time jer nisam znao bas tacno sta treba da radim.Sada znam a sajt mi je vec uveliko "pomenut" na google-u zahvaljujuci njemu.Jos jedna stvar,ne znam kako ali kada se kuca pretraga za moj sajt google izbacuje samo njega i nista drugo.To mi bas nije jasno kako ali valjda je to super,nema ono da li je prvi ili stoti,jedini je u rezultatu.

Cao ,
nov sam na forumu i mogu Vam reci da sam procitao temu od prve do poslednje stranice :)
imam pitanje za Georg_Faust-a:
imam sajt od 2006 i na google.rs sam na prvoj strani za kljucnu rec "sex shop" medju prva tri mesta(sto mi je i bio cilj) ali samo za tu rec a za ostale reci me nema skoro nigde.
Sta da radim ?
Da napomenem da nisam ni programer ni neki strucnjak za informatiku sve sto je na sajtu uradjeno je uradio moj brat koji se malo zanima za programiranje.
Ne znam da li smem da ostavim link ka sajtu ovde ali valjda smem da napisem ime sex shopa?

hvala unapred na odgovoru

Hm, evo okvirno sta smo mi radili sa www.upoznajsrbiju.co.rs i probili smo se za kljucne reci na prvu stranu i to na 1., 5. i 6. mesto...
1 korak - odabrali smo kljucne reci: Najvaznije su nam (Manifestacije u Srbiji, Dogadjaji u Srbiji, Upoznaj Srbiju), a "sporedne" su nam (Mesta u Srbiji, Smestaj, Hoteli, Restorani, Vinarije, Manastiri, Izletista), i na ovim sporednim tek treba da radimo ozbiljnije
2 korak - postavili smo dinamicki titlove i meta tagove( keywords i description), tako da svakoj stranici odgovara ispravan title. Znam da svi govore da su nevazni, ali ne prepustamo nista slucaju
3 korak - napravili smo user friendly urlove (izbacili .php. ,tpl. ?= itd...) i ostavili samo tekst
4 korak - Izmenili smo strukturu linkova pa smo umesto da pise www.upoznajsrbiju.co.rs/manifestacije/15 napravili da stoji http://www.upoznajsrbiju.co.rs/manifestacija/slaninijada-325, mozda bi trebali jos da ga popravimo pa da stoji http://www.upoznajsrbiju.co.rs/manifestacije-u-srbiji/slaninijada-kacarevo-325

5 korak - na strane gde nam se pojavljuju kljucne reci, stavili smo u h1 tagove upravo kljucne reci, npr Manifestacije u Srbiji
6 korak - trudimo se da pisemo sto bolje tekstove, gde ce gustina kljucnih reci biti optimalna
7 korak - sajt se azurira vise puta dnevno, dodaju se novi tekstovi, nove strane (trenutno 29 000 indeksiranih strana kod googla), a pretrazivaci to vole i vece su sanse da vas indeksiraju vise puta dnevno, ako primete da stalno nesto menjate...

itd... ali ovo su neke kljucne stvari za on-site optimizaciju koje smo mi odradili...
kao rezultat, posle nepuna 4 meseca, na prvoj smo strani, poseta nam je trenutno prosecno na 800 jedinstvenih dnevno, i raste postepeno, a od toga je prosecno 85% sa pretrazivaca...

eto, nadam se da ce moje iskustvo i vama pomoci... ja bih krenuo od ovoga, pa polako... :)

Cao ,
nov sam na forumu i mogu Vam reci da sam procitao temu od prve do poslednje stranice :)
imam pitanje za Georg_Faust-a:
imam sajt od 2006 i na google.rs sam na prvoj strani za kljucnu rec "sex shop" medju prva tri mesta(sto mi je i bio cilj) ali samo za tu rec a za ostale reci me nema skoro nigde.
Sta da radim ?
Da napomenem da nisam ni programer ni neki strucnjak za informatiku sve sto je na sajtu uradjeno je uradio moj brat koji se malo zanima za programiranje.
Ne znam da li smem da ostavim link ka sajtu ovde ali valjda smem da napisem ime sex shopa?

hvala unapred na odgovoru

izvini za kasnjenje s odgovorom, redje dosta gledam ovaj forum u poslednje vreme
for what is worth

gledaj da linkujes fraze i kljucne reci prema stranama koje zelish da rangiras

samo gledaj da izgleda prirodno a ne spamerski nabacano
i da raste vremenom, ne sve odjednom

google ima razne filtere za linkove pa tako da sirenje linkova moze da bude i produktivno i kontra produktivno

dakle ako je rec lupam "8 mart dan zena"

onda linkujes time svoju stranicu gde imas takvu sadrzinu, sa profila socijalnih mreza, blogova, drugih sajtova, etc etc
povezana dva sadrzaja iste teme od kojih jedan vodi ka drugom

Poslednja izmena:
Faust da li si koristio SEnuke i scrapebox? Ako jesi jel imas neke strategije da preporucis, za jedan kompletan nuke. Ja obicno submitujem prvo sajt na dosta direktorijuma, onda bookmarkujem, napravim web 20 profile linkove, onda malo harvestujem high pr blogove sa scrapeboxom i odradim malo manual commenting, submitujem rss sajta u direktorijume.. Onda sve te linkove lepo metnem na linklicious.me i cekam da ih google pokupi :D

Faust da li si koristio SEnuke i scrapebox? Ako jesi jel imas neke strategije da preporucis, za jedan kompletan nuke. Ja obicno submitujem prvo sajt na dosta direktorijuma, onda bookmarkujem, napravim web 20 profile linkove, onda malo harvestujem high pr blogove sa scrapeboxom i odradim malo manual commenting, submitujem rss sajta u direktorijume.. Onda sve te linkove lepo metnem na linklicious.me i cekam da ih google pokupi :D

radio sam i sa njukom krekovanim od strane prijatelja krekera a za screjpbox mi je taj isti kreker kupio licencu na poklon
ova programa su dobra za social spamming

mada ja izbegavam u poslednje vreme preveliko obilje linkova
vishe forsiram artikle i socijalne mreze grupe brend strane i tamo slichno zbog toga sto guram ceo proces i proizvode i procesing i dostavu i podrsku sve

skrejpbox i njuker su vishe lov u mutno, mnogo linkova a pitanje je ikad i da li i koliko targetovan traffic i rang, vishe je za CPA i PPC i PPS a ja se povlachim iz affilaite scene

Imam jos jedno pitanje ako ti nije problem, kako recimo da gradim relevantne linkove za sajt na nasem jeziku ako nema dovoljno sajtova niti blogova koji se bave tom temom? Da li ce pomoci linkovi sa recimo PR 3-6 blogova na engleskom jeziku ili profile linkovi? Treba da popravim rank jednog srpskog sajta, konkurencija nije uopste nesto jaka, ali ja sam se izgubio posto nikad nisam nista radio za nase podrucje :roll:

Imam jos jedno pitanje ako ti nije problem, kako recimo da gradim relevantne linkove za sajt na nasem jeziku ako nema dovoljno sajtova niti blogova koji se bave tom temom? Da li ce pomoci linkovi sa recimo PR 3-6 blogova na engleskom jeziku ili profile linkovi? Treba da popravim rank jednog srpskog sajta, konkurencija nije uopste nesto jaka, ali ja sam se izgubio posto nikad nisam nista radio za nase podrucje :roll:

izbegavaj nerelvatne linkove makar ide sporije gradi im satelite ako nema puno toga na temu izbacuj nove teme kroz satelit blogove i sajtove i vezi na glavni sajt kako se te nove teme budu odrazavale na pretrazivace tako ce i osnovni sajt da gradi poene

Najbolji rang mog web sajta http://www.artxwebdesign.com/ na rec "Izrada web sajtova"
seoq.jpg

Najbolji rang mog web sajta http://www.engleski-seter.com/ na rec "Engleski seter"
seo1m.jpg

od skoro posedujem sportsko-kladionicarski sajt koji je na adresi http://sigurice-aca.tk a nikada se nisam bavio sajtovima i web-om pa mi je potrebna pomoc da povecam rejting na pretrazivacima kao i posecenost sajtu
naravno da ne zaboravim to bih da uradim bez ulaganja jer nije nikakav profitabilan sajt
pa sta mislite moze li se to uraditi i hoce mi neko pomoci
i kako vam se cini sajt

a u pravu je nick(necu da mu navedem ime)koji mi je poslo poruku u inbox da se danas sve vrti oko i zbog para i da mi niko nece pomoci oko sajta i ako vredi jer nema zaradu od toga!takav odg dobio od velikih radia(s,pink,index),jakih sajtova u vezi automobila i ostalih kojima nisam konkurencija nikakva,raznih experata za we i slicno:think:
svi kazu sajt je extra ali uvek postoji to "ali"jer im ne donosi dobit:dash:
pa nema veze idem ja dalje i aoko mi kazu da uzalud trosim energiju i vreme

Back